30 Νοε 2011

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ : ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ!

Χωρίς τελειωμό αποδεικνύεται ο εφιάλτης στον οποίο μας έχει καταδικάσει το ιμπεριαλιστικό-καπιταλιστικό σύστημα. Βυθισμένο στην κρίση του και με τους ανταγωνισμούς σε επικίνδυνο παροξυσμό, το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης αναζητά διέξοδο εντείνοντας την επίθεσή του στους λαούς και την εργατική τάξη. Τα δικαιώματα σαρώνονται, οι λαοί καταδυναστεύονται και οι αδύναμες χώρες συμπιέζονται ασφυκτικά, σε μια προσπάθεια να διασωθεί η κερδοφορία των μεγάλων ιμπεριαλιστικών κέντρων. Σε μια περίοδο παραγωγής απίστευτου πλούτου, η εργατική τάξη, αυτή που τον παράγει, βρίσκεται αντιμέτωπη με τη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Αυτήν την καταστροφική πολιτική έρχεται να υπηρετήσει και η διορισμένη από τους ιμπεριαλιστές κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, σε ακόμη πιο αντιδραστική κατεύθυνση από την προηγούμενη. Πίσω από την ταμπέλα της «εθνικής σωτηρίας» κρύβονται ακόμη χειρότερες μέρες για το λαό:
-      Η υλοποίηση όλων των αντιδραστικών νόμων της προηγούμενης κυβέρνησης και της επαίσχυντης συμφωνίας της 26ης Οκτώβρη.
-      Η προώθηση νέων, χειρότερων μέτρων λεηλασίας των δικαιωμάτων και του λαϊκού εισοδήματος. Με πρώτο τον προϋπολογισμό του 2012, ένα «μνημείο» καταλήστευσης του λαού μας.
-      Η εμπέδωση και επέκταση της πολιτικής υποδούλωσης της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, η πλήρης υποταγή στις εντολές του ΔΝΤ και της ΕΕ.
Όμως αυτή η κυβέρνηση έχει και έναν επιπλέον στόχο: να βγάλει τα κόμματα της αστικής τάξης από τα αδιέξοδα στα οποία τους έχει οδηγήσει η ορμητική, μαζική είσοδος του λαϊκού-εργατικού κινήματος στο πολιτικό προσκήνιο, να καθυποτάξει τις λαϊκές αντιστάσεις, τους μαζικούς αγώνες που ξεσπούν καθημερινά, όλο και πιο αποφασιστικοί, όλο και πιο επικίνδυνοι για τις δυνάμεις του συστήματος, Η επίθεση των ΜΑΤ στην κατάληψη της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και οι συλλήψεις συνδικαλιστών είναι το πρώτο δείγμα του τι σημαίνει για τα εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα η «συναίνεση» του αστικού μπλοκ εξουσίας.
v      Το μέλλον που μας τάζουν δεν μας χωράει! Από
το δημόσιο ως τον ιδιωτικό τομέα εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι ασφυκτιούν από τις συνέπειες αυτής της ανελέητης ταξικής επίθεσης. Οι χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο που βαφτίζονται «εφεδρείες», οι απανωτές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, το πετσόκομμα της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, η απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα είναι το μαύρο τοπίο στο οποίο καλούμαστε να υποταχτούμε.
Και σε αυτό προστίθενται τα απανωτά χαράτσια και η αυξανόμενη φοροληστεία, η κατάργηση των όποιων υπολειμμάτων δωρεάν υγείας, παιδείας, πρόνοιας, οι νέοι αντιασφαλιστικοί νόμοι. Ο ληστρικός προϋπολογισμός του 2012 αποτελεί μία ακόμη απόδειξη ότι στόχος αυτής της πολιτικής είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και βιαιότερη μεταφορά πλούτου από το λαό προς το κεφάλαιο και την πλουτοκρατία. Δυσβάσταχτα βάρη και περικοπές για τους εργαζόμενους, φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις για το κεφάλαιο.
Γι’ αυτό και πρέπει να χαράξουμε το δικό μας δρόμο! Το δρόμο της αντίστασης και του αγώνα. Το δρόμο που μας δείχνουν οι μεγαλειώδεις απεργιακές διαδηλώσεις στις 19-20 Οκτώβρη, οι πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις της 28ης Οκτώβρη, οι λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στα χαράτσια, η ηρωική απεργία των εργαζόμενων στη Χαλυβουργία. Είναι ο δρόμος της υπεράσπισης των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών μας. Είναι ο δρόμος της υπεράσπισης των ταξικών μας συμφερόντων.
Και αυτόν το δρόμο πρέπει να τον περπατήσουμε όλοι μαζί, συλλογικά και αποφασιστικά. Ενάντια στις λογικές της ανάθεσης και της διεκπεραίωσης που οδήγησαν στη διάλυση του εργατικού κινήματος και έθρεψαν τις σημερινές, προδοτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες. Με σωματεία μαζικά και αγωνιστικά, πραγματικά όπλα στα χέρια μας. Εργαλεία όλων των εργαζομένων και όχι κομματικά παραρτήματα. Με πραγματικό, αγωνιστικό συντονισμό σε κάθε επίπεδο.
Έχοντας συνείδηση ότι η ανατροπή αυτής της πολιτικής δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, απαιτεί επιμονή, κόπο και θυσίες. Αλλά γνωρίζοντας, επίσης, ότι η απραξία, οι αυταπάτες (εκλογικές ή άλλες), η μοιρολατρία και η υποταγή στο φόβο οδηγούν στην καταστροφή

Δεν υπάρχουν σχόλια: