4 Ιουλ 2009

Οι απολύσεις των καθαριστριών στο ΙΚΑ Βόλου δεν θα περάσουν

Να σταματήσει το σύγχρονο δουλεμπόριο των εργολάβων

Συνάδελφοι,

Καταγγέλλουμε σε όλους τους εργαζόμενους τον εργολάβο καθαριότητας στο ΙΚΑ Βόλου που απέλυσε όλες τις εργαζόμενες γιατί δεν δέχθηκαν να εργαστούν με τις νέες απαράδεκτες συνθήκες μειωμένου ωραρίου και λιγότερων αποδοχών που ήθελε να επιβάλει.

Οι εργαζόμενες και το σωματείο τους, που ιδρύθηκε πριν από λίγες μέρες, αποφάσισαν να αντισταθούν στην εργοδοτική αυθαιρεσία ,στην τρομοκρατία των απειλητικών τηλεφωνημάτων, στις προσπάθειες του διαίρει και βασίλευε του εργολάβου και την Παρασκευή 3/7 με συγκέντρωση έξω από το ΙΚΑ Βόλου διεκδίκησαν το δικαίωμά τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για συμβάσεις αορίστου χρόνου, για ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά, αρνούμενες να δουλέψουν με όρους σκλαβιάς. Η απάντηση του εργολάβου ήταν να απολύσει τις εργαζόμενες και να κινητοποιήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό για να καθαρίσει το ΙΚΑ Βόλου. Οι καθαρίστριες μαζί με άλλους εργαζόμενους που ήταν μαζί τους για συμπαράσταση εμπόδισαν αποφασιστικά τον εργολάβο και έπεισαν τις εργαζόμενες που είχε φέρει μαζί του να μην πιάσουν δουλειά και λειτουργήσουν σε βάρος και των δικών τους συμφερόντων, κατακτήσεων και δικαιωμάτων και να αγωνιστούν όλες μαζί για να φύγουν οι εργολάβοι-δουλέμποροι.

Συνάδελφοι,

Οι εργολάβοι-δουλέμποροι καθαριότητας, μετά την προσπάθεια που γίνεται να μπει στο αρχείο η υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας της ΚωνσταντίναΚούνεβα , έχουν αποθρασυνθεί και απαιτούν από τις εργαζόμενες να σκύβουν το κεφάλι στις νέες μεσαιωνικές συνθήκες δουλειάς που θέλουν να επιβάλουν. Στήριγμα των εργολάβων-δουλεμπόρων είναι η αντεργατική πολιτική και η επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση της ΝΔ ενάντια στο σύνολο των κατακτήσεων και δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και όλου του εργαζόμενου λαού. Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ που προωθεί άμεσα η ίδια αλλά και μέσω των εργολάβων την διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την επιβολή ελαστικών ωραρίων, μείωση μισθών, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, με στόχο την αύξηση των κερδών του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Τις εργολαβίες στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα άνοιξαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ θέλοντας να υπονομεύσουν την μόνιμη και σταθερή δουλειά, το οκτάωρο-πενθήμερο και να ανατρέψουν τις εργατικές κατακτήσεις στα πλαίσια της «σύγκλισης» με την ΟΝΕ και την Ε.Ε. Είναι και οι δυο υπεύθυνοι για το σύγχρονο δουλεμπόριο των εργολάβων, για την αντεργατική επίθεση στον λαό, για τις χιλιάδες απολύσεις που ρίχνουν τους εργαζόμενους στην κόλαση της ανεργίας για να βγει το κεφάλαιο από την κρίση του.

Συνάδελφοι,

Απέναντι στην επίθεση που δέχονται σήμερα οι εργαζόμενες στην καθαριότητα του ΙΚΑ Βόλου πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι , να στηρίξουμε τον αγώνα τους γιατί είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων, για το δικαίωμα στη δουλειά, για το δικαίωμα στη ζωή. Οι εργαζόμενοι με την οργάνωση, την αλληλεγγύη και τον αγώνα τους μπορούν να ματαιώσουν τα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας. Οι εργαζόμενες στο ΙΚΑ Βόλου δίνουν έναν αγώνα δύσκολο αλλά και πρωτοπόρο και οφείλουμε όλοι και όλες να σταθούμε στο πλευρό τουςδημιουργώντας έτσι ένα μαζικό κίνημα αντίστασης και πάλης που θα φέρει την νίκη, με την επαναπρόσληψή τουςστη δουλειά

Όλοι τη Δευτέρα 6 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι στη συγκέντρωση που διοργανώνει το Σωματείο Καθαριστριών σε εργολάβους έξω από το ΙΚΑ Βόλου

Κανένας εργαζόμενος μόνος του απέναντι στην αυθαιρεσία-τρομοκρατία της εργοδοσίας

Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: