3 Ιουλ 2009

Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους φτωχούς αγρότες στο Παρά της Βραζιλίας

Η Ταξική Πορεία και οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών και Φοιτητών από την Ελλάδα, καταδικάζουν απερίφραστα τη δολοφονία του Λουίς Λοπέζ Μπάρος καθώς και άλλων ηγετών του αγροτικού κινήματος στην πολιτεία Παρά της Βραζιλίας.

Είναι φανερό ότι οι μεγαλογαιοκτήμονες, οι μπράβοι τους, η πολιτειακή κυβέρνηση του Παρά καθώς και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Εργατικού Κόμματος του Λούλα μπροστά στην εντεινόμενη απαίτηση για την επίλυση του ζητήματος της γης καταφεύγουν όλο και πιο συχνά στις εγκληματικές πράξεις οι πρώτοι και στην ανοιχτή φασιστική βία οι δεύτεροι.

Ο αγώνας όμως των αγροτών όσο κι αν προσπαθούν να τον ποινικοποιήσουν θα κλιμακώνεται, θα εξαπλώνεται και θα αλλάζει μορφές μέχρι να βρουν το δίκιο τους. Γιατί οι φτωχοί αγρότες έχουν μάθει πια ότι δεν έχουν να περιμένουν τίποτε από κανέναν. Ο αγώνας τους είναι η μόνη επιλογή τους.

Καλούμε όλους τους δημοκράτες, προοδευτικούς, τους αριστερούς και τους κομμουνιστές να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα τους και να απαιτήσουν να σταματήσουν οι δολοφονίες των ηγετών του αγροτικού κινήματος αλλά και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

ΑΘΗΝΑ 1/7/2009


Δεν υπάρχουν σχόλια: