12 Φεβ 2012

Μαζικός ξεσηκωμός παντού! ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ!


Ούτε εκλογές ούτε συγκυβερνήσεις – στο δρόμο λαέ μπορείς να τους νικήσεις!
Πρωτοφανείς καταστάσεις θα ζήσει η χώρα και ο εργαζόμενος λαός τα επόμενα χρόνια αν περάσει το μνημόνιο κόλαση. Η χώρα γίνεται ένα ζωντανό πτώμα, που πάνω του ασελγούν ξένα και ντόπια αφεντικά. Για να προωθήσει καθένας από αυτούς τα ιδιαίτερα συμφέροντά του και όλοι μαζί να τσακίσουν ολοκληρωτικά τον εχθρό λαό. Μια χώρα προτεκτοράτο με εργαζόμενους – σύγχρονους σκλάβους.
Πριν δύο χρόνια, κι ενώ η επίθεση είχε ήδη ξεκινήσει, λέγαμε ότι υπάρχουν πολλά ακόμα δικαιώματα να ξηλωθούν. Αν περάσει το νέο μνημόνιο, ούτε λίγο ούτε πολύ, δε θα έχει μείνει ούτε ένα όριο στην εκμετάλλευση και την εξαθλίωση των εργαζομένων. Δε θα υπάρχει ούτε ένα από τα δικαιώματα που είχαν κατακτήσει με τους αγώνες τους οι λαοί εδώ και εκατόν πενήντα χρόνια.
Τα αδίστακτα ξένα (ΕΕ-ΗΠΑ-ΔΝΤ) και ντόπια αφεντικά δε δίστασαν να θυσιάσουν τη χώρα και το λαό της στο βωμό των δικών τους συμφερόντων. Ίσως να μη διστάσουν να θυσιάσουν και το αστικό πολιτικό σύστημα που τόσες δεκαετίες τους έχει υπηρετήσει. Δεν πρέπει, όμως, να υπάρχουν αυταπάτες. Ακόμα κι αν πέσει η κυβέρνηση, ακόμα κι αν θυσιάσουν πολιτικούς παράγοντες και κόμματα ολόκληρα που τους είχαν υπηρετήσει εδώ και χρόνια, το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, οδηγείται σε ακόμα πιο αντιδραστικές πολιτικές λύσεις, οι οποίες θα θέσουν και τις πλέον αυτονόητες ελευθερίες του λαού στο γύψο. Ας μην ονειρεύονται διάφοροι αμετανόητοι ότι θα υπάρξει επιστροφή σε πιο ήπιες σοσιαλδημοκρατικές λύσεις ούτε και ότι θα γεννηθεί καμία εκδοχή “καπιταλισμού με ανθρώπινο πρόσωπο”.
Κάποιοι στην αριστερά αγνοούν την ανάγκη όξυνσης της πάλης ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση. Μάλλον το θεωρούν θέμα πολύ... κρίσιμο και επικίνδυνο και επιλέγουν -δια του βερμπαλισμού- να συγκαλύ-ψουν τέτοια πεδία σύγκρουσης. Άλλοι -στο άλλο άκρο- απογυμνώνουν το ζήτημα της ανεξαρτησίας από την ταξική του διάσταση και ψάχνουν... συμμάχους στα απόνερα των αστικών κομμάτων. Είναι και οι δύο λάθος! Στην Ελλάδα η πάλη για ανεξαρτησία είναι δεμένη άρρηκτα με την πάλη για το σοσιαλισμό!
Τα παπαγαλάκια του συστήματος, μάς λένε ότι αν δεν ψηφιστεί το μνημόνιο και δεν πάρει το νέο δάνειο, η χώρα θα καταστραφεί. Μιλάνε αυτοί που την έχουν καταστρέψει. Που έχουν ξεπουλήσει τη χώρα και τους εργαζόμενούς της. Μιλάνε αυτοί που έχουν διαλύσει την παραγωγική βάση της χώρας. Μιλάνε αυτοί που υπόσχονται μια κόλαση χωρίς προοπτική – ή μάλλον μια κόλαση με προοπτική μια διαρκώς χειρότερη κόλαση!
Δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός από τα κρούσματα καταψήφισης του μνημονίου από κυβερνητικούς βουλευτές και τα φαινόμενα διάλυσης των κομμάτων της συγκυβέρνησης. Το σύστημα είναι αποφασισμένο να βάλει και 200 σκιάχτρα και να τα ονομάσει βουλευτές για να περάσει το μνημόνιο! Μόνο εμείς μπορούμε να τους σταματήσουμε! ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! Η μαζική μετωπική και αποφασιστική αντίσταση για να μην περάσει το νέο μνημόνιο είναι ανάγκη ζωής για την εργατική τάξη και το λαό μας.
Κάθε μέρα που περνάει, αυτή η ανάγκη δένεται όλο και πιο άρρηκτα με την ανάγκη για την ανατροπή του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης και το χτίσιμο μιας κοινωνίας ανεξάρτητης και σοσιαλιστικής. Η ανατροπή αυτή δε θα γίνει με εκλογές ούτε βελούδινα. Θα γίνει βίαια – επαναστατικά, όπως έγιναν όλα τα μεγάλα γεγονότα που παρήγαγε ο λαός στο πέρασμα της ιστορίας και την έσπρωξε μπροστά!
Δε θα είναι εύκολο και ανώδυνο το ανέβασμα της λαϊκής πάλης. Θα πέσουν να μας φάνε (όπως άλλωστε έχουν πέσει ήδη) τα ξένα και ντόπια αρπακτικά. Είναι όμως η μόνη λύση για να ανοίξει ένας δρόμος, ώστε σε μια προοπτική ο εργαζόμενος λαός να είναι αφεντικό στον τόπο του, να είναι αφεντικό στη ζωή του.

Όλοι στα συλλαλητήρια στις 12 Φλεβάρη!
Όχι στη δανειακή σύμβαση και στο νέο μνημόνιο-σφαγείο!
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 4.30 μμ - Σταδίου – Πλατεία Κολοκοτρώνη
• ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ!
• ΕΞΩ Η ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ - ΕΞΩ Η ΧΩΡΑ ΑΠ’ ΤΗΝ ΕΕ!


Δεν υπάρχουν σχόλια: