26 Αυγ 2013

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ-ΑΠΟΛΥΣΗ!
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ!
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ!


Η μαζική διαδήλωση των υγειονομικών στην απεργιακή κινητοποίηση της Παρασκευής 23 Αυγούστου φέρνει το μήνυμα της κλιμάκωσης της σύγκρουσης με την κυβέρνηση και του ξεσηκωμού για την ανατροπή της πολιτικής της. Ήταν μία πετυχημένη πρωτοβουλία που πήραν πρωτοβάθμια σωματεία και το Συντονιστικό νοσοκομείων Αττικής και αποφάσισε να στηρίξει ''έστω και τελευταία στιγμή'' η ΠΟΕΔΗΝ.
Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου μαζί με την ακροδεξιά συμμορία Γεωργιάδη – Μητσοτάκη, προχωρά Αυγουστιάτικα στο ξήλωμα του ΕΣΥ ανακοινώνοντας πάνω από 1800 διαθεσιμότητες -απολύσεις και την ''αλλαγή χρήσης'', δηλαδή το λουκέτο σε 8 νοσοκομεία της χώρας. Και είναι μόνο η αρχή. Το δημοσιονομικό σφαγείο του ΔΝΤ και της Ε.Ε., η χρεομηχανή και οι τοκογλύφοι δανειστές, τα επιχειρηματικά συμφέροντα που βιάζονται να αρπάξουν τα φιλέτα της δημόσιας υγείας και των νοσοκομείων επιβάλλουν αυτή την βιασύνη. Από την επιδρομή αυτής της άθλιας δικομματικής κυβέρνησης δεν θα γλιτώσει κανείς. Ούτε οι υγειονομικοί των «μεγάλων» νοσοκομείων ούτε οι ασθενείς. Κανένα νοσοκομείο δεν θα μείνει αλώβητο καθώς όλα βρίσκονται σε καθεστώς αξιολόγησης. Δυνητικά είμαστε όλοι σε διαθεσιμότητα, αφού η λυσσαλέα επίθεση στη μόνιμη και σταθερή δουλειά δεν πρόκειται να σταματήσει, ενώ το σχέδιο για κατάργηση δέκα χιλιάδων νοσοκομειακών κλινών και αντίστοιχων οργανικών θέσεων είναι «προαπαιτούμενο» για το νέο δάνειο. Επιπλέον έχει ήδη δρομολογηθεί η αύξηση του εισιτηρίου εισόδου στα νοσοκομεία από 5 σε 25 ευρώ.


ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!
Νέο μνημόνιο είναι προ των πυλών, με μια ακόμη σφαγή μισθών, συντάξεων, σπιτιών, αποταμιεύσεων. Είναι ξεκάθαρο ότι ο αγώνας για να υπερασπίσουμε τα νοσοκομεία, τις δουλειές και τη ζωή μας πρέπει να είναι ανυποχώρητος απέναντι σε μία κυβέρνηση που δεν έχει πλέον καμιά ανοχή από τους εργαζόμενους και που κατά βάθος φοβάται τον ξεσηκωμό. Έχοντας την εμπειρία ενός αγωνιστικού καλοκαιριού με στάσεις εργασίας, συγκεντρώσεις στο υπουργείο υγείας, συναυλίες, κινητοποιήσεις συμπαράστασης στα νοσοκομεία, τις γειτονιές της Αθήνας και σε όλη την Ελλάδα,

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
Για όλα αυτά πραγματοποιήθηκε μετά το τέλος της διαδήλωσης συνέλευση του συντονιστικού με συμμετοχή εκπροσώπων και απλών εργαζομένων από 15 νοσοκομεία.
Οι τοποθετήσεις στη συζήτηση που έγινε, συνέκλιναν ότι είναι πλέον απαραίτητος ο συντονισμός των νοσοκομείων από τα κάτω για την άμεση οργάνωση απεργιακής κλιμάκωσης διαρκείας στα νοσοκομεία κόντρα σε λογικές αναμονής , προκείμενου η συνάντηση μέσα στο Σεπτέμβρη με τους καθηγητές και τους άλλους κλάδους να γίνει με τα νοσοκομεία να βρίσκονται σε ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ αγώνα.
Στο τέλος της συνέλευσης αποφασίστηκαν να προταθούν στα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων και τις γενικές συνελεύσεις τα εξής:
1. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία που κλείνουν δεν αποδέχονται ούτε το κλείσιμο , ούτε την κινητικότητα – διαθεσιμότητα τους και παραμένουν σε αυτά περιφρουρώντας τους χώρους τους και ενημερώνοντας τη τοπική κοινωνία ότι παλεύουν να τα κρατήσουν ανοιχτά.
2. Τις μέρες 26, 27 και 28 Αυγούστου (Δευτέρα έως Τετάρτη)και όλο το επόμενο δεκαήμερο οργανώνονται μαζικές γενικές συνελεύσεις στα νοσοκομεία και εκλέγουν απεργιακές επιτροπές για την οργάνωση των κινητοποιήσεων. Στις συνελεύσεις τίθεται σαφώς το ερώτημα των επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων σε συντονισμό με άλλους κλάδους με βάση προκαθορισμένη ημερομηνία.
Στις ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ προτείνεται να αποφασιστεί:
• Κήρυξη 48ωρης απεργίας την Πέμπτη και Παρασκευή 29-30/8 και όπου ΕΚΤΙΜΙΕΤΑΙ και είναι δυνατό και την Δευτέρα 2/9.
• Συγκεντρώσεις και τις δυο ημέρες ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ στις 12:00 μμ. Αν η ΑΔΕΔΥ προκηρύξει συγκέντρωση συμμετέχουμε.
• ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/8 πανελλαδική συνέλευση συντονισμού 3:00μμ στο Εργατικό Κέντρο,
• ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 2/9
• Η ΠΟΕΔΗΝ να καλέσει στις απεργίες και στη πανελλαδική συγκέντρωση της Παρασκευής και να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης των συναδέλφων από την επαρχία.
3.Ορίζουμε μέρα εκδήλωσης των νοσοκομείων στο προαύλιο της κατειλημμένης ΕΡΤ όπου και θα αναμεταδοθεί στο απεργιακό της πρόγραμμα.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: