10 Αυγ 2013

Συγκέντρωση στα Μελίσσια για να μην κλείσει το Φλέμινγκ

   
Συγκέντρωση πραγματοποίησαν εργαζόμενοι και κάτοικοι των Μελισσιών χθες Παρασκευή στην πλατεία Αη Γιώργη. Η συγκέντρωση αυτή πραγματοποιήθηκε σα συνέχεια των καθημερινών σχεδόν κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι  του Φλέμνγκ από τη μέρα που ανακοινώθηκε η μετατροπή του σε Κέντρο Αποκατάστασης, ουσιαστικά δηλαδή το κλείσιμό του, ρίχνοντας παράλληλα τους μισούς εργαζόμενούς του στη διαθεσιμότητα. Τη στήριξαν και τα τέσσερα σωματεία που συμμετέχουν στο συντονισμό των νοσοκομείων στα Βόρεια Προάστια (ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ, ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ).
Το παρών έδωσαν και τα σωματεία ή μέλη Δ.Σ. από την Αγία Βαρβάρα, του Γ.Ν. Πατησίων, του 7ου ΙΚΑ, το Θριάσιο, το ΚΑΤ.
'Ηταν εκεί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, του ΣΕΚ, του ΚΚΕ(μ-λ), του Κινήματος Δεν Πληρώνω, της Λαϊκής Συνέλευσης Πεντέλης, του ΠΑΜΕ Υγείας και της Λαϊκής Συσπείρωσης. Καθώς και ο δήμαρχος Πεντέλης. (Αν ξεχνάμε κάποιον είμαστε ανοιχτοί σε διόρθωση και συμπλήρωση)
Για την εποχή η συγκέντρωση που αποτελούνταν κατά κύριο λόγο από εργαζόμενους του νοσοκομείου μπορεί να χαρακτηριστεί αρκετά καλή (γύρω στα 200 άτομα).
Μίλησαν σχεδόν όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων και ακούστηκαν όλες οι απόψεις που καλύπτουν το φάσμα της αριστεράς.
Το ουσιαστικό είναι ότι μπροστά μας έχουμε ένα αγώνα για να μη κλείσει το νοσοκομείο και να μη γίνουν απολύσεις εργαζομένων, ένας αγώνας που είναι ανάγκη να αγκαλιαστεί από όλο το χώρο της υγείας αλλά και από τους κατοίκους. Είναι αναγκαίος ο συντονισμός όλων των εργαζόμενων των νοσοκομείων που πάνε για "μετατροπή" - κλείσιμο κατ΄αρχήν αλλά και όλων των υπόλοιπων νοσοκομείων. Η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης πρέπει να αντιμετωπίσει την αποφασιστικότητα των εργαζόμενων, όλου του δημοσίου αλλά και όλου του εργαζόμενου λαού,  να αντισταθούν κατά των κλεισιμάτων και των απολύσεων. Στο στόχαστρο είναι όλοι, είναι η δουλειά και οι εργασιακές σχέσεις όλων, οι μισθοί και η ζωή όλων. Αυταπάτες και συνδιαλλαγή, όπως έδειξε και η εμπειρία από τα νοσοκομεία στα Πατήσια, δεν χωράνε

Δεν υπάρχουν σχόλια: