19 Αυγ 2013

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ! ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ!

Τις τελευταίες βδομάδες έχουμε γίνει θεατές ενός εφιάλτη που δε λέει να τελειώσει. Οι ανακοινώσεις από την πλευρά του Υπουργείου για κλεισίματα νοσοκομείων σε Αθήνα (Σπηλιοπούλειο, Πολυκλινική, Πατησίων, Αγία Βαρβάρα, Αμαλία Φλέμινγκ, Ινστιτούτο Νοσημάτων Θώρακος) και Θεσσαλονίκη (Παναγία,Αφροδισίων Νοσημάτων,Λοιμωδών, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης) και οι ανακοινώσεις για διαθεσιμότητα- κινητικότητα χιλιάδων υγειονομικών έχουν πάρει το ρυθμό χιονοστιβάδας.
EE-ΔΝΤ, η μαύρη συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου και ο πιο αδίστακτος υποστηρικτής των μνημονίων και των αντεργατικών μέτρων, Άδωνης Γεωργιάδης, προχωρούν τάχιστα στην λεγόμενη «εξυγίανση των δημόσιων οργανισμών» με σαρωτικές διαθεσιμότητες .
Είναι το δεύτερο κύμα μετά τα νοσοκομεία του ΙΚΑ. ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ κατηγοριών, προϋπηρεσίας, ειδικοτήτων. Συμπεριλαμβάνοντας και «άσπρες ποδιές» παρά τις κατά καιρούς διαψεύσεις τους. Με 1250 εργαζομένους «διαθεσίμους» στην αρχή,. Που έγιναν 1500 μετά από λίγες ημερες,1618 κατόπιν, 2500 μέχρι και του χρόνου και …….βλέποντας και κάνοντας στην πραγματικότητα ….
Στην ΓΛΩΣΣΑ Της πραγματικότητας ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΑΦΕΙΣ : Κινητικότητα σημαίνει απόλυση. Το ΔΝΤ πιέζει για να επιτευχθεί ο στόχος των 15.000 απολύσεων από τη δεξαμενή της διαθεσιμότητας μέχρι το τέλος του 2014. Οι κενές οργανικές θέσεις των νοσοκομείων έχουν ήδη καταργηθεί, ενώ οι Οργανισμοί των Νοσοκομείων «μαγειρεύονται» μεγάλο χρονικό διάστημα με προφανή μεθόδευση την περαιτέρω μείωση τμημάτων, κλινών και οργανικών θέσεων. Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ σε έκθεση της στοχοποιεί τους εργαζομένους σε πληροφορική και εργαστήρια στα νοσοκομεία, για να παραδοθούν σε ιδιώτες άμεσα . Οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ που ενταχθήκαν στα νοσοκομεία, τους ανακοινώνεται ευθέως η άμεση ένταξη τους σε διαθεσιμότητα. Η επαρχία αναμένει στη σειρά…
Στην πραγματικότητα έχει τεθεί αντικειμενικά ζήτημα «ανακύκλωσης» ολόκληρου του δυναμικού που εργάζεται σήμερα στον δημόσιο τομέα, με τις συνθήκες που δουλεύει, τις εργασιακές σχέσεις που έχει και τη «νοοτροπία» του εργαζομένου με δικαιώματα που έχει αποκτήσει διαχρονικά. ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΧΟΣ- ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ.
     Τα τελευταία 3 χρόνια των μνημονίων με τις συγχωνεύσεις και τις περικοπές στον χώρο της υγείας, πάει να μειωθεί ο αριθμός των εν πλήρη λειτουργία νοσοκομείων από 136 σε 82, αλλά και των κλινών απο 45.000 σε 33.000. Το κλείσιμο νοσοκομείων και κλινικών σημαίνει δύσκολη έως αδύνατη πρόσβαση για δεκάδες χιλιάδες κατοίκους των περιοχών αυτών, και προφανώς επιβάρυνση των νοσοκομείων που παραμένουν ανοιχτά. ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΧΟΣ !!
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ  ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
Θα πρέπει καταρχήν να είμαστε ενωμένοι και να μην διαπνεόμαστε από τη λογική του «Ο Σώζων εαυτόν Σωθήτω», γιατί πλέον τα πράγματα είναι τόσο αβέβαια για όλους που δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος για τον εαυτό του.
Ο αγώνας αυτός θα είναι δύσκολος, θα πρέπει να έχει στόχο τον παρατεταμένο συντονισμένο απεργιακό αγώνα, θα πρέπει να πάει κόντρα σε λογικές αναμονής για εκλογικές διεξόδους ή για τη «λαϊκή εξουσία» που ακούγονται από διάφορα κομμάτια της κοινοβουλευτικής και μη αριστεράς.  Μπορούμε μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις να συντονίσουμε τον αγωνα μας με τα άλλα νοσοκομεία και να απαιτήσουμε να μην υπάρξει καμία απόλυση και κανένα κλείσιμο νοσοκομειού, Δωρεάν και πλήρης περίθαλψη για όλο το λαό.
ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.
ΠΕΜΠΤΗ 22/8/2013 12ΜΜ  ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/8 ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-15:00 -ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΠΟΥΛΜΑΝ 11:00
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 11:30
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΤΟ ΘΡΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: