2 Φεβ 2011

ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ - ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΚΑΤΕΙΛΗΜΕΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη ιατρικών φορέων στο κατειλημμένο αμφιθέατρο του υπουργείου υγείας. Το πρωί πραγματοποιήθηκε μηχανοκίνητη πορεία από οδηγούς από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που κατέληξε στο υπουργείο υγείας για να ενωθεί με τους γιατρούς. Η κατάληψη θα συνεχιστεί μέχρι αύριο το μεσημέρι, οπότε θα ξαναγίνει συνέλευση όπου θα αποφασιστεί για το ποιά θα είναι η συνέχεια του αγώνα, είναι διάχυτη η αντίθεση στο νομοσχέδιο έκτρωμα για την  πρωτοβάθμια και όχι  μόνο περίθαλψη, από το σύνολο του ιατρικού κόσμου γεγονός που δεν επιτρέπει την εύκολη εκτόνωση της κατάστασης και προϊδεάζει για συνέχιση των κινητοποιήσεων.
Είχαν προκηρυχτεί στάσεις συμπαράστασης για σήμερα Τετάρτη από πρωτοβάθμια σωματεία του χώρου της υγείας (Ευαγγελισμός, Θριάσιο, 7ο νοσοκομείο  ΙΚΑ κτλ) παρά την προκλητική απουσία της ΠΟΕΔΗΝ, τα γραφεία της οποίας βρίσκονται ακριβώς απέναντι από το υπουργείο Υγείας και παρόλα αυτά ούτε ένας εκπρόσωπος εργαζομένων δεν έχει εμφανιστεί!! Η ΟΕΝΓΕ προκήρυξε 24ωρη απεργία για αύριο στην Αττική και 4ωρη στάση για την υπόλοιπη Ελλάδα, 48ωρη για την επόμενη τις ημέρες συζήτησης του νομοσχεδίου, η ομοσπονδία υγειονομικών του ΙΚΑ 24ωρη για την Παρασκευή. 
Μαζικότατη συνέλευση πραγματοποιήθηκε επίσης στο 7ο νοσοκομείο ΙΚΑ, όπου και αποφασίστηκαν μια σειρά από δράσεις σε τοπικό αλλά και σε γενικότερο επίπεδο ενάντια στο εκτρωματικό νομοσχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: