8 Φεβ 2011

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Εργαζόμενοι-ες
Με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την πρωτοβάθμια περίθαλψη οι εργαζόμενοι δέχονται νέο πλήγμα στην ασφάλιση της υγείας τους
συγκροτείται ενιαίος κανονισμός παροχών υγείας για όλους τους ασφαλισμένους ταμείων. Με βάση το γεγονός της διαφορετικής κάλυψης από πλευράς παροχών ανά ταμείο,ο νέος ενιαίος κανονισμός προβλέπεται ότι θα παρασύρει προς τα κάτω το σύνολο των ασφαλιστικών παροχών υγείας ΟΛΩΝ των ασφαλισμένων μαζί βέβαια και των υγειονομικών.
ανακοινώνεται αύξηση της ασφαλιστικής εισφοράς υγείας των συνταξιούχων του δημοσίου
• προωθείται η ιδιωτικοποίηση των πολυιατρείων του ΙΚΑ, προχωράει η παράδοση τους σε εμπόρους της υγείας με ότι αυτό σημαίνει για την πληρωμή από τη τσέπη του ασφαλισμένου της ασφάλισης υγείας του.
Τα νοσοκομεία του ΙΚΑ εντάσσονται πλέον στο ΕΣΥ για να ακολουθήσουν το μέλλον που επιφυλάσσει η κυβέρνηση για το Εθνικό Σύστημα Υγείας , το μέλλον των συγχωνεύσεων καταργήσεων ,της μείωσης των νοσοκομειακών κλινών, της μερικής κατάργησης της νοσοκομειακής περίθαλψης στην Ελλάδα ,κατά επιταγή των απαιτήσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της ΕΕ.
Οι εργαζόμενοι στη πρωτοβάθμια περίθαλψη δέχονται επίσης βίαια επίθεση στα δικαιώματα τους :
Αναπροσαρμόζονται οι συμβάσεις των γιατρών που παρέχουν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας Στη βάση της ενοποίησης των συμβάσεων πληρωμής των γιατρών μειώνονται δραματικά οι νέες τους αμοιβές στα επίπεδα των 600 ευρώ το μήνα ,όπως άλλωστε προβλέπει το μνημόνιο για την υγεία (συμβάσεις τύπου ΟΑΕΕ).
• Η ένταξη των νοσοκομείων του ΙΚΑ στο ΕΣΥ όπου μεταφέρεται το σύνολο του προσωπικού τους. ανοίγει το δρόμο για μετατάξεις, ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων και μείωση του εισοδήματος τους.
• Η ιδιωτικοποίηση των πολυιατρείων κάνει ασαφές το μέλλον όσων εργαζομένων παραμείνουν σε αυτά.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ισχυρίζεται με περισσό θράσος ότι θέτει τέλος στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων. Το μόνο επιχείρημα που χρησιμοποιεί είναι ότι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα μπορούν να απευθύνονται στους γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ. Λες και αυτοί οι γιατροί δεν δέχονται άλλους ασφαλισμένους. Λες και δεν θα μακρύνει η ουρά με την προσθήκη των ασφαλισμένων του ΙΚΑ.
Δεν απαντά η κυβέρνηση τι θα γίνει με τα πολυιατρεία που θα δεχθούν το διπλάσιο όγκο ασφαλισμένων από ότι μέχρι τώρα μιας και τα άλλα ταμεία δεν διαθέτουν μονάδες υγείας. Γιατί αυτό δεν οδηγεί σε ραντεβού μετά από μήνες ή πρακτικά σε αδυναμία παροχής υγειονομικής περίθαλψης που βεβαίως ξέρουμε όλοι ποιος θα την καλύψει ;
Συνάδελφοι ένα είναι το γεγονός.. Στους καιρούς του μνημονίου δεν περιμέναμε τίποτα άλλο παρά την ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης στα στοιχειώδη δικαιώματα μας Σε αυτό το πλαίσιο η απαλλαγή του κράτους από το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης και η μεταβίβαση του στους εργαζομένους αποτελεί στόχο αδιαφιλονίκητο. Αυτή η πολιτική είναι που αμφισβητείται και η υπόθεση της ανατροπής της είναι που φοβίζει την κυβέρνηση.
Σε αυτή την αντιπαράθεση πρέπει να μπουν και οι εργαζόμενοι συνολικότερα στο χώρο της υγείας. Πρέπει να οικοδομηθεί μέτωπο των εργαζομένων συνολικά απέναντι στην κυβερνητική πολιτική . Πρέπει οι αγώνες που έχουν ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα να συντονιστούν γιατί έτσι μπορούν να έχουν επιτυχία Μόνο έτσι δεν θα μπορεί η κυβέρνηση να στρέφει την μια ομάδα εργαζομένων απέναντι στην άλλη και θα πέφτουν στο κενό οι συκοφαντίες και τα ψεύδη.

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΗΣ 9/2 & 23/2
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ
ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: