9 Δεκ 2011

Εργαζόμενοι του 7ου νοσοκομείου ΙΚΑ:
ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Οι εργαζόμενοι στο πρώην 7ο Νοσοκομείο του ΙΚΑ (τώρα αποτελεί παράρτημα του Κωνσταντοπούλειου) σε έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήσαμε την Πέμπτη 8/12/2011 αποφασίσαμε την μαζική παράσταση στη διοίκηση του Κωνσταντοπούλειου με απαίτηση την άμεση ανάκληση των εντολών της διοίκησης για έγγραφη απολογία των ειδικευόμενων χειρούργων του παραρτήματος.
Στη συνέλευση παραβρέθηκε ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κ. Βαρνάβας καθώς και οι κύριοι Θεοδωρόπουλος Β. και Λιβαδάς Κ. από το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών.
Η συνάντηση με τη Διοικήτρια ξεκίνησε με την άρνηση της κας Μπαλαούρα να δεχτεί εκτός από τον πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ και εκπρόσωπο του σωματείου του 7ου καθώς και την υπόλοιπη αντιπροσωπεία της ΟΕΝΓΕ.
Μετά την επιμονή μας όμως αναγκάστηκε να δεχθεί την παρουσία όλων.
Ζητήθηκε η ανάκληση των έγγραφων απολογιών και επισημάνθηκε η αναγκαιότητα να λάβουν τέλος όλες οι ενέργειες, απ’ όπου και αν προέρχονται, που σκοπό έχουν την αποδυνάμωση του νοσοκομείου. Επιπλέον ζητήθηκε η στελέχωση της παθολογικής κλινικής με ειδικευμένους παθολόγους.

Στη πραγματικότητα οι κλήσεις για απολογία, που έχουν ως σαθρή αιτιολογία τη μη ανταπόκριση των γιατρών σε κλήση της Διοικήτριας, αποσκοπούν στη δημιουργία κλίματος αυταρχισμού ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους που αντιδρούν στις μεθοδεύσεις της διοίκησης, ως πιστού εκτελεστή της κυβερνητικής πολιτικής, για απαξίωση και κλείσιμο του πρώην 7ου νοσοκομείου ΙΚΑ.
Επισημάνθηκε ότι κάθε μετακίνηση σε νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και κάθε άλλου κλάδου, οδηγεί στην απαξίωση και είναι αναντίστοιχο με τις διαβεβαιώσεις, που διατυπώθηκαν ακόμη και πάλι από την κα Μπαλαούρα, για πλήρη λειτουργία του νοσοκομείου. Επισημάνθηκε ότι δεν μπορεί να είναι όλοι οι εργαζόμενοι απλήρωτοι (υπερωρίες, εφημερίες) για έξι μήνες, να τους κόβεται ο μισθός του Δεκέμβρη, να δέχονται τη μια επίθεση μετά την άλλη και η διοίκηση να ρίχνει λάδι στη φωτιά εμμένοντας σε απολογίες. Για να δείξει τι; Πυγμή ή αδυναμία;
Καταγγέλλουμε την έπαρση και επιμονή της κας Μπαλαούρα να απολογηθούν οι γιατροί. Ο αυταρχισμός δεν μπορεί να κάμψει την ενότητα των εργαζομένων που μέχρι στιγμής κατάφεραν να ανακόψουν τις προσπάθειες διάλυσης του νοσοκομείου.
Θα συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο.
Πιο ενωμένοι από πριν.
Οι ειδικευόμενοι δεν θα απολογηθούν γιατί δεν δεχόμαστε να δημιουργηθεί μέσα στους εργασιακούς χώρους κλίμα τάξης δημοτικού σχολείου, και μάλιστα εποχής του ’60, όπου ο αυταρχικός δάσκαλος - αυθεντία εγκαλεί στην τάξη τους μαθητές του.
Εάν δεν ανακληθούν άμεσα οι κλήσεις σε απολογία τότε τα δικόγραφα που θα αποστείλει η ΟΕΝΓΕ στη διοίκηση θα αποτελέσουν και την απολογία των ειδικευόμενων.
Δηλώνουμε ακόμη μια φορά παρών.
Δεν τρομοκρατούμαστε αντιθέτως δυναμώνουμε….

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 7ου ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: