4 Ιουν 2011

ΠΑΤΗΣΙΑ: ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Το απόγευμα σήμερα πραγματοποιήθηκε η λαϊκή συνέλευση που καλούσε η "Επιτροπή Ενάντια στο Κλείσιμο Νοσοκομείων - Να μην κλείσει το 7ο Νοσοκομείο" στο πάρκο του Φιξ. Όλοι όσοι μίλησαν τόνισαν ότι ο μόνος τρόπος που υπάρχει για να υπερασπίσει ο λαός το δικαίωμά του στην υγεία είναι ο αγώνας κατά της πολιτικής της κυβέρνησης και της τρόικα. Αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία της προέδρου του σωματείου του 7ου Νοσοκομείου, το οποίο πλέον διοικητικά υπάγεται στο Αγ. Όλγα, ότι από την επόμενη εβδομάδα οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν 5 ευρώ για τις εξετάσεις.
Κάτι που ξεκίνησε ήδη στο 3ο και προκάλεσε αντιδράσεις από ασφαλισμένους αλλά και εργαζόμενους, όσοι μάλιστα είχαν ραντεβού για πάνω από μία εξέταση έπρεπε να πληρώσουν το 5ευρω για κάθε μια χωριστά. Πολλοί ασφαλισμένοι αρνήθηκαν να πληρώσουν και έφυγαν χωρίς να εξεταστούν! Σε άλλες περιπτώσεις πλήρωσαν οι εργαζόμενοι!

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε πορεία από την Πατησίων προς το Γ.Ν.  Πατησίων (ένα από τα τρία που ...συγχωνεύονται με το Αγία Όλγα) και μέσα στη γειτονιά με κατάληξη στο 7ο Νοσοκομείο ΙΚΑ. Η ανταπόκριση του κόσμου απ' όπου και αν πέρασε η πορεία ήταν θετική και ενθουσιώδης! Οι προκυρήξεις γίνανε ανάρπαστες. Ο αγώνας για την υπεράσπιση του νοσοκομείου, αλλά και του δικαιώματος στην υγεία θα συνεχιστεί. 

















Δεν υπάρχουν σχόλια: