21 Οκτ 2015

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ! ΑΥΞΗΣΕΙΣ που να καλύπτουν το κόστος ζωής!

      Μ' ένα καταιγισμό αντιλαϊκών-αντεργατικών μέ-τρων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρά στην εφαρμογή του 3ου Μνημονίου που ψήφισε από κοινού με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ. Ταυτόχρονα υλοποιεί όσες “εκκρεμότητες” δεν πρόλαβαν να εφαρμο-στούν από τα προηγούμενα μνημόνια που δήθεν θα έσκιζε, αποδεικνύοντας ότι ο αντιπολιτευόμενος ρεφορμισμός γίνεται αστική διαχείριση όταν έρθει στη κυβέρνηση. Τρίβουν τα χέρια τους οι αμερικά-νοι κι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές ευελπιστώντας να επιβάλουν στο λαό τη νέα βαρβαρότητα με τις λιγό-τερες δυνατές αντιστάσεις.
       Η -σε ακραία πλέον επίπεδα- φοροληστεία με άμε-σους και έμμεσους φόρους να εκτοξεύονται υπολο-γιζόμενοι σε εικονικά εισοδήματα, τα εκτεταμένα ξεπουλήματα δημόσιας περιουσίας, η εκτίναξη της ανεργίας και το χτύπημα στο δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή δουλειά, οι μεγάλες μειώσεις σε μι-σθούς και συντάξεις με νέα μισθολόγια-φτωχολόγια και κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η αντι-μετώπιση των αγώνων και των αντιστάσεων με διώ-ξεις, καταδίκες και τρομοκράτηση όσων υπερασπί-ζονται τη ζωή τους είναι η απαιτητική ζώσα πραγμα-τικότητα.
      Η μαγική λέξη “μεταρρύθμιση” αμπαλάρει το αντι-δραστικό περιεχόμενο των μέτρων θέλοντας να ε-πιβάλει και να παγιώσει έναν βγαλμένο απ' τα πολύ παλιά εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα. Και η συμβιβασμένη και υποταγμένη συνδικαλιστική ηγε-σία, αυτός ο δούρειος ίππος στους κόλπους των εργαζομένων, εξαγγέλλει απεργίες κατόπιν εορτής όπως τώρα με τα προαπαιτούμενα. Κατάπτυστοι για τους εργαζόμενους αλλά ακόμα χρήσιμοι για το σύστημα.
      Το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό ανοίγει στο σύνολό του με λαγούς τους “σοφούς” και τα κατά παραγ-γελία πορίσματά τους στο γνωστό τρίπτυχο: αργό-τερα, λιγότερα, χειρότερα. Πετσόκομμα όλων των συντάξεων, κύριων-επικουρικών-εφάπαξ, (κάποιοι μέσα από το σύστημα κάνουν λόγο για άμεση μεί-ωση κατά το 1/3 !!), κατάργηση ακόμα και της λε-γόμενης εθνικής εγγυημένης σύνταξης των 360 ευρώ, γενίκευση του ορίου των 67 ετών συνδεμέ-νου με το προσδόκιμο ζωής για όλους. Εκτίναξη των υφιστάμενων κρατήσεων (ήδη εφαρμόζεται αναδρομικά η αύξηση της κράτησης για υγειονομι-κή περίθαλψη) και θέσπιση νέων δήθεν έκτακτων, ουσιαστικά μόνιμων χαρατσιών, δήθεν για τη σω-τηρία του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος.
     Οι επερχόμενες ενοποιήσεις ταμείων πραχτικά σημαίνουν τη κατάργηση της επικουρικής σύνταξης και δραματική μείωση των καταβαλλόμενων στους δικαιούχους ποσών μέσα από την ενσωμάτωση όλων των δικαιούμενων συντάξεων σε μία. Η λεγό-μενη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος είναι ο προπο-μπός ενός μόνο μέρους του τί πρόκειται άμεσα να συμβεί. Το ΜΤΠΥ για παράδειγμα εντάσσεται σ' αυ-τή τη διαδικασία δείχνοντας πόσο εύκολα μπορούν ν' αποτελέσουν παρελθόν κατακτήσεις πολλών δε-καετιών με σκληρούς και συχνά αιματηρούς αγώ-νες.
    Εκτός κι αν βγούμε μαζικά κι αποφασιστικά στους αγώνες για την υπεράσπιση της ζωής μας.
Εκτός κι αν ξεπεράσουμε αναστολές, απογοήτευση και μοιρολατρία που καλλιεργείται σκόπιμα.
Εκτός κι αν συνειδητοποιήσουμε τί επιφυλάσσει το σύστημα για μας και τα παιδιά μας.
Και πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας απορρίπτο-ντας ψεύτικα διλλήματα και κατανοώντας τη δύνα-μη που κρύβουμε μέσα μας, αντιστεκόμενοι συλλο-γικά και οργανωμένα. Οι εργαζόμενοι δε χρωστάμε τίποτα και σε κανένα. Το δικαίωμα στην ασφάλιση και την περίθαλψη είναι δικό μας δικαίωμα και δε το απεμπολούμε κάτω από οποιαδήποτε παρουσί-αση της κατάστασης ως τετελεσμένης. Δεν εξαρτά-ται από το πόσο εύρωστα είναι τα ταμεία ούτε απ' το αν περισσεύουν χρήματα μετά τη διαχρονική λεηλασία τους από κεφάλαιο και ιμπεριαλιστές.
Έχουμε εμπειρία από το πώς αποτρέπονται αντια-σφαλιστικά μέτρα (νομοσχέδιο Γιαννίτση 2001) καθώς και τις μεγάλες απεργίες και διαδηλώσεις του 2010-2012. Αυτό πρέπει να κάνουμε και σή-μερα αν θέλουμε να μη καταδικαστούμε στη πείνα, τη φτώχεια και την εξαθλίωση αύριο.
Δύσκολος δρόμος, αλλά ... δρόμος!

¬ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΝΕΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ!
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ, ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ!
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: