16 Ιαν 2011

ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΩΤΑ.....

Στη λήψη «δραματικών μέτρων» για την αντιμετώπιση της αφόρητης καταστάσεως που δημιουργήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, λόγω τη ελλείψεως επαρκούς προσωπικού, προέβη χθες η διοίκηση του Νοσοκομείου μετά και την κήρυξη του Ιδρύματος σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης».
Της λήψεως των αποφάσεων προηγήθηκε συνάντηση του διοικητή κ. Μιχ. Κόκκινου με τους συντονιστές - διευθυντές των κλινικών και συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, ενώ την προσεχή Δευτέρα αναμένεται η συνεδρίαση του δ.σ. του Συλλόγου Νοσοκομειακών Ιατρών.
Από την διοίκηση του ΓΝΡ εκδόθηκε χθες η ακόλουθη ενημερωτική ανακοίνωση:
Σε συνέχεια της χθεσινής απόφασης του Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου με την οποία κηρύχθηκε το Νοσοκομείο μας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, λαμβάνονται τα παρακάτω ειδικότερα μέτρα γιατί κρίνονται απολύτως αναγκαία για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου μας, λόγω της έλλειψης Νοσηλευτικού προσωπικού.
Συγκεκριμένα:
1. Μειώνονται οι χειρουργικές αίθουσες από τέσσερις (4) σε δύο (2) με αποτέλεσμα να υπάρχει δυνατότητα αντιμετώπισης μόνο των έκτακτων χειρουργικών περιστατικών.
2. Μειώνονται οι θεραπευτικές κλίνες των μονάδων ΜΕΘ και ΜΕΠΕ (Μονάδα εντατικής θεραπείας - Μονάδα εμφραγμάτων).
3. Μειώνονται οι θεραπευτικές κλίνες όλων των κλινικών και των τμημάτων του Νοσοκομείου, με βάση το διαθέσιμο νοσηλευτικό προσωπικό.
4. Μετακινείται προσωπικό του Μικροβιολογικού εργαστηρίου στην αιμοδοσία προκειμένου να λειτουργήσει με ασφάλεια το συγκεκριμένο τμήμα με ταυτόχρονο περιορισμό στην πραγματοποίηση των τακτικών μικροβιολογικών εξετάσεων.
5. Θα χρησιμοποιηθεί διοικητικό προσωπικό για να συνδράμει βοηθητικά το έργο της νοσηλευτικής υπηρεσίας παρέχοντας βοηθητικές εργασίες.
6. Σε περίπτωση που ο αριθμός των επειγόντων περιστατικών ξεπερνά την ικανότητα και τις δυνατότητες μας για παροχή ασφαλών υπηρεσιών υγείας, αφού θα δίδονται οι πρώτες βοήθειες, οι συγκεκριμένοι ασθενείς θα διακομίζονται σε νοσοκομεία μέσω ΕΚΑΒ.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΡΟΔΟΥ
Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: