30 Νοε 2011

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

Εδώ και ένα μήνα οι εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας πραγματοποιούν καθημερινές 24ωρες απεργίες.
Αντιστέκονται στα σχέδια του εργοδότη τους για μειώσεις ωραρίου και μισθών.
Αντιστέκονται στις απειλές ότι σε περίπτωση που δεν αποδεχθούν τους όρους του θα απολυθούν σχεδόν οι μισοί (180 σε σύνολο 400).
Απαιτούν την επαναπρόσληψη των 34 συναδέλφων τους που ήδη έχουν απολυθεί το τελευταίο διάστημα.
Τα σχέδια αυτά της εργοδοσίας της Ελληνικής Χαλυβουργίας έρχονται παρ’ όλο που η εταιρεία έχει κέρδη. Πρόκειται για την ίδια επίθεση του κεφαλαίου που αντιμετωπίζουν η εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι στο σύνολό τους ενάντια σε κάθε κατάκτησή τους. Είναι τμήμα της επίθεσης που κόβει μισθούς στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, που στέλνει χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και την «εφεδρεία», που καταργεί την δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία. Στηρίζεται στην αντεργατική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αλλά και της τωρινής τρικομματικής (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) που με τις εντολές των ΔΝΤ, ΕΕ, και ΕΚΤ καλείται όχι μόνο να την εφαρμόσει αλλά και να την εντείνει.
Η αλληλεγγύη των εργαζόμενων του 7ου νοσοκομείου του ΙΚΑ είναι δεδομένη και καλούμε κάθε εργάτη, εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα, στην υγεία, στο δημόσιο, τη νεολαία να στηρίξουν τους εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας με κάθε τρόπο. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας και η νίκη τους είναι ιδιαίτερα σημαντική για όλο το εργατικό και λαϊκό κίνημα.
30-11-2011
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ 7Ο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: