21 Φεβ 2012

Απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζόμενων του πρώην 7ου νοσοκομείου ΙΚΑ

ΑΠΟΦΑΣΗ
Μετά την παρουσίαση της πρότασης του διοικητή της 1ης ΥΠΕ κου Μουσιώνη, διασύνδεση των τριών νοσοκομείων της περιοχής των Πατησίων (Παμμακάριστος, Γ.Ν. Πατησίων και πρώην 7ο) με πλήρη λειτουργία και εφημέρευση του ενός, το Δ.Σ. του συλλόγου του 7ου νοσοκομείου – παράρτημα Κων/πούλειου συγκάλεσε γενική συνέλευση την Τρίτη 21/2/2012 όπου και αποφασίστηκαν τα εξής:
Η πρόταση για ικανότητα εφημέρευσης του ενός νοσοκομείου με βοηθητική λειτουργία των άλλων δύο αφενός δεν βοηθάει ούτε στην κάλυψη των αναγκών περίθαλψης αφετέρου οδηγεί στην υποβάθμιση των νοσοκομείων, το μελλοντικό κλείσιμό τους και οδηγεί στο χάσιμο θέσεων εργασίας. Η πρόταση αυτή εντάσσεται στα διακηρυγμένα σχέδια της κυβέρνησης για κλείσιμο των μικρών νοσοκομείων και απολύσεων υπαλλήλων στον ευρύτερο χώρο του δημοσίου.
Ζητάμε:
• την πλήρη λειτουργία των τριών νοσοκομείων της περιοχής, με πλήρη εφημερία και επάνδρωση ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του κόσμου της περιοχής
• την άμεση ανάκληση αλλά και μπλοκάρισμα των μετακινήσεων ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού. Μετακινήσεις που οδηγούν σε όλο και μεγαλύτερη υποβάθμιση του νοσοκομείου μας
• την άμεση των κενών θέσεων παθολόγων και άλλου προσωπικού έτσι ώστε το νοσοκομείο να έχει την δυνατότητα να επαναλειτουργήσει και να ανταποκριθεί στις πραγματικές ανάγκες περίθαλψης του κόσμου που εξυπηρετεί.
Σε κάθε περίπτωση θα υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στην εργασία και την πλήρη λειτουργία των νοσοκομείων.
Όσο για τις ανάγκες περίθαλψης, σίγουρα τις γνωρίζεται πολύ καλύτερα και δεν θεωρούμε αναγκαία την περαιτέρω επιχειρηματολογία για τα αιτήματα που καταθέτουμε. 
Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις που γίνονται στο χώρο της υγείας με τετράωρη στάση εργασίας, από τις 10 π.μ., την Πέμπτη 23/2. 

21/2/2012
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ
ΠΡΩΗΝ 7ΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑ/ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: