18 Ιαν 2011

Νίκη στον αγώνα των συμβασιούχων!

20 Γενάρη: ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ και τις ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
ΑΘΗΝΑ: στον Άρειο Πάγο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: στα Δικαστήρια

Από την Αθήνα ως την Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο και το Ηράκλειο Κρήτης, από την Πελοπόννησο ως τα Ιωάννινα και τα Τρίκαλα, από τον Έβρο, τον Εύοσμο, την Πολίχνη και τους Αμπελόκηπους ως το Μαρούσι και τον Άγιο Δημήτριο, χιλιάδες συμβασιούχοι απολύονται καθημερινά με το επιχείρημα της λήξης των συμβάσεων.
Πριν 14 μήνες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε «πρεμιέρα» της βαρβαρότητας με τις απολύσεις των εργαζομένων με συμβάσεις stage. Συνέχισε με τους συμβασιούχους έργου και στην «Καλλικράτεια», «μετά Μνημόνιο» εποχή, επανέρχεται με απολύσεις συμβασιούχων και αναγγέλλοντας απολύσεις μονίμων, δηλώνοντας προκλητικά ότι 25.000 εργαζόμενοι στους δήμους και χιλιάδες στο Δημόσιο δεν έχουν αντικείμενο εργασίας!!!
Παράλληλα, θέλοντας να ξεθεμελιώσει κάθε εργατική κατάκτηση, καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις, κάνει περικοπές στους μισθούς, γκρεμίζει τα ασφαλιστικά δικαιώματα, πετσοκόβει τα ΒΑΕ και εξαπολύει άγρια επίθεση στους εργαζόμενους του Δημόσιο και των ΔΕΚΟ. Την ίδια ώρα που, με στόχο να τρομοκρατήσει και διασπάσει τους εργαζόμενους, ρίχνει το «μαινόμενο» Πάγκαλο στα ΜΜΕ να βρίζει όλους τους εργαζόμενους και να απειλεί με απολύσεις.
Κι όμως! Η τρομοκρατία τους δεν περνάει! Παρά το αρχικό πάγωμα, οι εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους. Ξέσπασαν αγώνες. Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, οι κάτοικοι της Κερατέας, οι απλήρωτοι στους δήμους, οι απολυμένοι στα εργοστάσια, βγαίνουν μαζικά στους δρόμους, απεργούν, αντιστέκονται. Παίρνουν κουράγιο ο ένας απ’ τον άλλο και όλοι μαζί αγωνίζονται ενάντια στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα που θέλουν να επιβάλουν ΕΕ και ΔΝΤ.
Η εκδίκαση στον Άρειο Πάγο της υπόθεσης των συμβασιούχων του ΟΠΑΔ και η πανελλαδική κινητοποίηση των συμβασιούχων στις 20 Γενάρη, μπορεί να γίνει η αρχή ενός συντονισμένου και μαζικού αγώνα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ (με την αμέριστη συμπαράσταση ΝΔ και ΛΑΟΣ) κινούνται οργανωμένα για την κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων. ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΑ!
Οι εργατοπατέρες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ομοσπονδίες (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ) κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να κατευνάσουν την οργή του κόσμου και να αποπροσανατολίσουν τους αγώνες, Είναι χαρακτηριστική η στάση της ΠΟΕ-ΟΤΑ: με την απόφαση για 24ωρη απεργία των συμβασιούχων και στάση εργασίας των υπολοίπων και το αίτημα για «τακτοποίηση όσων συμβασιούχων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες» αποπροσανατολίζει και διασπά τους εργαζόμενους. Ουσιαστικά, βρίσκεται στην ίδια κατεύθυνση με την κυβέρνηση που κρίνει περίσσιους τους 4 στους 5 εργαζόμενους.
Ήδη διαρρέει (και όχι τυχαία) απ’ όλες τις κατευθύνσεις ότι ο Αρεοπαγίτης Δουλγεράκης θα εισηγηθεί τη μη μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Θέλουν να ελαχιστοποιήσουν τη συμμετοχή στις διαδηλώσεις της 20 Γενάρη. Θέλουν να κάμψουν τους εργαζόμενους και να σπείρουν την απογοήτευση. Ωστόσο, για τους εργαζόμενους πρέπει να είναι ξεκάθαρο ένα πράγμα: Κανένας θεσμός και μηχανισμός του συστή-ματος δεν θα αποδώσει το δίκιο στους εργαζόμενους. Το δίκιο τους θα το κερδίσουν με τους αγώνες τους!
Οι απολυμένοι και οι συμβασιούχοι έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά. Και έχουν κάθε λόγο να αγωνιστούν μαζί με όλους τους εργαζόμενους ενάντια στο νέο γύρο της αντιλαϊκής-αντεργατικής επίθεσης. Συμβασιούχοι, απλήρωτοι, συμβασιούχοι έργου, απολυμένοι έχουν κάθε λόγο να σμίξουν και να αγωνιστούν μαζί. Να πιστέψουν στην δύναμή τους! Να συγκροτήσουν την πάλη τους. Να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα δικά τους χέρια! Για να ανατραπεί η πολιτική της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης!

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ!
ΟΧΙ ΣΤΙΣ «ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ» ΜΟΡΦΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ!

Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: