30 Αυγ 2013

Συγκέντρωση υγεινομικών στο υπουργείο Υγείας

Μετά από αποφάσεις γενικών συνελεύσεων και Δ.Σ. πραγματοποιήθηκε σήμερα συγκέντρωση, με στάση εργασίας, από τους εργαζόμενους των νοσοκομείων Αμαλία Φλέμινγκ, Άγια Σάββα, Θριάσιο, Συγγρού και με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τα νοσοκομεία της Ικαρίας και των Μολάων. Ο σχεδιασμός να έρθουν εργαζόμενοι από την επαρχία δεν βγήκε μιας και η ΠΟΕΔΗΝ αρνήθηκε να τους καλύψει και να κηρύξει 24ωρη απεργία.
Υπήρχαν και εργαζόμενοι από το Αγία Όλγα και το πρώην 7ο νοσοκομείο του ΙΚΑ. Στο Αγία Όλγα ενώ πάρθηκε απόφαση στη συνέλευση των εργαζόμενων, ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΚΕ και μέλος του γενικού συμβουλίου στη ΠΟΕΔΗΝ Λαζαρίδης, ενώ συμμετείχε και ο ίδιος στη συνέλευση, ενώ είχε κατεβάσει πρόταση, αυτή της ΠΟΕΔΗΝ, αφού πήρε μόνο τη δική του ψήφο και αφού τελείωσε, την κατήγγειλε ως παράνομη "λόγω έλλειψης προεδρείου στο Δ.Σ." φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να διαδίδει ότι η διοίκηση θα προχωρήσει σε ασφαλιστικά και δικαστικά μέτρα κατά των εργαζόμενων που θα εφαρμόσουν την απόφαση της στάσης. Λειτουργώντας ξεκάθαρα υπέρ της κυβέρνησης και της διοίκησης η οποία πήρε το μήνυμα και αυτή με τη σειρά της και άρχισε τις απειλές. Όλα αυτά ειπώθηκαν και καταγγέλθηκαν στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης οι εργαζόμενοι του Φλέμινγκ πληροφορήθηκαν ότι άδειασε από ασθενείς και η Πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου. Μια είδηση που προκάλεσε έντονη συναισθηματική φόρτηση αλλά και οργή σε όλους.


Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι κατευθύνθηκαν  προς την Πολυκλινική όπου έχει την τιμή να τη φυλάνε ΜΑΤ, μετά από χθεσινό προβοκατόρικο τηλεφώνημα, απ' όσο μάθαμε, για επικείμενη κατάληψη του νοσοκομείου από ....ροπαλοφόρους!!!
Οι συγκεντρωμένοι από του υπουργείο κατευθύνθηκαν προς τα εκεί καταγγέλλοντας την κυβερνητική τρομοκρατία και καλώντας σε κοινό αγώνα των εργαζόμενων στο χώρο της υγείας. Έξω από την Πολυκλινική μίλησε στους συγκεντρωμένους η αντιπρόεδρος του σωματείου Χριστίνα Ράπτη.
"Χθες οι εργαζόμενοι της «Πολυκλινικής» έκαναν γενική συνέλευση αποφασίζοντας τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις. Από τους εργαζόμενους ζητήθηκε να παραδώσουν το κλειδί του νοσοκομείου σήμερα Παρασκευή και μέσα σε δυο μέρες να έχει γίνει απογραφή όλων των υλικών και αντικειμένων! Να θυμίσουμε πως από 1/9 μπαίνει λουκέτο στο νοσοκομείο και θα ανοίξει κάποια στιγμή ως Κέντρο Υγείας και οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη Δευτέρα να είναι από το πρωί συγκεντρωμένοι απ' έξω. Στο μεταξύ, οι σεκιούριτι του νοσοκομείου εμπόδισαν μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να εισέλθουν επειδή - όπως είπαν - έχουν εντολή από τη διοίκηση να μη μπαίνει στο νοσοκομείο όποιος κρατάει προκηρύξεις πολιτικού περιεχομένου!" Οι εργαζόμενοι της Πολυκλινικής αντέδρασαν σε αυτή τη κίνηση της διοίκησης και επέβαλαν την είσοδο στο νοσοκομείο σε όποιον θέλει να παρέμβει. (Το κείμενο σε εισαγωγικά είναι από τον 902.gr).
Η σημερινή κινητοποίηση ουσιαστικά δεν στηρίχθηκε ούτε από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε από το ΠΑΜΕ το οποίο μάλιστα μαζί με τη ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στη ΠΟΕΔΗΝ ψήφισε το ...αγωνιστικό πρόγραμμα (όπως αναφέρεται στον 902.gr), που ξεκινώντας από τη χθεσινή στάση εργασίας συνεχίζει ως εξής:
Τη Δευτέρα, 2/9 και Τρίτη, 3/9 θα γίνουν συγκεντρώσεις στα νοσοκομεία που καταργούνται. Για την Τετάρτη, 4/9 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) προκήρυξε πανελλαδική στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.), ενώ μέσα στο Σεπτέμβρη θα προκηρυχθεί 24ωρη απεργία και θα γίνει πανελλαδική σύσκεψη με σωματεία όλων των νοσοκομείων.
Η πρόταση του Συντονισμού προς τις συνελεύσεις, στα Δ.Σ. αλλά και την ΠΟΕΔΗΝ, ήταν για 48ωρη χθες και σήμερα με συνελεύσεις ξανά από Δευτέρα για κλιμάκωση του αγώνα. (Μια πρόταση κατάλληλη απ' ότι φαίνεται για τους εκπαιδευτικούς, ακατάλληλη όμως για τους υγειονομικούς!).
Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ έχοντας ως γενική γραμμή τη μη συμμετοχή στο Συντονισμό αλλού δεν την έβαλαν καν σαν πρόταση στις συνελεύσεις και αλλού την ψήφισαν. Μάλλον αναγκαστικά.
Ο αγώνας των υγειονομικών θα είναι μακρύς και δύσκολος. Έχουν να αντιμετωπίσουν μια κυβέρνηση αποφασισμένη να προχωρήσει με κάθε τρόπο στη πλήρη κατάργηση των λαϊκών δικαιωμάτων. Ακόμα και αυτό της ζωής. Έχουν όμως να αντιμετωπίσουν και από μέσα σημαντικά εμπόδια ξεκινώντας από τις κυβερνητικές συνδικαλιστικές ηγεσίες μέχρι και τις αντιλήψεις και πρακτικές δυνάμεων που αναφέρονται, κατά τα άλλα σε αγώνες και ανατροπές.
Τίποτα όμως δεν έχει τελειώσει. Υπάρχει μια σημαντική μάζα εργαζομένων που μπορεί να τραβήξει μπροστά και να συμπαρασύρει και τους υπόλοιπους εργαζόμενους των οποίων η ανησυχία και η οργή είναι δεδομένη.
Στις 3μ.μ. θα συνεδρίαζε το Συντονιστικό για να διαμορφώσει τις παραπέρα προτάσεις του.

ΑΠΟ  : ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΓΙΤΟΝΙΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: