27 Νοε 2011

ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»- Κινδυνεύει με νέες περικοπές

Δεν φτάνει που ήδη υπολειτουργεί το ογκολογικό νοσοκομείο «Αγιοι Ανάργυροι», εξαιτίας της ελλιπούς χρηματοδότησης και της μεγάλης έλλειψης σε προσωπικό, τώρα απειλείται και με νέα συρρίκνωση. Το παραπάνω «τελεσίγραφο» έστειλε χτες στη διοίκηση και την Α'' Υγειονομική Περιφέρεια, η ενδιάμεση διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Αττικής.

«Αν δεν προβείτε άμεσα στη διασφάλιση της λειτουργικότητας του Νοσοκομείου μέχρι την 01-12-2012 που είναι και η καταληκτική ημερομηνία, είναι άμεσος ο κίνδυνος οριζόντιας διόρθωσης για το έργο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΠΕΠ Αττικής 2000 - 2006, από το οποίο συγχρηματοδοτήθηκε η παραπάνω πράξη», προειδοποιεί η Περιφέρεια Αττικής. Πώς θα διασφαλιστεί η λειτουργικότητα του νοσοκομείου αν όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό;
Οπως σημειώνει στον «Ρ» η Ελένη Παπαδοπούλου, διοικητική υπάλληλος του νοσοκομείου, από τις 350 κλίνες που είναι η δυναμικότητα του νοσοκομείου, έχουν λειτουργήσει μόνο οι 150. Πιο συγκεκριμένα:
  • Δε λειτουργεί το γαστρεντερολογικό τμήμα. Αν και πλήρως εξοπλισμένο με σύγχρονα μηχανήματα, έχει μόνο ενα γιατρό, τον διευθυντή, στον οποίο δεν εγκρίνουν ούτε τα απαραίτητα υλικά, με αποτέλεσμα να γίνονται ελάχιστες ενδοσκοπήσεις.
  • Δε λειτουργεί η αιματολογική κλινική, η οποία είχε μεταφερθεί μετά το σεισμό του 1999 με όλο το προσωπικό και τον εξοπλισμό στο «Αμαλία Φλέμινγκ» και δεν έχει επιστρέψει ακόμα.
  • Πρόσφατα μετατάχθηκαν στο νοσοκομείο 17 πλαστικοί χειρουργοί από την Πολυκλινική του ΙΚΑ, η οποία συγχωνεύτηκε με το νοσοκομείο «Αγιος Σάββας». Επειδή ο «Αγιος Σάββας» δεν χρειαζόταν πλαστικούς χειρουργούς, οι γιατροί αναζήτησαν αλλού στέγη, και στο ογκολογικό «Αγιοι Ανάργυροι». Αλλά ούτε και αυτοί μπορούν να δουλέψουν, διότι δεν υπάρχει καθόλου νοσηλευτικό προσωπικό. Κι ενώ υπάρχουν ασθενείς, υπάρχουν ανάγκες, αυτοί στριμώχνονται για μικροεπεμβάσεις στα εξωτερικά ιατρεία.
  • Το ακτινοθεραπευτικό εργαστήριο, λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού, χειριστών και γιατρών υπολειτουργεί και οι ασθενείς περιμένουν μήνες ή απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: