2 Νοε 2011

Ενάντια στη χειραγώγηση, την παραπλάνηση και τους εκβιασμούς,να κλιμακώσουμε τον αγώνα !

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2011
Η εξαγγελία του Γ. Παπανδρέου για την πραγματοποίηση δημοψηφίσματος στις αρχές του 2012, με αντικείμενο τη νέα δανειακή σύμβαση με την Τρόικα δεν πρέπει να παραπλανήσει τους εργαζόμενους και το λαό. Αποτελεί ξεκάθαρη προσπάθεια χειραγώγησης, εκβιασμού και παραπλάνησης της λαϊκής πλειοψηφίας που βρίσκεται στους δρόμους του αγώνα για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση Παπανδρέου για να υπηρετήσει τα συμφέροντα του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, των τραπεζιτών και των διεθνών τοκογλύφων.
Η κίνηση αυτή είναι αποτέλεσμα της ισχυρής πίεσης που ασκούνε στην κυβέρνηση οι πρωτόγνωρης μαζικότητας και αποφασιστικότητας απεργιακοί αγώνες, οι μεγάλες διαδηλώσεις, οι πολύμορφες λαϊκές κινητοποιήσεις και η εκτεταμένη λαϊκή αφύπνιση και καταδίκη της πολιτικής των μνημονίων. Ταυτόχρονα, αποτελεί ένδειξη των μεγάλων αδιεξόδων αυτής της πολιτικής που έχει ρίξει στη φτώχεια και την ανεργία εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη τη χώρα.

Πρόκειται για μια ωμή επιχείρηση εγκλωβισμού των εργαζόμενων και του λαού. Με ανοικτή τρομοκρατία και εκβιασμούς, ψεύτικα διλήμματα και μαύρη προπαγάνδα, θα επιχειρήσουν να υφαρπάξουν τη λαϊκή νομιμοποίηση για να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τη βάρβαρη πολιτική ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση θα κληθεί να την εφαρμόσει. Στοχεύει στην ανακοπή και την υπονόμευση των εργατικών και λαϊκών αγώνων, έτσι ώστε να μην σαρωθεί η πολιτική της υποτέλειας και του εξανδραποδισμού των εργαζόμενων και της νεολαίας.
Το δημοψήφισμα που ανήγγειλε ο Παπανδρέου, αν τελικά διεξαχθεί, τουλάχιστον αντικειμενικά, εμπλέκεται και με τη ραγδαία κλιμάκωση των ανταγωνισμών και αντιθέσεων ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα για το ποιος θα βγει κερδισμένος ή λιγότερο χαμένος από τη βαθιά καπιταλιστική κρίση που μαίνεται πλέον σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Μια κρίση που στον πυρήνα της έχει το σάπισμα του συστήματος των κεφαλαιοκρατικών σχέσεων και εμφανίζεται, σε αυτήν τη φάση, με τη μορφή της κρίσης χρέους, το νομισματικό πόλεμο και την επιδείνωση των εμπορικών ανταγωνισμών.
Η ηγετική ομάδα Παπανδρέου, προκειμένου να διασωθεί η ίδια, το κόμμα της και τα συμφέροντα που υπηρετεί δεν διστάζει να εκβιάσει και τους ίδιους τους βουλευτές της απαιτώντας πλήρη στοίχιση και ψήφο εμπιστοσύνης. Παράλληλα, επιχειρεί να στριμώξει τα κόμματα της ολιγαρχίας και του μνημονίων, δηλαδή τη ΝΔ και τους υπόλοιπους κολαούζους (ΛΑΟΣ και ΔΗΣΥ), με απώτερο σκοπό να δεχθούν κυβερνητικά σχήματα συνεργασίας ώστε να εφαρμοσθεί πιο αποτελεσματικά αυτή η βάρβαρη πολιτική. Μαζί, επιδιώκεται και το σύρσιμο μέρους ή και όλης της ρεφορμιστικής λεγόμενης Αριστεράς σε νομιμόφρονες και συναινετικές λύσεις και πολιτικές συμπεριφορές.
Ο λαός μας, οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα πρέπει να σταθούν με ψηλά το κεφάλι αυτές τις κρίσιμες ώρες, πρέπει να πιστέψουν στη δύναμή τους. Να προσπεράσουν διλήμματα και εκβιασμούς και να αποφύγουν την παραπλάνηση. Να κλιμακώσουν παντού τους αγώνες και την αντίσταση. Κάθε εργοστάσιο και εργασιακός χώρος, κάθε γειτονιά και λαϊκή συνοικία, κάθε σχολείο και πανεπιστήμιο, κάθε πλατεία, παντού σε όλη την Ελλάδα να συνεχιστούν και να ενταθούν οι αγώνες για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Να οργανωθούν άμεσα, δίχως χρονοτριβή, εστίες, συσπειρώσεις, επιτροπές και πρωτοβουλίες αντίστασης, κέντρα αγώνα και λαϊκής αλληλεγγύης. Οι πρωτοπόροι αγωνιστές, κάθε εργαζόμενος, κάθε λαϊκός άνθρωπος πρέπει να πυκνώσουν τις γραμμές του αγώνα, να ριχτούν στη μάχη για τη δημιουργία ενός παλλαϊκού Μετώπου Αντίστασης.
Ενάντια στις κάθε λογής εκλογικές αυταπάτες, στη μαύρη προπαγάνδα, στους εκβιασμούς και στην κάθε είδους τρομοκρατία. Να αγωνιστούμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής των μνημονίων και της βαρβαρότητας.
Να διώξουμε την Τρόικα και το ΔΝΤ και να μην αφήσουμε τους ιμπεριαλιστές να αναλάβουν ανοικτά τη διακυβέρνηση της χώρας μέσω της λεγόμενης εποπτείας.
Να πολλαπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας για την έξοδο της χώρας από τη σφηκοφωλιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ΟΝΕ.
Να αρχίσουμε να ανοίγουμε τον δρόμο για να κερδίσουμε το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας σε μια Ελλάδα ανεξάρτητη, με αφέντη το λαό της, χωρίς προστάτες, χωρίς βάσεις και έξω από το ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: