17 Οκτ 2015

Κινητοποιησεις των Ικαριωτων

Με κύριο χαρακτηριστικό τη μαζική παρουσία κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες 7/10 στην αίθουσα του Γλαρέδου η συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνα. Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι διοικητικών συμβουλίων της τοπικής ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη πολιτιστικών συλλόγων από χωριά της Ικαρίας αλλά και μεμονωμένος κόσμος.

Στην πλούσια συζήτηση που έγινε περιγράφηκε η κατάσταση που διαμορφώνεται στο χώρο της υγείας με την ψήφιση και εφαρμογή του 3ου μνημονίου, τα προβλήματα στελέχωσης, εξοπλισμού και χρηματοδότησης που αντιμετωπίζουν το νοσοκομείο Ικαρίας, το Κέντρο Υγείας Ευδήλου και τα Αγροτικά Ιατρεία καθώς και οι εξελίξεις στην υπόθεση του γηροκομείου.
Κοινή ήταν η πεποίθηση πως με την συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών καλούμαστε να αντιπαλέψουμε όλα τα ζητήματα που αποτέλεσαν κέντρο των αγώνων της προηγούμενης περιόδου: η ύπαρξη πλήρως εξοπλισμένου νοσοκομείου, η αποτροπή μετακινήσεων προσωπικού, η διεκδίκηση ζωτικών ειδικοτήτων όπως πχ αναισθησιολόγου, η αύξηση της χρηματοδότησης κλπ.
Έγινε ξεκάθαρο πως τίποτα δεν πρόκειται να μας χαριστεί και πως μόνο οι αγώνες μας αποτελούν τη μοναδική αξιόπιστη διέξοδο στις τραγικές συνθήκες που διαμορφώνουν οι μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης. Σαν Ικαρία οφείλουμε να βάλουμε το λιθαράκι μας, συμβάλλοντας με τον τρόπο μας στο χτίσιμο και το δυνάμωμα πανελλαδικών κινητοποιήσεων απέναντι στις πολιτικές ισοπέδωσης.
Στην κατεύθυνση αυτή αποφασίστηκαν:
Περιοδίες στα χωριά της Ικαρίας για ενημέρωση των κατοίκων με στόχο την πραγματοποίηση κινητοποίησης στην Αθήνα στο Υπουργείο Υγείας στα τέλη Νοέμβρη.
Επιδιώκουμε να μετατραπεί η 23η Νοέμβρη, ημέρα που δικάζονται οι εργαζόμενοι του γηροκομείου και ο πρώην Δήμαρχος, σε μέρα πανικαριακής κινητοποίησης με στάσεις εργασίας από τα σωματεία του νησιού και τις υπηρεσίες του Δήμου και του Επαρχείου κλειστές.


ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ
(πρώτη ενημέρωση, το πλήρες κείμενο αναμένεται)

Απέναντι στις καταστροφικές πολιτικές κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, η μοναδική διέξοδος είναι οι αγώνες μας.
Έναρξη περιοδιών στα χωριά των νησιών μας για ενημέρωση των κατοίκων και προετοιμασία κινητοποιήσεων. Συμμετοχή σε όποιες κινητοποιήσεις προκηρύξουν ΑΔΕΔΥ/ΠΟΕΔΗΝ.
Επιδιώκουμε το συντονισμό και την κοινή δράση με σωματεία υγειονομικών και επιτροπές αγώνα από όλη τη χώρα στην κατεύθυνση της προάσπισης της δημόσιας-δωρεάν υγείας.
Στάση Εργασίας τη ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ημέρα όπου δικάζονται οι εργαζόμενοι του γηροκομείου και σε ώρα που θα ανακοινωθεί. Θέλουμε αυτή η μέρα να είναι μέρα κινητοποίησης για όλα τα σωματεία του νησιού, με τις υπηρεσίες του Δήμου και του Επαρχείου Ικαρίας κλειστές.
Συμπαράσταση/αλληλεγγύη σε κάθε διωκώμενο εργαζόμενο. Οι δικαστικές διώξεις πάνε χέρι-χέρι με την εφαρμογή των μνημονίων στοχεύοντας στην τρομοκράτηση και φίμωση όποιου αντιστέκεται. Καταδικάζουμε τη δίωξη εις βάρος συναδέλφων του ΓΝ Σάμου που μέσω του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσ/μείου Σάμου αντιτάχθηκαν στη αιμοδοσία μίσους ¨μόνο για Έλληνες¨ που επεδίωξε ανεπιτυχώς να πραγματοποιήσει η Χρυσή Αυγή. Μέλη του Δ.Σ. και εργαζόμενοι του Συλλόγου μας θα παρευρεθούν στη δίκη αυτή στις 15/10 στη Σάμο.
Έγγραφο προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την 2η ΥΠΕ για τις ελλείψεις προσωπικού, δίνοντας έμφαση στην έλλειψη αναισθησιολόγου και την λήξη των συμβάσεων επικουρικού προσωπικού, ιατρικού και μη.
Έγγραφο προς τη διοίκηση για την μη τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων του ιδιωτικού συνεργείου καθαριότητας του νοσοκομείου μας.
https://panikarionosokomeio.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: