5 Φεβ 2012

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΥΓΓΡΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία του διοικητικού Συμβούλιου (ΠΑΜΕ, ΠΑΣΚΕ) γιατί ενώ στην Γενική Συνέλευση που έγινε την Τετάρτη 1/2 αποφασίσαμε να κλείσουμε σήμερα Παρασκευή τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία με στόχο να διατρανώσουμε την αντίθεση μας στη βάρβαρη πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ και την ληστεία του εισοδήματος μας μέσω του νέου μισθολόγιου - φτωχολόγιου.
Προχώρησε σήμερα σε κλείσιμο μόνο του ταμείου των 5€. Η πραξικοπηματική αυτή τους ενέργεια, βγαλμένη μέσα από το κομματικά τους γραφεία, αφενός μεν γράφει στα παλιά τους τα παπούτσια τους εργαζόμενους που άλλα αποφάσισαν, και αφ’ ετέρου δίνει τα διαπιστευτήριά τους στη Διοίκηση του νοσοκομείου.
Επίσης καταγγέλλουμε την πρόεδρο του Δ.Σ. του σωματείου γιατί ενώ οι εργαζόμενοι ζήτησαν στην Γενική Συνέλευση τους συντονισμό με άλλα νοσοκομεία και ενημερώθηκαν από την Ταξική Πορεία ότι υπήρχε για χθες Πέμπτη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας (που έγινε με επιτυχία και στην οποία συμμετείχαν τα περισσότερα νοσοκομεία της Αττικής) μας είπε ψέματα ότι στο φαξ που έστειλε η ΠΟΕΔΗΝ δεν αναφερόταν στην συγκεκριμένη συγκέντρωση.
Φαίνεται ότι δυο συνεχόμενες κινητοποιήσεις (μια στο υπουργείο χθες Πέμπτη και μια στο νοσοκομείο σήμερα) δεν τις αντέχουν οι «ταξικοί » συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.
Εμείς συμμετείχαμε στην συγκέντρωση στο υπουργείο και πήραμε μέρος στην συνέλευση που έγινε από όλα τα Νοσοκομεία με σκοπό τον συντονισμό.
Και θα συνεχίσουμε τον αγώνα με όλους τους συναδέλφους εντός και εκτός Νοσοκομείου για την ανατροπή του μισθολογίου της φτώχιας, κόντρα σε τρικλοποδιές των πάσης φύσεως καλοθελητών.

Ταξική πορεία

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι ΣΑΦΕΣ ότι στη συγκεκριμένη μάζωξη στο υπουργείο οι συνάδελφοι τηε Ταξικής Πορείας δεν εκπροσωπούσαν ούτε το Σωματείο του Ανδρέας Συγγρός, ούτε τη Γ.Σ και άρα δεν έπρεπε να δηλώσουν κάτι τέτοιο. Αν ήθελαν θα μπορούσαν να δηλώσουν συμμετοχή στη λεγόμενη “συντονιστική συνέλευση”, όπως κάνουν και άλλοι, ως “εργαζόμενοι Α. Συγγρός”. Όμως ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ (δηλώθηκαν ως εκπρόσωποι των εργαζομένων) και τώρα που ξεσκεπάστηκαν προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμάζευτα. Σε αντίθετη περίπτωση, το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνουν θα ήταν να καταδικάσουν την συγκεκριμένη ανάρτηση για το Συγγρός στην ανακοίνωση της “συντονιστικής συνέλευσης”.

Όσο για το τι αποφάσισε η Γ.Σ των εργαζομένων του Α. Συγγρός (αλήθεια για πες μας με ποια συμμετοχή και απαρτία), είναι εντελώς άλλο πράγμα να μιλάμε για αναγκαίο συντονισμό με άλλα νοσοκομεία και άλλο να συμμετέχουμε οργανωμένα σε συγκεκριμένα σχήματα με συγκεκριμένες στοχεύσεις. Η Γ.Σ ΔΕΝ αποφάσισε συμμετοχή σε καμία κινητοποίηση στο υπουργείο και αυτό αποτελεί άλλο ένα καραμπινάτο ψέμα.

Για τα υπόλοιπα που λετε δεν χρειάζεται σχολιασμός, Κρίνεται ο καθένας και στο χώρο του. Αλήθεια που ήσασταν εσείς της "Ταξικής Πορείας" την Παρασκευή να υλοποιήσετε την “απόφαση” της Γ.Σ για κλείσιμο του νοσοκομείου;

Ανώνυμος είπε...

Τι νομίζεις ότι ξεσκέπασες ρε ψείρα αφήνεις σχόλιο κάτω από κείμενο που δηλώνουμε ότι δεν έχουμε συμφωνήσει ούτε με το κείμενο αλλά και ούτε να μπούμε στο συντονιστικο και το παίζεις τρελίτσα. Είσαι τόσο ποτισμένος με τη λογική και πρακτική της εκπροσώπησης που νομίζεις ότι μόνο θεσμικός εκπρόσωπος μπορεί να ανακοίνωση την απόφαση της Γ.Σ. γιατί; Είναι κρυφή; η γιατί δεν αρέσει στο ΠΑΜΕ πρέπει μα την κρατήσουμε κρυφή;
Το πιο σοβαρό απ᾿ όλα είναι η χρησιμοποίηση των αποφάσεων της Γ. Σ. των εργαζομένων αλά καρτ όπου σε βολεύει την επικαλείσαι ,και μη όντας συνάδελφος μου στο συγκεκριμένο χώρο θέτεις εκ του μακρόθεν ζήτημα απαρτίας πολύ θεσμολαγνεία αδελφάκι μου .γνωρίζουμε ότι το ΠΑΜΕ υποτάσσετε πλήρως στην αστική νομιμότητα κατά τα άλλα οι ανατροπές και οι ρήξεις είναι απλώς για κατανάλωση.
Όσο για το που ήμουν την Παρασκευή δυστυχώς για σένα ήμουν εκεί με τους εργαζόμενους .Το ΠΑΜΕ κρύφτηκε κάτω από την κατακραυγή των εργαζομένων για το ξεπούλημα της απόφασης της Γ.Σ.
ΧΡΟΝΗ ΜΑΡΙΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ Δ.Σ.ΤΟΥ ΣΥΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Σύλλογος εργαζομένων
Νοσοκομείου Α. Συγγρός

ΑΘΗΝΑ 2/2/2012
Η Γ.Σ. και το Δ.Σ. του Σωματείου καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται έξω από το υπουργείο υγείας σήμερα Πέμπτη 11 π. μ . μαζί με τους συναδέλφους των άλλων νοσοκομείων της Αττικής .
Προσυγκέντωση 10:30 στο θυρωρείο για να πάμε όλοι μαζί στο Υπουργείο.
Στόχος της συγκέντρωσης είναι να καταδικάσουμε το νέο Μισθολόγιο – φτωχολογιά και να επιδιώξουμε το συντονισμό όλων των εργαζομένων στα νοσοκομεία.


ΤΟ Δ .Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ

Ανώνυμος είπε...

Προς τον πρώτο ανωνυμο....
δειξε μας ποια ειναι η αποφαση της Γσ του σωματείου στο νοσοκ Συγγρός;