19 Νοε 2011

Ανακοίνωση καταγγελία για τις διώξεις αγωνιστών στη Θεσσαλονίκη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Της ΚΟΘ του ΚΚΕ (μ-λ).
Το ΚΚΕ (μ-λ) καταγγέλλει στο δημοκρατικό λαό της Θεσσαλονίκης και όλης της χώρας την κατά κυβερνητική παραγγελία «αναγνώριση» και «ταυτοποίηση» από τη Γενική αστυνομική διεύθυνση της Θεσσαλονίκης των ατόμων εκείνων που θεωρούνται ως υπαίτιοι για την ματαίωση της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου που χαρακτηρίζεται ως «έκνομες ενέργειες». Ανοίγει έτσι ο δρόμος για άσκηση μηνύσεων από την εισαγγελική αρχή και για εφαρμογή διώξεων και καταδικών ενάντια σε αγωνιστές.  Η συγκυβέρνηση των κομμάτων του κεφαλαίου και της υποτέλειας με τους φασίστες υπουργούς προκαλεί διπλά παραμονές Πολυτεχνείου καθώς στο στόχαστρο των αστυνομικών αρχών βρίσκονται συνδικαλιστές από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αγωνιστές της αριστεράς. «Υπαίτιος» όμως είναι όλος ο λαός και «υποκινητής» η πολιτική της εξαθλίωσης και του εξανδραποδισμού κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ.
Οι επιχειρούμενες διώξεις στρέφονται ενάντια στο σύνολο του λαού, ενάντια στην λαϊκή έκρηξη που εκείνη τη μέρα μετάτρεψε τις παρελάσεις –όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη αλλά σε όλη την Ελλάδα- από εκδηλώσεις υποταγής και κενής ρητορείας του καθεστώτος σε μαζικές εκδηλώσεις της γνήσιας λαϊκής οργής ενάντια στην εξόντωση των εργαζομένων, της νεολαίας, των συνταξιούχων και την υποδούλωση της χώρας πανικοβάλλοντας –όπως και η μεγάλη απεργία στις 19 Οκτώβρη- το καθεστώς της  εκμετάλλευσης και υποτέλειας.  Τιμήθηκε έτσι με το καλύτερο τρόπο το μεγάλο ΟΧΙ ενάντια στον ιταλικό και γερμανικό φασισμό.
Πραγματικά έκνομη απέναντι στους εργαζόμενους είναι η πολιτική κυβέρνησης, κεφαλαίου ΔΝΤ και ΕΕ που επιτίθεται βίαια στο λαϊκό εισόδημα και σε όποιο εργασιακό, κοινωνικό και δημοκρατικό δικαίωμα είχε απομείνει τα τελευταία χρόνια, χάνοντας κάθε ίχνος νομιμοποίησης.
Νόμιμη είναι η πάλη των λαϊκών μαζών και οι μορφές αντίστασης και έκφρασης που οι ίδιες θα επιλέγουν για να βάλουν φραγμό στην βίαιη εξόντωση του λαού και στην επίσης βίαιη υποδούλωση της χώρας.
Να σταματήσει κάθε ενέργεια δίωξης των αγωνιστών για την ματαίωση της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου!
Να οργανωθεί άμεσα ένα πλατύ κίνημα συμπαράστασης και αλληλεγγύης σε κάθε χώρο δουλειάς και σπουδών που θα αποτρέπει κάθε κλιμάκωση της τρομοκρατίας σε επίπεδο διώξεων, πολύ περισσότερο αν αυτή πραγματοποιηθεί.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΕΕ ΚΑΙ ΔΝΤ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!
Η ΛΑΪΚΗ ΠΑΛΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ!
17 Νοέμβρη 2011.
ΚΟΘ του ΚΚΕ (μ-λ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: