16 Νοε 2011

Σωματείο Εργαζομένων Θριάσιου Νοσοκομείου: Aλληλεγγύη στους εργάτες της χαλυβουργίας


To Σωματείο εργαζομένων στο Θριάσιο νοσοκομείο Ελευσίνας συμπαραστέκεται και στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων τη Ελληνικής Χαλυβουργίας που αντιστέκονται στα εκβιαστικά διλήμματα της εργοδοσίας που θέλει να επιβάλλει την εκ περιτροπής εργασία ή εναλλακτικά την 5ωρη εργασία με μείωση μισθών ή διαφορετικά τις απολύσεις, στις οποίες και προχώρησε άλλωστε, αρχικά με 34 εργαζομένους και προοπτικά με 180. Οι εργαζόμενοι λοιπόν απαιτούν την επαναπρόσληψη των συναδέλφων τους, δηλώνουν ανυποχώρητοι και απορρίπτουν την επιμονή και τις συμβουλές να τα βρουν με την εργοδοσία.
Η αλληλεγγύη με κάθε τρόπο σε ένα αγώνα ιδιαίτερα σημαντικό για την εργατική τάξη στο σύνολό της, που σχεδόν σε όλα τα εργοστάσια αντιμετωπίζει την ίδια επίθεση ενάντια στις κατακτήσεις της από μεριάς εργοδοτών που αξιοποιούν το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, πρέπει να απλωθεί ακόμη περισσότερο και να στηριχθεί με κάθε μέσο.
Στη βάση αυτή τo Σωματείο εργαζομένων στο Θριάσιο νοσοκομείο αποφασίζει την οικονομική ενίσχυση των απεργών από το ταμείο του, για να διατεθούν σε αγορά τροφίμων για τους απεργούς, τα οποία και θα παραδοθούν στο σωματείο τους.
ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ


Υ.Γ.: Τα χρήματα παραδόθηκαν στο σωματείο της χαλυβουργίας από αντιπροσωπεία του σωματείου στην οποία συμμετείχε η Ταξική Πορεία, και το ψήφισμα διαβάστηκε στους συγκεντρωμένους απεργούς σήμερα 16/11 στις 12:30 μμ στην ελληνική χαλυβουργία όπου μας ευχαρίστησαν γιατί όπως είπαν είμαστε από τα λίγα σωματεία που ανταποκρίθηκαν τόσο γρήγορα στην έκκληση για στήριξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: