22 Ιαν 2011

"ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ":
ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
   Δεν πάει άλλο. Η ζωή μας χειροτερεύει γοργά μέρα με τη μέρα. Κυβέρνηση και Τρόϊκα απαιτούν "και άλλο αίμα" από τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Δεν τους έφτασαν η μείωση των μισθών και των συντάξεων, οι αλλεπάλληλες αυξήσεις στους φόρους, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, το χτύπημα των ασφαλιστικών – συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Θέλουν να μας βυθίσουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Για να διατηρήσουν τα κέρδη τους μέσα στην κρίση εκτινάσσουν την ανεργία. Ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Όσο πιο γρήγορα αντιδράσουμε και αντισταθούμε τόσο το καλύτερο για όλους μας. Αυτό είναι που φοβούνται, αυτό είναι που προσπαθούν να αποφύγουν πάσει θυσία. Να μην τους κάνουμε το χατίρι.
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
   Μισθοί πείνας, καθυστέρηση στην καταβολή δεδουλευμένων, άθλιες – ανθυγιεινές συνθήκες δουλειάς, έλλειψη προσωπικού και εντατικοποίηση συνθέτουν μια αφόρητη πλέον κατάσταση. Η υγεία από κοινωνικό αγαθό έχει γίνει εμπόρευμα, η περίθαλψη από δικαίωμα έχει μετατραπεί σε υποχρέωση του λαού. Η κυβέρνηση εξαγγέλλει κύμα συγχωνεύσεων – καταργήσεων Νοσοκομείων από τον Απρίλη. Μάλιστα δηλώνει ότι θα ξεκινήσει από την Αττική. Θέλουν ένα Δημόσιο Τομέα να λειτουργεί φτηνά και αποκλειστικά για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Θέλουν εργαζόμενους να δουλεύουν όσο το δυνατόν περισσότερο και να αμείβονται όσο το δυνατόν λιγότερο. Έχουν δε το θράσος να βρίζουν και να προκαλούν καθημερινά οι κηφήνες της κοινωνίας τους ανθρώπους του μόχθου. Αύξησαν ήδη  ( και για όλους χωρίς εξαίρεση ) σε 5 € το χαράτσι – εξέταστρο, ενώ σχεδιάζουν και άλλα μέτρα για την " αύξηση των εσόδων"

ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ
   Τα τελευταία δημοσιεύματα του τύπου το εμφανίζουν ανάμεσα στα πρώτα υπό κατάργηση – συγχώνευση νοσοκομεία της Αττικής με ό,τι σημαίνει αυτό για το λαό (πάνω από 300 κρεβάτια με τις ανάλογες λειτουργίες) και για τους εργαζόμενους (υποχρεωτικές μετατάξεις κλπ). Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας με επέκταση του συνεργείου και στο Μπόμπολα, ενώ μια σειρά κλάδοι κρατούνται με την ψυχή στο στόμα (π.χ. τραπεζοκόμες).
   Οι όποιες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού δεν μπορούν να κρύψουν τη μείωση του συνολικού αριθμού των εργαζομένων την ίδια στιγμή που η δουλειά αυξάνει καθημερινά. Μάλιστα με απόφαση του Υπουργού Υγείας 8.000 ώρες υπερωριών που αντιστοιχούν σε 40.000 € πάρθηκαν από το Νοσοκομείο για να διατεθούν σε άλλα, την ώρα που συνεχίζεται το απαράδεκτο καθεστώς να παίρνουν ώρες συγκεκριμένα πρόσωπα ή τμήματα του Νοσοκομείου, ενώ για όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους "δεν φτάνουν τα λεφτά".

ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ;
   Ενώ είναι ολοφάνερη η ανάγκη Γενικής Συνέλευσης και αγωνιστικής απάντησης στην επίθεση που δεχόμαστε και ιδιαίτερα στην περίπτωση κατάργησης – συγχώνευσης του Νοσοκομείου, ενώ εκκρεμούν πολλά και σημαντικά θέματα  (τι θα κάνουμε για το χαράτσι των 5 €, πως απαντάμε στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, πως θα στηρίξουμε κλάδους που στενάζουν όπως τραπεζοκόμες ή βοηθούς μαγείρων, πως θα υπερασπίσουμε συναδέλφους που θέτουν δίκαια αιτήματα, κ.ά.). Η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Σωματείου μοιάζει να είναι "σε άλλο κόσμο".  Η παράταξη της ΠΑΣΚΕ  μάλιστα, έφτασε στο σημείο να αποχωρήσει από την τελευταία συνεδρίαση – ουσιαστικά χωρίς λόγο – για να μην υπάρξει απόφαση ούτε για Γενική Συνέλευση, ούτε για κινητοποιήσεις, δηλώνοντας έτσι την θέλησή της να στηρίξει την κυβερνητική πολιτική και να εμποδίσει κάθε κίνηση των εργαζομένων.

ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ
   Στον δικό τους "μονόδρομο" να αντιτάξουμε τον μονόδρομο της αντίστασης και του αγώνα.
Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα. Ίσα – ίσα Έχουμε χίλιους δυο λόγους να αντιπαλέψουμε αυτή την πολιτική. Να οργανωθούμε πραγματικά. Να παραμερίσουμε όσους στέκονται εμπόδιο στην κίνησή μας.
Να πάρουμε την τύχη την δική μας και των παιδιών μας στα χέρια μας. Να ξεκινήσουμε πριν να είναι πολύ αργά. Να μετατρέψουμε την οργή και το θυμό μας σε συνειδητή δράση. Μόνο έτσι μπορούμε να νικήσουμε.

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΓΩΝΑ.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
"ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ"  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: