8 Μαΐ 2011

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ...........

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι των εργαζόμενων  στο Δήμο Βύρωνα και τα Νομικά Πρόσωπα μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών  για την οικονομική κατάσταση των ΟΤΑ αφού ο Δήμος Βύρωνα βρίσκεται μεταξύ των πρώτων στα οικονομικά χρέη ( 169%  των εσόδων του).
Η  πολιτική που ασκήθηκε  τα τελευταία   χρόνια στο Δήμο με ευθύνη των δημοτικών αρχών ΡΟΓΚΑΚΟΥ και ΧΑΡΔΑΛΙΑ  –κακοδιαχείριση, σπατάλη, κακοδιοίκηση, ρουσφέτια, αδιαφάνεια, μαύρη εργασία, κλπ, σε συνδυασμό με την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, με τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης , τα προβλήματα που δημιουργεί ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ κ.λπ.,  οδήγησαν το Δήμο στην υπερχρέωση και στο χείλος της χρεωκοπίας. Κυβέρνηση και Δήμαρχοι είναι συγκοινωνούντα δοχεία σε μια αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική.
Θύματα αυτής της πολιτικής είναι  οι δημότες, που   βλέπουνε τις υπηρεσίες του Δήμου να υποβαθμίζονται μέρα με την ημέρα και οι εργαζόμενοι στο Δήμο.
Η κατάσταση αυτή θα επιδεινωθεί  δραματικά εάν ο Δήμος μπει σε καθεστώς επιτήρησης.
 Ο Δήμαρχος Βύρωνα συνεχίζει την επικοινωνιακή του προσπάθεια για να βγάλει από πάνω του τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες που έχει για την κατάσταση που έχει περιέλθει ο Δήμος . Αυτή την φορά δεν μπορεί να πείσει κανέναν πλέον γιατι τα ίδια τα γεγονότα τον διαψεύδουν.
Ήδη οι εργαζόμενοι στα ΚΑΠΗ παραμένουν απλήρωτοι  και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους απαιτώντας τον μισθό τους. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου αποφάσισαν να απέχουν από την υπερωριακή εργασία το Σαββατοκύριακο 7 – 8 Μαΐου απαιτώντας από την Δημοτική Αρχή να πληρωθούν την υπερωριακή απασχόληση τεσσάρων μηνών. Επίσης ζητάνε από τη Δημοτική Αρχή να τους διαβεβαιώσει εάν θα πληρώνεται η εργασία τους τα Σαββατοκύριακα μετά τις ανακοινώσεις για τα οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει ο Δήμος.
Οι εργαζόμενοι στο Δήμο συναισθανόμενοι τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος, θα αγωνιστούν για να μη διαλυθεί ο Δήμος, οι υπηρεσίες του και να διασφαλίσουν την εργασία τους και τα δικαιώματα τους .
6 Μάη  2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: