23 Αυγ 2013

Υγειονομικοί Μαζική και μαχητική η πρώτη απάντηση !

Μια πρώτη και μαζική απάντηση από τους υγειονομικούς πήρε σήμερα η κυβέρνηση με τη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας και την πορεία προς το Σύνταγμα. Το συλλαλητήριο συγκροτήθηκε κατά κύριο λόγο από τους εργαζόμενους των νοσοκομείων που κλείνουν ή έκλεισαν και οι εργαζόμενοί τους βγαίνουν σε διαθεσιμότητα, Φλέμινγκ, Γ.Ν. Πατησίων, Αγία Βαρβάρα, Πολυκλινική. Πέρα από αυτά συμμετείχαν εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία που αποδυναμώνονται σημαντικά μιας και απολύονται συνάδελφοί τους που προέρχονται από τα πρώην ΙΚΑ, την Αγία Όλγα, με δύο πανό των σωματείων Αγία Όλγα και 7ου, και το Σισμανόγλειο δηλαδή. Πανό είχαν επίσης το Γενικό Κρατικό της Μεσογείων, το ΚΑΤ, το Αττικό, το Θριάσιο, ο Ευαγγελισμός. Συμμετείχαν και εργαζόμενοι από νοσοκομεία που δεν είχαν πάρει ή δεν κατέβασαν πανό στη πορεία σιχτιρίζοντας αρκετοί τις διοικήσεις των σωματείων τους. Επιπλέον ήταν εκεί και το ΠΑΜΕ μαζί με λαϊκές επιτροπές γειτονιών καθώς και τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και φορείς συνταξιούχων. 
Στην αρχή υπήρξαν τοποθετήσεις από εκπροσώπους των σωματείων. Ακολούθως το ΠΑΜΕ ήθελε να συναντήσουν τον υπουργό για να του καταθέσουν οι εργαζόμενοι τα αιτήματά τους. Στη λογική πως  ό,τι ήταν να πουν με τον Γεωργιάδη το είπαν, εκπρόσωποι από τα σωματεία του Φλέμινγκ, του 7ου νοσοκομείου ΙΚΑ, της Αγίας Βαρβάρας, το Θριάσιο και άλλων διαφώνησαν, κάτι που ειπώθηκε ανοιχτά στη συγκέντρωση. Παρ' όλα αυτά εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ και άλλων ανέβηκαν και αφού επέδωσαν τα αιτήματα στο Γεωργιάδη ξεκίνησε η πορεία. Μια πορεία η οποία ήταν γεμάτη παλμό και ζωντάνια. Κατά τη διάρκειά της, σε μια σχεδόν άδεια Αθήνα, μαζικοποιήθηκε κι άλλο. Το παρών έδωσαν και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ καθώς η ομοσπονδία του υπουργείου Γεωργίας.
Πανό είχε και η ...ΠΟΕΔΗΝ, η οποία αναγκάστηκε να πάρει απόφαση την Τρίτη το βράδυ και μετά από πίεση αρκετών σωματείων της Αθήνας και της υπόλοιπης Ελλάδας. Στη κορυφή μάλιστα της πορείας!
Αυτό που βγήκε είναι ότι τελικά δεν θα ανακοινωθούν τα ονόματα των διαθεσιμοτήτων σήμερα αλλά μετά από σύσκεψη που θα γίνει τη Δευτέρα του Μητσοτάκη και των συναρμόδιων υπουργών και μετά από κάποια κόψε ράψε (άρχισαν ήδη τα παιχνίδια με τις φήμες περί εξαιρέσεων κλάδων που χθες ανακοινώθηκαν ότι απολύονται όλοι) μάλλον θα ανακοινωθούν την Τρίτη. Για όλους τους φορείς.
Όπως και να έχει και να τη γλυτώσει κάποιος σήμερα θα έρθει η σειρά στην επόμενη δόση των άλλων 12500 χιλιάδων που πρέπει να απολυθούν μέχρι το τέλος του 2013 για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 25.000. Και μέχρι να φτάσουν το 2015 τους 150.000 έχει να πέσει μεγάλη σφαγή! Αν δεν αντιδράσουν και δεν αντισταθούν οι εργαζόμενοι.
Μετά την πορεία τα Δ.Σ. και αρκετοί εργαζόμενοι πήγαν στο Εργατικό Κέντρο όπου πραγματοποιήθηκε συσκεψη

Δεν υπάρχουν σχόλια: