28 Φεβ 2011

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου....

28/02/2011
Αρχισε το "ξήλωμα" του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής(ygeianet.gr)

Στις 25 Ιανουαρίου 2011, εν μέσω φημών για αναστολή λειτουργίας του Νοσοκομείου Δυτικής «Η Αγία Βαρβάρα», με έγγραφό της (http://et.diavgeia.gov.gr/f/2dype/ada/4%CE%91%CE%9B%CE%A8469%CE%972%CE%9E-%CE%9F) η Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, Χριστίνα Παπανικολάου, απευθυνόμενο στους Διοικητές και Υποδιοικητές των Νοσοκομείων του Πειραιά και Δυτικής Αττικής (Τζάνειο, Νίκαια, Θριάσιο, Αττικόν και Αγία Βαρβάρα), ανακοινώνει την απόφασή της για νέο σύστημα εφημεριών ανά 4 ημέρες. Στο ίδιο έγγραφο υποστηρίζει την απόφαση με τα επιχειρήματα: (α) ένταξη του Ασκληπιείου Βούλας στην ευθύνη της 2ης ΥΠΕ και (β) κάλυψη των ελλείψεων του Αττικού Νοσοκομείου σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό με προσλήψεις επικουρικών, ΙΔΟΧ και μονίμων υπαλλήλων (7Κ ΑΣΕΠ).

 Στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας λύθηκε πρόωρα η σύμβαση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής χωρίς να αντικατασταθεί.
 Την Παρασκευή αναρτήθηκαν στο Δι@ύγεια,  μετακινήσεις 15 εργαζόμενων του Αγία Βαρβάρα, μονίμων και επικουρικών, προς το Αττικό για την «κάλυψη επειγουσών και επιτακτικών αναγκών του και συγκεκριμένα για την ενίσχυσή του στο πλαίσιο της ένταξής του στο νέο σύστημα των Νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου και για χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών».
 Οι μετακινούμενοι είναι δύο επικουρικοί Παρασκευαστές, 2 Τραυματιοφορείς και 11 Νοσηλευτές και Νοσοκόμοι. Ταυτόχρονα τέθηκε το ζήτημα της άμεσης –μετά την ορκωμοσία- μετακίνησης νοσηλευτών που προσλήφθηκαν με την 7Κ προκήρυξη του ΑΣΕΠ.
 Οι αποφάσεις μετακίνησης κοινοποιούνται μόνο στους Διοικητές και στους ενδιαφερόμενους, παρακάμπτοντας τις Υπηρεσίες του Νοσοκομείου.
http://et.diavgeia.gov.gr/f/2dype/find/ypogid:3294/from:0/limit:10
http://et.diavgeia.gov.gr/f/2dype/find/ypogid:3294/from:10/limit:10
http://et.diavgeia.gov.gr/f/2dype/find/ypogid:3294/from:20/limit:10

Ταυτόχρονα στάλθηκε στη Διοίκηση έγγραφο στο οποίο περιγράφεται ο νέος τρόπος εφημέρευσης των Νοσοκομείων αρχής γενομένης από 9 Μαρτίου. Για το σύστημα αυτό τοποθετήθηκε άμεσα η Γενική Συνέλευση των ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας (http://www.ygeianet.gr/box/cal/21357.pdf).
 Το πρόβλημα που ανακύπτει για το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα» είναι σοβαρό καθώς η λειτουργία του Τμήματος Εφημερίας (δεν υπάρχει ουσιαστικά ΤΕΠ)  πολλαπλασιάζεται και παράλληλα μετακινείται η «μεγάλη» εφημερία τις απογευματινές ώρες (μέχρι τις 9.30 το βράδυ), γεγονός που θα προκαλέσει όχι μόνο νέες ανάγκες σε προσωπικό αλλά και άλλα σημαντικά προβλήματα που απορρέουν από την ανύπαρκτη συντήρηση του εξοπλισμού και των κτιρίων του Νοσοκομείου.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη χρονιά με πρωτοφανείς διαδικασίες διαλύθηκε η Υποδιεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας λόγω απόσπασης της Υποδιευθύντριας με εντολή του Γενικού Γραμματέα στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου (η οποία ανανεώθηκε για 4! έτη τις ημέρες αυτές) και μετάταξης της Προϊσταμένης του Τμήματος Βιοϊατρικής Τεχνολογίας.
 Την Παρασκευή κατά τη Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, αποφασίσθηκε αρχικά η ανάδειξη του προβλήματος με συγκέντρωση τη Δευτέρα 28/2/2011 στις 10.00 το πρωί στην είσοδο του Νοσοκομείου και τη συμμετοχή των κατοίκων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: