31 Ιαν 2011

Δωρεάν, δημόσιες συγκοινωνίες για όλους!

Όχι στη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος!
Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Εδώ και μήνες η κυβέρνηση σφυροκοπά τους εργαζόμενους και το λαό με ένα μπαράζ αυξήσεων σε φόρους και όχι μόνο. Αυξήσεις στο ΦΠΑ, στη φορολογία, στα καύσιμα, τα διόδια κλπ. Υπέρογκες αυξήσεις στα είδη βασικής ανάγκης όπως το πετρέλαιο θέρμανσης, το ρεύμα και τα εισιτήρια των συγκοινωνιών.
Αυξάνουν το κόστος ζωής την ίδια στιγμή που οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν ήδη συρρικνωθεί σε επίπεδα που κάνουν δύσκολη ακόμα και την επιβίωση. Την ίδια στιγμή που οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται και θα φτάσουν το ενάμιση εκατομμύριο. Πάντα σύμφωνα με τις εντολές της τρόικας και στα πλαίσια του “μνημόνιου” καταλήστευσης του ελληνικού λαού.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έχει “ανοίξει” η κυβέρνηση το θέμα των συγκοινωνιών και με συγκεκριμένους στόχους:
·   Από τη μία, να φορτώσει το κόστος λειτουργίας τους στις πλάτες του λαού. Αυξάνοντας τα εισιτήρια κατά 40%, μειώνοντας δρομολόγια και καταργώντας γραμμές που θεωρεί ασύμφορες.
·   Από την άλλη, να διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις και να συρρικνώσει τους μισθούς των εργαζόμενων στα ΜΜΜ. Ανοίγοντας έτσι το δρόμο στο ιδιωτικό κεφάλαιο να βάλει το πόδι του και στις δημόσιες συγκοινωνίες, είτε μέσα από απευθείας ιδιωτικοποιήσεις είτε μέσω συμβάσεων παραχώρησης, ΣΔΙΤ κ.λπ.
Όλη η λάσπη που πετούν τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια κυβέρνησης-τρόικας ενάντια στους εργαζόμενους στα ΜΜΜ, η εμφάνιση των δημόσιων συγκοινωνιών ως ελλειμματικές, οι απειλές για ποινές και πρόστιμα απέναντι σε όσους δεν χτυπήσουν εισιτήριο, είναι μέρος αυτής της πολιτικής.
Στην πραγματικότητα προσπαθούν να θάψουν ό,τι είχε απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα των συγκοι­νωνιών, να εξαλείψουν ακόμα και τον όρο “κοινωνικό αγαθό”, όπως κάνουν και για την παιδεία και την υγεία.
Η κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, μας λέει ότι το μόνο δικαίωμα που θα αναγνωρίζεται από εδώ κι εμπρός είναι το “δικαίωμα” του κεφάλαιου να προστατεύει και να αυγατίζει τα κέρδη του. Όμως η μετακίνηση μέσα στον αστικό ιστό, ιδίως σε μια τεράστια πόλη σαν την Αθήνα, είναι βασική ανάγκη και όχι πολυτέλεια στην οποία μπορούμε να κάνουμε περικοπές. Οι αυξήσεις στα εισιτήρια είναι άλλο ένα βήμα που οδηγεί το λαό σε βαθειά φτώχεια!
Γι’ αυτό λοιπόν καλούμε σε εβδομάδα αντίστασης και ανυπακοής!
Να μην πληρώσουμε το νέο χαράτσι!
Στους στόχους τους για συγκοινωνίες πανάκριβες, με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα,
να αντιπαραθέσουμε τα δικά μας αιτήματα:
·    Καμια αυξηση στα εισιτηρια!
·    Δωρεαν, δημοσιες συγκοινωνιες για ολο το λαο!
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ!
·    Συχνα δρομολογια που θα εξυπηρετουν την αναγκη του ΛΑΟΥ για μετακινηση
Οχι στην καταργηση γραμμων
·    Οχι στην ιδιωτικοποιηση των ΜΜΜ
Να αποσυρθει το νομοσχεδιο του υπουργειου Μεταφορων

απο 1η Φλεβαρη
Δεν πληρώνουμε εισιτήρια  στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς!
Να πάρουνε το μήνυμα από παντού! Από κάθε πόλη, από κάθε συνοικία, από κάθε γειτονιά!
Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: