27 Νοε 2011

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΗ

                                       ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΦΕΔΡΟΣ – ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ
                                      ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Η νέα τρικομματική αστική κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη το έργο της προηγούμενης και προετοιμάζει το έδαφος για την επόμενη. Οι Τροϊκανοί του ΔΝΤ και της ΕΕ αλωνίζουν και χαράζουν πολιτικές απαιτώντας την άμεση εφαρμογή τους. Τα Μνημόνια, το μεσοπρόθεσμο και το πολυνομοσχέδιο δημιουργούν συνθήκες γενικευμένης φτώχειας, εξαθλίωσης και ανεργίας. Τα χαράτσια διαδέχονται το ένα το άλλο. Και όσο κι αν ξεζουμίζουν το λαό, πάντα “ο λογαριασμός δε βγαίνει”. Αχαλίνωτη προβάλλει η δίψα των ξένων και ντόπιων αφεντικών που βυθίζονται όλο και περισσότερο στην γενικευμένη και πολύπλευρη καπιταλιστική τους κρίση.
Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο – στενό και ευρύτερο – βρίσκονται καθημερινά πλέον στο καθεστώς της λεγόμενης εργασιακής εφεδρείας, άλλοι ωθούνται βίαια στη συνταξιοδότηση και άλλοι απολύονται κανονικά. Τα “ραβασάκια” κοινοποιούνται ασταμάτητα. Ένα πραγματικό πογκρόμ σε μαζική κλίμακα βρίσκεται σε εξέλιξη. Δημόσιοι φορείς και οργανισμοί καταργούνται ή συγχωνεύονται, άλλοι ετοιμάζονται για γρήγορο ξεπούλημα. Δεν τους αρκούν, όπως δηλώνουν, οι 30.000 φετινές απολύσεις και ετοιμάζονται για το “τελικό” χτύπημα των 200.000 απολύσεων που θα προστεθούν στο 1,5 εκατομμύριο ανέργων που βιώνουν στο πετσί τους τον “παράδεισο” του καπιταλισμού.
Θα μπορούν “βεβαίως” να ζήσουν με το 60% του βασικού μισθού τους για ένα ή το πολύ δύο χρόνια. Μετά θα είναι δικό τους πρόβλημα τί θα κάνουν. Μάλιστα ό,τι χρήματα τους δοθούν κατά την εφεδρεία ή το λεγόμενο προσυνταξιοδοτικό καθεστώς θα θεωρούνται μέρος της αποζημίωσης ( του εφάπαξ ) που δικαιούνται!!! Τόση μέριμνα για τους απολυμένους!!! Θα αμείβονται δηλαδή ( κάτι σαν επίδομα ανεργίας ) από τα λεφτά που τους παρακρατούσαν δεκαετίες για το εφάπαξ τους που έτσι κι αλλιώς είναι πετσοκομμένο.
Αλλά και για τους “τυχερούς” έχει μεριμνήσει η Τρόικα και οι κυβερνήσεις της. Όσοι παραμείνουν ( πρόσκαιρα ) στη δουλειά, θα γευτούν αναδρομικά από 1/11 τις συνέπειες του νέου φτωχολόγιου. Θα δουν τις αποδοχές τους να γκρεμίζονται κατά εκατοντάδες ευρώ το μήνα. Η ζωή τους θα γίνει μεροδούλι – μεροφάι, η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια θα κυριαρχήσουν. Η καθήλωση ή και η μείωση του μισθού από εκεί και ύστερα, η σύνδεσή του με τη λεγόμενη αποδοτικότητα, το σώμα πραιτοριανών – αξιολογητών, το κλίμα τρομοκρατίας που επιδιώκουν να παγιωθεί θα είναι η μαύρη καθημερινότητα.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Δύο πράγματα είναι ολοφάνερα. Το ένα είναι προς τα που πηγαίνουν τα πράγματα και το άλλο το τι πρέπει να κάνουμε. Ας μην έχουμε καμιά αυταπάτη για κανένα από τα δύο. Χρειάζεται άμεσα να οργανωθούμε, να αντισταθούμε και να παλέψουμε. Τις διαθέσεις μας τις δείξαμε στην μεγαλειώδη 48ωρη απεργία στις 19 και 20 Οκτώβρη που πλημμυρίσαμε τους δρόμους και βραχυκυκλώσαμε τις δυνάμεις του συστήματος. Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς. Έχουμε τη δύναμη και μπορούμε να το κάνουμε. Καμιά αναμονή, καμιά συναίνεση, καμιά νομιμοποίηση δεν πρέπει να δώσουμε στην αντεργατική λαίλαπα και στα ανδρείκελα που την υλοποιούν. Να ατσαλωθούμε κόντρα στην πολύμορφη τρομοκρατία τους.
Τώρα χρειάζεται να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις σ΄ όλους τους χώρους δουλειάς, να παρθούν αποφάσεις αγώνα και να υπάρξει ο ευρύτερος δυνατός συντονισμός. Με απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις και κάθε μορφή πάλης να αντιπαλέψουμε την επίθεση με στόχο την ανατροπή της. Να πάρουμε στα χέρια μας την γενική απεργία από την συμβιβασμένη και υποταγμένη συνδικαλιστική ηγεσία που την θέλει μια ακόμα εθιμοτυπική κινητοποίηση για τον προϋπολογισμό. Να δώσουμε να καταλάβουν εχθροί και ψεύτικοι φίλοι ότι με μαζικότητα, αποφασιστικότητα και διάρκεια θέλουμε και μπορούμε να ανατρέψουμε τη λαίλαπα.
                              - ΚΑΤΩ Η ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΚΑΙ Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ -
      ΜΑΖΙΚΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ, ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ
                                          ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: