14 Ιαν 2011

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ !

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Με απροκάλυπτο και προκλητικό τρόπο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την επέλασή της ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων στις δημόσιες συγκοινωνίες. Ακολουθώντας πιστά τις εντολές της τρόικας, του ξένου και ντόπιου κεφάλαιου, θέλει να σαρώσει κάθε εργατικό δικαίωμα, κάθε κατάκτησή μας.
Δεν φτάνει η μείωση των επιδομάτων μας που έγινε πέρσι.
Δεν φτάνει ο πολυνόμος του Δεκέμβρη που οδηγεί σε δραματική μείωση των μισθών της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ.
Σήμερα προωθεί νομοσχέδιο πλήρους διάλυσης των συλλογικών συμβάσεων και των εργασιακών σχέσεων στις δημόσιες συγκοινωνίες.
Όπως έγινε και με τον αντεργατικό νόμο που ψηφίστηκε για τον ΟΣΕ, το νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες έχει ξεκάθαρους στόχους:
·  τη σάρωση των εργασιακών δικαιωμάτων μας,
·  τη μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τις δυσβάσταχτες αυξήσεις σε εισιτήρια και κάρτες,
·  τη δημιουργία ευνοϊκών όρων προκειμένου να μπορεί το ιδιωτικό κεφάλαιο να αναλάβει τα «φιλέτα» με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος και όσο το δυνατόν περισσότερα κέρδη.
Σε κάθε περίπτωση, χαμένοι από αυτή την υπόθεση θα είναι ο λαός και οι εργαζόμενοι! Και η ξεδιάντροπη κυβερνητική προπαγάνδα (που στηρίζεται από τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ και τα καθεστωτικά ΜΜΕ) αυτό προσπαθεί να κρύψει. Πίσω από τις γελοιότητες περί «εξυγίανσης» και τη λασπολογία για τα «ρετιρέ» και τους «υψηλόμισθους» κρύβονται τα αντιδραστικά σχέδιά τους για ακριβότερες, χειρότερες συγκοινωνίες στην υπηρεσία του ιδιωτικού κεφαλαίου.
Ξέρουν ότι θα μας βρουν απέναντί τους! Ξέρουν ότι οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες έχουν τη διάθεση να αντισταθούν και να αγωνιστούν ενάντια στα αντεργατικά τους σχέδια. Γι’ αυτό και κάνουν ό,τι μπορούν για να μας τρομοκρατήσουν, να κάμψουν τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις μας.
Έβαλαν μπροστά την «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη να βγάλει τις απεργίες μας παράνομες. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
Έβαλαν τους καλοπληρωμένους δημοσιογράφους τους να δυσφημίσουν τον αγώνα μας και να στρέψουν το λαό εναντίον μας. Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ! ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΝΙΩΘΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΑΣ!
Δεν θα κάνουμε πίσω από αυτά που έχουμε κατακτήσει! Δεν θα αποδεχτούμε τις μετατάξεις, τις απολύσεις, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, τη λεηλασία των μισθών μας. Μπορούμε και πρέπει να ανατρέψουμε τα αντιδραστικά σχέδιά τους! Μπορούμε και πρέπει να συγκροτήσουμε πραγματικά ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ των εργαζομένων στις συγκοινωνίες!
Κόντρα στις συνδικαλιστικές ηγεσίες που επέτρεψαν να φτάσουν τα πράγματα μέχρι εδώ. Που έσπερναν αυταπάτες για την κυβερνητική πολιτική και μας ζητούσαν να περιμένουμε «να δούμε πρώτα το νομοσχέδιο». Που αναπαράγουν τις αντιδραστικές φιλολογίες περί «εξορθολογισμού» και «εξυγίανσης» δημιουργώντας σύγχυση στους συναδέλφους. Που αναζητούν πεδίο «διαλόγου» με μια κυβέρνηση που έχει αποδείξει ότι δεν έχει την παραμικρή διάθεση να κάνει πίσω από αυτά που επιβάλλει το κεφάλαιο.
Γι’ αυτό και η υπόθεση αυτού του αγώνα δεν μπορεί να αφεθεί στα χέρια αυτών των ηγεσιών. Πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων! Με επιτροπές αγώνα σε κάθε αμαξοστάσιο. Με συνελεύσεις για κάθε νέο ζήτημα που προκύπτει. Με κινήσεις απεύθυνσης στο λαό, κομμάτι του οποίου είμαστε κι εμείς.
- ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ!
- ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ 3899/2010 ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΕΚΟ!
- ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΣΑ ΧΑΣΑΜΕ!
- ΦΘΗΝΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: