7 Νοε 2011

Ενημερωτικό Συντονιστικού Εργαζομένων και Απολυμένων σε Ψυχική Υγεία-Πρόνοια και Αντιμετώπιση των Εξαρτήσεων.

Την Παρασκευή 04/11 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των σωματείων και των εργαζομένων που συμμετέχουν στο Συντονισμό Εργαζομένων και Απολυμένων σε Ψυχική Υγεία-Πρόνοια και Αντιμετώπιση των Εξαρτήσεων.
Η ενημέρωση από τους χώρους αναφέρει ότι τα προβλήματα παραμένουν και με βάση και τη γενικότερη κατάσταση στην κοινωνία αλλά και στην κυβέρνηση χρειάζεται να συνεχίσουμε για να τα αντιμετωπίσουμε με επιτυχία. Συζητήθηκε ότι από την αρχή ο αγώνας μας ήταν και παραμένει αγώνας διαρκείας, κάτι που οι πολιτικές εξελίξεις κάτω από τη μαζική πίεση των εργαζομένων το επιβεβαιώνουν. Γι αυτό το Συντονιστικό θα συνεχίσει την προσπάθεια για συντονισμένη και οργανωμένη δράση στο πλάι και των άλλων εργαζομένων που χτυπιούνται όπως και εμείς.
Τα προβλήματα στους χώρους μας έχουν πλέον συσσωρευτεί και δεν μπορούμε ούτε λεπτό να σταματήσουμε τη δημοσιοποίηση αλλά και την πίεση για λύση τους. Το μεγαλύτερο κομμάτι των συναδέλφων όχι μόνο πια στην Ψυχική Υγεία και την Ειδική Αγωγή αλλά και σε άλλους φορείς(ΚΕΘΕΑ, Κέντρα Πρόληψης) θα μείνουν απλήρωτοι το επόμενο διάστημα. Την ίδια στιγμή η εντατικοποίηση της δουλειάς με ταυτόχρονη σαρωτική διάλυση της ποιότητάς της εξακολουθεί.
Έχουμε δώσει μια μεγάλη μάχη το προηγούμενο διάστημα ενωμένοι και όχι χωρίς αποτέλεσμα. Αυτό δεν μπορεί να σταματήσει όσο αντιμετωπίζουμε την πολιτική της εγκατάλειψης των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων και της καταστροφής του Κράτους Πρόνοιας, της ίδιας μας της ζωής.
Αποφασίστηκε από το Συντονισμό και προτείνεται στα Σωματεία και τους εργαζόμενους:
Να φτιαχτούν άμεσα πανό από όλα τα σωματεία και τους χώρους δουλείας που συμμετέχουν στο Συντονιστικό ώστε να αναρτηθούν στους χώρους αυτούς.
Μπροστά στις εξελίξεις των επόμενων ημερών καταρχήν προτείνουμε στα σωματεία την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 17/11 και συμμετοχή στην διαδήλωση και πορεία σε ένα ενιαίο μπλοκ εργαζομένων. Προτείνεται να διερευνηθεί αυτή την εβδομάδα και να την κηρύξουμε έχοντας σοβαρές πιθανότητες καλής συμμετοχής, κάτι που θα οριστικοποιηθεί την Παρασκευή στο επόμενο συντονιστικό.
Αντιπροσωπεία του συντονιστικού θα παραβρεθεί στο συντονιστικό που καλούν νοσοκομειακοί γιατροί(ΙΣΑ - ΟΕΝΓΕ- ΕΙΝΑΠ) και οι φοιτητές Ιατρικής(ΣΦΙΑ) την Τετάρτη 2μμ στον Ερυθρό Σταυρό. Εκεί θα μεταφερθούν οι αποφάσεις και οι προτάσεις μας.
Έχοντας δώσει έναν μεγάλο και πρωτόγνωρο για πολλούς αγώνα και με την κατανόηση ότι αυτός ο αγώνας έχει μέλλον μπροστά του συμφωνήθηκε να βγει μια πιο αναλυτική ανακοίνωση απολογισμού της μέχρι τώρα πορείας μας και σχεδιασμού των επόμενων βημάτων.
Δεδομένων των εξελίξεων που είναι συνεχείς σε γενικό επίπεδο αλλά και των στόχων που μπαίνουν για τις επόμενες δύο εβδομάδες, το επόμενο συντονιστικό θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11/11 στις 5.00μμ στο ΕΚΑ.
Απέναντι στην εγκληματική πολιτική Κυβέρνησης και Τρόικας παλεύουμε για:
Να παρθούν πίσω όλες οι αποφάσεις και οι εγκύκλιοι για περικοπή χρηματοδότησης, εργασιακή εφεδρεία και συγχωνεύσεις στους φορείς και οργανισμούς υγείας.
Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων για να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία όλων των φορέων για το υπόλοιπο του 2011.
Προϋπολογισμός για το 2012 που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του χώρου. Η ενίσχυση και ο σχεδιασμός των φορέων που εξυπηρετούν τα πιο αδύναμα και αποκλεισμένα μέλη της κοινωνίας αποτελεί υποχρέωση του κράτους, ειδικά σε περίοδο κρίσης.
Εργασιακή ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει στην Υγεία. Κανένας εργαζόμενος σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας (προθάλαμο της ανεργίας) καμιά αλλαγή εργασιακού αντικειμένου.
Ανάκληση όλων των απολύσεων.
Όχι στις περικοπές και τις συγχωνεύσεις φορέων! Να απολαμβάνουν την ποιότητα και το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα των υπηρεσιών όλοι όσοι τις έχουν πραγματικά ανάγκη!
Για ένα πραγματικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας που να καλύπτει τις ανάγκες όλης της κοινωνίας, κάτω από τον έλεγχο των απλών εργαζομένων, του εξυπηρετούμενου πληθυσμού και του κοινωνικού συνόλου. Η Υγεία, σωματική και ψυχική, είναι δικαίωμα όλων και όχι πολυτέλεια για τους λίγους.
Συντονισμός Εργαζομένων και Απολυμένων Ψυχικής Υγείας-Πρόνοιας και Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων
syntonistiko03sep@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: