13 Αυγ 2013

Να ανακληθούν οι απολύσεις εργαζομένων στο Ιδιωτικό Κέντρο Αποκατάστασης «ΑΝΑΠΛΑΣΗ»



Το Σωματείο Εργαζομένων ΓΝΑ «ΚΑΤ» καταγγέλλει τις απαράδεκτες τρομοκρατικές απολύσεις των δύο εργαζομένων από το ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης "ΑΝΑΠΛΑΣΗ" στη Ν. Ιωνία, επειδή απεργούσαν και πάλευαν με ανιδιοτέλεια για τα δικαιώματα εργαζομένων και ασθενών.
Ακόμα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ που βιώνουν την τρομοκρατία και τον εκφοβισμό για να μη διεκδικούν ζωή και δουλειά με δικαιώματα και ποιοτικές προσφερόμενες υπηρεσίες σε όσους τις έχουν ανάγκη.
Οι εργοδότες της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ, όπως και των υπόλοιπων ιδιωτικών κέντρων αποκατάστασης έχουν συμμάχους τις κυβερνήσεις που διαλύουν και τις ελάχιστες εναπομείνασες δημόσιες δομές αποκατάστασης όπως το ΕΙΑΑ, (από τα 2.000 κρεβάτια αποκατάστασης που χρειαζόμαστε σαν χώρα υπάρχουν μόνο 200 δημόσια) και έτσι οι ανάπηροι, αυτοί που επιβιώνουν από ένα σοβαρό τροχαίο ή εργατικό ατύχημα ή ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, αφήνονται έρμαια στα νύχια των επιχειρηματιών, πουλώντας κυριολεκτικά ότι έχουν και δεν έχουν αυτοί και οι οικογένειες τους για τις ανάγκες αποκατάστασης τους.
Οι εργοδότες των ιδιωτικών κέντρων αποκατάστασης αξιοποιούν τους αντεργατικούς νόμους κυβερνήσεων και Ε.Ε. – ΔΝΤ για να τσακίσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων με εντατικοποίηση, απολύσεις, απλήρωτη εργασία και με υποβαθμισμένες υπηρεσίες για τους περιθαλπομένους.
Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της εργοδοσίας της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ να εκβιάσει και να τρομοκρατήσει τους υπόλοιπους εργαζόμενους για να τους στρέψει ενάντια στους 2 απολυμένους συναδέλφους τους και στο κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στις Ιδιωτικές Κλινικές, που οργανώνει τον αγώνα για την επαναπρόσληψη των απολυμένων.
Στηρίζουμε τον αγώνα για:
- Να παρθούν τώρα πίσω οι απολύσεις.
- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των δημόσιων δομών αποκατάστασης.
- Ίδρυση Δημόσιων κέντρων Αποκατάστασης σε όλη την Ελλάδα πλήρως στελεχωμένα που θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες και υψηλής ποιότητας για την κάλυψη των αναγκών αποκατάστασης της χώρας μας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

του Σωματείου Εργαζομένων ΓΝΑ «ΚΑΤ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: