5 Αυγ 2013

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

2 Αυγούστου 2013
Σήμερα 2 Αυγούστου 2013, στην Κεντρική Πλατεία της Τρίπολης πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση πρωτοβάθμιων σωματείων εργαζομένων σε νοσοκομεία της Πελοποννήσου, κατά τη διάρκεια της οποίας, έγινε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις δραματικές εξελίξεις στο χώρο της υγείας και τους τρόπους αντιμετώπισης της βάρβαρης επιδρομής εναντίον υγειονομικών και ασθενών.
Οι αποφάσεις των κυβερνώντων και των τροϊκανών που όλες έχουν ληφθεί ερήμην του ελληνικού λαού, οδηγούν σε απόλυτη διάλυση τα νοσοκομεία μέσω των συγχωνεύσεων, καταργήσεων, υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης. Τραγική έλλειψη υλικών και προσωπικού στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, σχεδόν οι μισές μέρες το μήνα χωρίς εφημερίες, ασυντήρητα ασθενοφόρα, χαλασμένα ιατρικά μηχανήματα, υπέρογκες αυξήσεις στα νοσήλια, διαρκώς αυξανόμενη συμμετοχή των ασθενών στις δαπάνες των εξετάσεων, φαρμάκων, θεραπειών κ.λ.π. αύξηση των ανασφάλιστων ανέργων και παράδοση της υγείας στα γερμανικά συμφέροντα με την υπογραφή συμφωνίας από την ελληνική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, μετά το κλείσιμο 6 νοσοκομείων των Αθηνών θα ακολουθήσουν τα «μικρά» περιφερειακά νοσοκομεία. Χιλιάδες υγειονομικοί βγαίνουν στην ανεργία, ενώ χιλιάδες ασθενείς θα αντιμετωπίσουν άμεσα τις συνέπειες της κατάρρευσης του δημόσιου συστήματος υγείας, αφού στην καλύτερη περίπτωση, θα μετατραπούν σε κινούμενους πληθυσμούς αναζητώντας ένα κρεβάτι νοσοκομείου, ενώ στη χειρότερη περίπτωση, θα πεθαίνουν «μοιραία» στην αγκαλιά των δικών τους.
Οι βάρβαρες και ανελέητες πολιτικές τους χαρίζουν στους «ημέτερους» τα κοινωνικά αγαθά, κλείνοντας τα νοσοκομεία μας, τα σχολεία μας ,στερώντας μας την πρόσβαση στη γνώση, στον πολιτισμό, στη δουλειά και κυρίως στην υγεία. Αν οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις με σκοπό την αύξηση των κερδών των τραπεζιτών είναι λεηλασία, Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ. Δεν θέλουν απλά τις περιουσίες μας, θέλουν τις ζωές μας.
Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ. Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΔΙΑΤΙΜΗΣΗ. ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ, ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ.
Στην κατεύθυνση αυτή αποφασίστηκαν:
1. Έναρξη κινητοποιήσεων και ενεργή συμπαράσταση σαν να συμβαίνει στο δικό μας νοσοκομείο αν η κυβέρνηση ανακοινώσει κλείσιμο νοσοκομείων και απολύσεις οπουδήποτε.
2. Γενικές Συνελεύσεις στα νοσοκομεία με συμμετοχή και των γιατρών με στόχο τη μέγιστη συσπείρωση όλων των εργαζομένων.
3. Πραγματοποιούμε επαφές, μέσω των Νομαρχιακών Τμημάτων της ΑΔΕΔΥ, με άλλες ομάδες εργαζομένων με σκοπό τον ορισμό νέας διευρυμένης συνάντησης εντός της επόμενης εβδομάδας.
4. Συντονίζουμε τη δράση μας με αντίστοιχες συλλογικές δράσεις και συνεχίζουμε τις επαφές μας με τα άλλα νοσοκομεία και τις ενώσεις γιατρών, για τη δημιουργία ενός πανελλαδικού υγειονομικού μετώπου με σκοπό τη διεξαγωγή πανελλαδικής συνάντησης στην Αθήνα μέχρι τις αρχές Σεπτέμβρη.
5. Πραγματοποιούμε τοπικές δράσεις για την αναλυτική ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις συνέπειες των εφαρμοζόμενων πολιτικών και οργανώνουμε διάφορες εκδηλώσεις.
6. Συντονισμός δράσεων και αγωνιστική συμπόρευση με τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους στους δήμους και όποιον άλλο κλάδο μπαίνει στο στόχαστρο
7. Δημιουργία Επιτροπών Αγώνα σε κάθε περιοχή. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μικροεπαγγελματίες, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τους συλλόγους γονέων, προκειμένου να δημιουργηθεί σε κάθε περιοχή ένα ισχυρό μέτωπο υπεράσπισης των κοινωνικών αγαθών.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΡΓΟΥΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΟΛΑΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: