14 Αυγ 2013

ΟΙ πρώην εργαζόμενοι του ΙΚΑ τα επόμενα θύματα της διαθεσιμότητας?

Τα συνεχή χτυπήματα στον κόσμο της εργασίας και ειδικότερα στους εργαζομενους στα Δημόσια Νοσοκομεία προκειμένου οι μνημονιακοί στόχοι να ''επιτευχθούν'', δυστυχώς δεν έχουν τέλειωμό. Τα επόμενα θύματα της πολιτικής των διαθειμοτήτων προκειμένου να διαλυθεί ότι έχει απομείνει όρθιο από τα Δημόσιο Σύστημα Υγείας φαίνεται ότι θα ειναι οι εργαζόμενοι των πρώην Νοσοκομείων του ΙΚΑ

Ήδη οι πρώην εργαζόμενοι του 3ου Θεραπευτηρίου του ΙΚΑ που είχαν υπαχθεί στο Ευαγγελισμό και στην μεγάλη πλειοψηφία είχαν λειτουργικά ενσωματωθεί στην Πολυκλινική έχει ενημερωθεί ότι είναι υποψήφιοι για διαθεσιμότητα και έχει ζητηθεί από αυτούς να δηλώσουν αν υπάγονται στις εξαιρέσεις που προβλέπει η υπουργική απόφαση για τις διαθεσιμότητες.


Σήμερα Τετάρτη ανακοινώθηκε αντίστοιχη απόφαση και τους Εργαζόμενους του 1ου Νοσοκομείου του ΙΚΑ που είχαν μεταφερθεί στο Σισμανόγλειο. Μέχρι σήμερα ήταν γνωστό ότι στην διαδικασία της κινητικότητας έμπαιναν μόνο οι γιατροί που υπηρετούσαν στα πρωην Νοσοκομεία του ΙΚΑ.

Μετά αυτή την εξέλιξη είναι προφανές ότι η από την διαδικασία αυτή δεν ''γλυτώνουν'' ούτε οι εργαζόμενοι αυτών των Νοσοκομείων.

Ερωτηματικό παραμένει αν αυτό θα επεκταθεί και στους εργαζόμενους και του πρωην 7ου Νοσοκοεμείου του ΙΚΑ που ένα μεγάλο μέρος από αυτούς έχει μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Αγ. Όλγα.

Βρισκόμαστε λοιπόν μετά τις νέες διαθεσιμότητες στο Ψυχιατρείο Θεσσαλονίκης σε κλιμάκωση της επίθεσης ενάτντια στους εργαζόμενους των Νοσοκομείων με νέες αποφάσεις και πολύ πιθανόν με αύξηση του τελικού αριθμού των Εργαζομενων σε Αθήνα και Θεσσαλονική που θα υποστούν αυτή τη βαρβαρότητα.

Είχαμε τονίσει σαν Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών ότι το μέτρο της συρρίκνωσης των δομών αλλά και των εργαζομένων στα Νοσοκομεία όσο κυριαρχεί αυτή η πολιτική που επιδιώκει να παραδώσει τη δημόσια υγεία στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα δεν θα έχουν τελειωμό.

Αυτή την ώρα απαιτείται μια μεγάλη αντεπίθεση από το υγειονομικό κίνημα σε συμμαχία με όλο το λαό που να συγκρουστεί με κάθε μέσο με αυτή την πολιτική και θα επιχειρήσει να βάλει φρένο στα σχέδια του Γεωργιάδη και τυ μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησης.

Οι αυταπάτες που καλλιεργούσαν διάφορες δυνάμεις μέσα στα Νοσοκομεία, ότι οι εργαζόμενοι στην υγεία δεν θίγονται ή ακόμα ότι κάποιοι θα τη γλυτώσουν μέρα με τη μέρα ξεσκεπάζονται.

Η ΠΟΕΔΗΝ δεν αρκεί να δηλώνει την συμπαράσταση στους αγώνες που οργανουν τα σωματεία. Πρέπει αυτή την ώρα μαζί με όλες τις οργανώσεις της υγείας να καλύψει κατ'αρχήν με αποφάσεις τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί, να γενικεύσει τον αγώνα να προχωρήσει σε διαρκείς κινητοποιήσεις ενάντια στα λουκέτα στα Νοσοκομεία και τις διαθεσιμότητες.

ΠΗΓΗ: YGEIONOMIKOI.GR

για το ιδιο θεμα μιλαει και η ΠΟΕΔΗΝ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: