23 Νοε 2011

Οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων του ΙΚΑ υποχρεώνονται σε Δεκέμβρη πείνας!

Ως γνωστόν τα νοσοκομεία του ΙΚΑ πλέον έχουν μεταφερθεί στο ΕΣΥ και έχουν μετατραπεί σε παραρτήματα μεγαλύτερων νοσοκομείων. Μέχρι τώρα η μισθοδοσία τους εξακολουθούσε να γίνεται από το ΙΚΑ αλλά από την 1η του Γενάρη του '12 μεταφέρεται και αυτή στη μισθοδοσία των νοσοκομείων όπου ανήκουν.
Το 2% του λεγόμενου επιδόματος αλληλεγγύης ξεκίνησε να κρατιέται (αναδρομικά για όλο το 2011) από τον Νοέμβρη, όπως και το 1% της αύξησης του ταμείου πρόνοιας. Τα αναδρομικά με προηγούμενη απόφαση της διοίκησης θα μοιράζονταν σε 4 δόσεις.
Επειδή λοιπόν γίνεται η προαναφερόμενη μεταφορά η διοίκηση του ΙΚΑ αποφάσισε να κρατήσει ΟΛΕΣ τις εκκρεμείς δόσεις, τρεις στο σύνολο, μέσα στον Δεκέμβρη! Αυτό στη πράξη σημαίνει από μεγάλη μείωση του μισθού έως και εξαφάνισή του για τον μήνα αυτό!
Οι εργαζόμενοι του πρώην 7ου νοσοκομείου του ΙΚΑ, που τώρα είναι παράρτημα του Κωνσταντοπούλειου (Αγ.Όλγα), το έμαθαν εντελώς τυχαία και μετά από ψάξιμο που έκαναν τους επιβεβαιώθηκε, με την ...κάλυψη του νόμου, αυτό που δεν μπορούσαν να πιστέψουν!
Η αντίδρασή τους είναι άμεση και αύριο θα πραγματοποιήσουν συνέλευση όπου θα καθορίσουν τις αντιδράσεις τους. Επίσης έχουν ειδοποιήσει και τους εργαζόμενους των άλλων πρώην νοσοκομείων του ΙΚΑ (1ο, 3ο και 6ο) για να δουν πως θα αντιδράσουν όλοι μαζί!
Οι δικαιολογίες της διοίκησης του ΙΚΑ ότι λόγω μεταφοράς της μισθοδοσίας πρέπει να κλείσουν οι εκκρεμότητες δεν αφορούν κάποιες άλλες εκκρεμότητες. 'Οπως τις υπερωρίες και τις εφημερίες που χρωστάει στους εργαζόμενους από τον Ιούλιο και πολλά άλλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: