22 Ιουν 2014

ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ


Λίγες μέρες μετά τις τριπλές εκλογές ( δημοτικές περιφερειακές ευρωεκλογές ), έγιναν και οι εκλογές για το ΔΣ του σωματείου στο Θριάσιο νοσοκομείο και για αντιπροσώπους στην ΠΟΕΔΗΝ . Παρόλο που το κεντρικό πολιτικό κλίμα ήταν ιδιαίτερα έντονο σε σημείο που θα περίμενε κανείς να χαρακτηρίσει την αναμέτρηση ωστόσο τα πράγματα δεν πήγαν ακριβώς έτσι.

Το αποτέλεσμα για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ ) συνδυασμός που κατόρθωσε τελευταία στιγμή να εμφανιστεί όντας με πλήρη απουσία όλο το προηγούμενο διάστημα ,με παρεμβάσεις από κεντρικά στελέχη του κομματικού μηχανισμού, και του μηχανισμού της διοίκησης και με μπόλικο ρουσφετολογικό παζάρι προκειμένου να συγκροτηθεί ψηφοδέλτιο  καταγράφει απλώς ότι ακόμα και στους πιο χαλεπούς καιρούς πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα δρουν ως σωσίβια του κυβερνητικού μηχανισμού ευελπιστώντας προφανώς στην εξαργύρωση της στάσης τους. Η σταθεροποίηση της κατάρρευσης τους (έχασαν  πάνω από το 50% της δύναμης τους από το 2010) ,δείχνει ότι εξακολουθούν να χρεώνονται τη κυβερνητική πολιτική χωρίς να πείθουν οι απόπειρες τους να αποκτήσουν  όψιμο  αντιμνημονιακό χαρακτήρα

 Τα αποτελέσματα για ΕΣΑΚ –ΠΑΜΕ καταγράφουν το πρόβλημα της γραμμής της περιχαράκωσης  και της ανεμπιστοσύνης στους αγώνες που φαίνεται να αδυνατεί να συγκροτήσει διαρροές τόσο προς τη πλευρά της κυβερνητικής αριστεράς όσο και προς τη πλευρά της αγωνιστικής στάσης στα πράγματα Καταγράφουν δεύτερη πτώση μέσα στα τελευταία χρόνια και μάλιστα σε συνθήκες διαφοροποίησης κόσμου. Θα αποτελέσει πρόβλημα για αυτούς να εξηγήσουν γιατί κάποιοι άλλοι μπορούν και ανεβαίνουν.
Το αποτέλεσμα για την ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ καταγράφει και την γενική τάση του κεντρικού πολιτικού σκηνικού (ανάθεση στη κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ της λύσης των προβλημάτων όσο και το γεγονός ότι εξακολουθεί να καρπώνεται τη συμμετοχή στα κινήματα του 2010-2012 . Κερδίζει κόσμο της πρωην επιρροής της ΠΑΣΚΕ χωρίς ακόμα να έχει χρεωθεί πλήρως τη αντικινηματική στροφή της τελευταίας διετίας


Η Α.ΚΙ.Δ.Α (Αντισταση-ΚΙνημα-Διεκδικηση-Ανατροπη) συγκροτήθηκε βασικά από κόσμο που συμμετείχε στα πλαίσια της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας και που διαφοροποιήθηκε στη βάση της στροφής του ΣΥΡΙΖΑ ,πιο έντονα μετά τις απόπειρες για απεργία στις εξετάσεις και στην απεργία  διαρκείας των καθηγητών, αλλά και μετά τις πρώτες διαθεσιμότητες των υγειονομικών. Οι δυνάμεις της Ταξικής πορείας και του Νυστεριού που πήραν αρχικά την πρωτοβουλία της διαφοροποίησης πλαισιωθήκαν στη  συνέχεια και από άλλους αγωνιστές ανένταχτους της αριστερός και προσπάθησαν να δώσουν στο εγχείρημα το χαρακτήρα της συνέχειας στη γραμμή των μαζικών αποφασιστικών παρατεταμένων  αγώνων κόντρα στη λογική της κυβερνητικής ανάθεσης που καλλιεργείται από τις άλλες δυνάμεις της συνδικαλιστικής αριστερός. Η αποφασιστική ενίσχυση του σχήματος απέδειξε την ορθότητα της επιλογής ακόμα και στην ιδία την πρωτοβουλία που αμφιταλαντευόταν για το πόσο μπορούσε να σταθει μόνη της κόντρα στα ρεύματα των καιρών ενώ κατέδειξε και την ύπαρξη ενός ολοκλήρου δυναμικού που φαίνεται να ΜΗΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΜΑΣΗΤΗ  για την πολτικοσυνδικαλιστική στροφή του ΣΥΡΙΖΑ- ιδιαίτερα φανερή στις τελευταίες τριπλές εκλογές -και επιλέγει να επιδοκιμάσει και άλλες απόπειρες. Χρειάζεται ωστόσο αρκετή δουλειά για να ενισχυθεί η κατεύθυνση των μαζικών αγώνων με ένα μόνιμο σταθερό και κυρίως και κατ ανάγκη με αυτοδύναμο  τρόπο. Παρόλα αυτά το πρώτο βήμα έγινε…..

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας.
Επειδη δεν μπορουμε να επικοινωνησουμε με πολλους τροπους ρωτηστε αν θελετε την κεντρικη οργανωση αν ελαβαν ενα μειλ.
2 ατομα μου ειπαν οτι το βρηκαν στα junk και στα spam το μειλ.

Στα σαιτ της οργανωσης σας, κκε μλ κτλ