17 Φεβ 2012

Μερικές κουβέντες για την “πολιτικά τίμια” αντιπαράθεση που μας κάνει το ΠΑΜΕ

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ Εργαζόμενων
στο νοσοκομείο “ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ” Ιωαννίνων
Κανένα ερώτημα δεν μας προκαλεί η στάση του ΠΑΜΕ -που αναπαράγει ο Ριζοσπάστης- όταν αναφέρεται στην Ταξική Πορεία, τις απόψεις και τη δράση της, το τελευταίο διάστημα.
Από το φθινόπωρο ακόμα όταν οι εργαζόμενοι κινητοποιούνταν για τα χαράτσια συμμετέχοντας σε παρεμβάσεις και δράσεις στο χώρο δουλειάς τους, διαδήλωναν στους δρόμους της πόλης ή συμμετείχαν στις απεργιακές διαδηλώσεις της περιόδου συγκροτώντας την αντίστασή τους στην εξελισσόμενη λαίλαπα, το ΠΑΜΕ απουσιάζοντας με συνέπεια απ' όλα αυτά, κατάγγελνε την Ταξική Πορεία για συμπόρευση με την ... ΠΑΣΚΕ και την κυβέρνηση!
Ο λόγος ήταν οτι οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν στο ΠΑΜΕ ... την ομπρέλα του, αντιστάθηκαν στην προσπάθεια ... ιδιωτικοποίησης του κινήματός τους από το ΠΑΜΕ, και σε αυτό είναι αλήθεια, όπως και στα προηγούμενα, βοήθησε και ανέλαβε όλη σχεδόν την ευθύνη η Ταξική Πορεία.
Τώρα, ο Ε.Μ. στο Ριζοσπάστη της 12 Φλεβάρη – ενημερωμένος υποθέτουμε από το ΕΑΜΥ – ΠΑΜΕ του νοσοκομείου μας- μας κατηγορεί αναρωτιόμενος “μήπως δεν θέλουν τα συνδικάτα;”.
Και αυτό το “στηρίζει” στο ότι η Ταξική Πορεία “όλο το προηγούμενο διάστημα αποθάρρυνε τους εργαζόμενους να πληρώσουν τις συνδρομές τους στο σωματείο” και ότι “ακόμα πιο σοβαρό από αυτό είναι πως ούτε λίγο ούτε πολύ καλλιεργείται από την Ταξική Πορεία η αντίληψη ότι δεν χρειάζεται να πληρώνουν οι εργάτες τις συνδρομές τους στα σωματεία”.
Ας προσπαθήσουμε να σκιαγραφήσουμε το πλαίσιο μέσα στο οποίο το ΕΑΜΥ – ΠΑΜΕ οδηγείται σ' αυτές τις “φοβερές” καταγγελίες, σ' αυτές τις φοβερές συκοφαντίες!
Οι εκλογές του συλλόγου μας έγιναν σε μια περίοδο ολομέτωπης επίθεσης στα δικαιώματα και τις καταχτήσεις των εργαζόμενων, από το σύστημα και τα όργανά του.
Η οργή και η αγανάχτηση των εργαζόμενων και όλου του λαού απ' αυτές τις πολιτικές, προσπαθεί να βρει διέξοδο στην κατεύθυνση οικοδόμησης λαϊκού κινήματος αντίστασης στην επίθεση και ανατροπής των βάρβαρων μέτρων.
Αυτή η κίνηση εργαζόμενων και λαού αντιμετωπίζει εκτός από την βαρβαρότητα των κατασταλτικών μηχανισμών του συστήματος και την προσπάθεια διαφόρων απόψεων – στάσεων – πολιτικών που προσπαθούν να “βραχυκυκλώσουν”το κίνημα, να θολώσουν την κατεύθυνσή του και την προοπτική του.
Εργαζόμενοι και λαός προσπαθούν και πετυχαίνουν όλο και πιο πολύ να βρίσκονται με το κίνημά τους στο προσκήνιο, να απορρίπτουν τα ψευτοδιλήμματα που τους πλασάρονται, να αναζητούν περιεχόμενα, μορφές και τρόπους που θα διευκολύνουν και θα κάνουν αποτελεσματική και νικηφόρα την πάλη τους.
Το αποτέλεσμα των εκλογών του συλλόγου μας έδειξε ότι οι εργαζόμενοι γύρισαν την πλάτη στις ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ που ταυτίστηκαν – διευκόλυναν τις αντεργατικές – αντικοινωνικές πολιτικές του συστήματος και με την ψήφο τους φαίνεται να αναζητάνε διέξοδο σε απόψεις που αναφέρονται στο κίνημα αντίστασης και την προοπτική του.
Το αποτέλεσμα των εκλογών του συλλόγου μας είναι μ' αυτή την έννοια ένα καλό αποτέλεσμα.
Δικαιολογημένα και το ΠΑΜΕ να αισθάνεται ικανοποιημένο από το ότι διπλασίασε τις ψήφους του και ήρθε πρώτο ψηφοδέλτιο, ... αλλά φαίνεται μέχρις εδώ οι χαρούλες !
Γιατί, στο θετικό εκλογικό αποτέλεσμα πρέπει ή όχι να συνυπολογιστούν και οι ψήφοι της Ταξικής Πορείας και της ΑΡΣΥ;
Το ΠΑΜΕ φαίνεται να μην ευχαριστιέται το αποτέλεσμα των 157 ψήφων του γιατί δεν μπορεί να χωνέψει ότι 111 και 79 ψήφους συγκέντρωσαν άλλα δύο ψηφοδέλτια που στηρίζονται από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά.
Γιατί οι εκλογικές επιτυχίες οφείλουν να μεταφραστούν και κινηματικά, πράγμα που δεν έχει στο μυαλό του το ΠΑΜΕ, γιατί η ταξικότητα δεν είναι διακηρυχτικό χαραχτηριστικό ούτε επιβεβαιώνεται με ... την συνεργασία και συμμετοχή του σωματείου στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ.
Εξάλλου η πρώτη του “ταξική” τοποθέτηση στο ΔΣ του σωματείου, ήταν η πρόταση για συγκατοίκηση στο προεδρείο με τις ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ με το επιχείρημα της αναλογικότητας !
Δύο παρατηρήσεις για την “ουσία” των καταγγελιών του Ε.Μ. στο Ριζοσπάστη της 12/2 :
α) Και τώρα, όπως και το φθινόπωρο, αυτά τα φοβερά και τρομερά για την Ταξική Πορεία δεν καταγγέλλονται στο χώρο δουλειάς και δράσης μας, εκεί που γίνονται “τα εγκλήματα”, εκεί που ο έλεγχος και η καταδίκη εκ μέρους των εργαζόμενων μπορεί να είναι πιο άμεση και πιο ουσιαστική.
Γίνονται στο Ριζοσπάστη και τα διάφορα blogs, περιφέρονται σαν επιχειρήματα για τις ανάγκες της “αντιπαράθεσης” κάθε κνίτη και παμίτη, παντού εκτός από το “Χατζηκώστα”και διακινούνται κουτσομπολίστικα για να δικαιώνονται οι “παρέες τους όταν παίρνουν τον καφέ τους” !
β) Για το “η Ταξική Πορεία αποθάρρυνε τους εργαζόμενους του νοσοκομείου να πληρώσουν τις συνδρομές τους στο σωματείο”, να ενημερώσουμε τον Ε.Μ.του Ριζοσπάστη ότι εδώ και πάνω από 10 χρόνια η συνδρομή των εργαζόμενων στο σωματείο παρακρατιέται κάθε μήνα από τη μισθοδοσία.
Και επ' ευκαιρία να πούμε ακόμα στον Ε.Μ.του Ριζοσπάστη, ότι μάλλον και με τη συμφωνία του ταξικού ΠΑΜΕ διορίστηκε το κράτος ταμίας στο σύλλογό μας !
Και κάτι για το: “καλλιεργείται από την Ταξική Πορεία η αντίληψη ότι δεν χρειάζεται να πληρώνουν οι εργάτες τις συνδρομές τους στα σωματεία”.
Ταξικέ Ε.Μ. του Ριζοσπάστη, όση λάσπη και να πετάς δεν πιάνει πάνω μας, οι εργαζόμενοι μας γνωρίζουν όλους και πολύ καλά !
Σου υποσχόμαστε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να μας γνωρίσουν καλύτερα σε όλο και περισσότερα νοσοκομεία, σε όλο και περισσότερους χώρους δουλειάς, μέσα από την πάλη μας για να μετατραπούν τα σωματεία σε όργανα πάλης στα χέρια των εργαζόμενων, για να οικοδομηθεί κίνημα αντίστασης στην επίθεση και ανατροπής των μέτρων, κίνημα που θα αναζητάει την προοπτική για τους εργαζόμενους και για όλη την κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: