21 Δεκ 2011

ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Παρέμβαση για τις απολύσεις των τραπεζοκόμων

Παρέμβαση στη διοίκηση του Θριάσιου Νοσοκομείου, με αφορμή την απόλυση 10 τραπεζοκόμων από ιδιωτικό συνεργείο του νοσοκομείου, πραγματοποίησε χτες το πρωί, αντιπροσωπεία από το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, το Σωματείο Εργαζομένων των ΟΤΑ Θριάσιου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας και η Λαϊκή Επιτροπή Ελευσίνας.
Να σημειώσουμε ότι η νέα εργολαβική εταιρεία που ανέλαβε τον τομέα των τραπεζοκόμων στο νοσοκομείο απέλυσε 10 εργαζόμενους, σε σύνολο 21, ενώ όπως τονίζουν εκπρόσωποι από το σωματείο εργαζομένων, αντικατέστησε τους παλιούς εργαζόμενους με νέους και με μειώσεις στους μισθούς στα ήδη μειωμένα μεροκάματα.
Οπως τονίζουν στον «Ρ» εργαζόμενοι που απολύθηκαν, η κατάσταση ήταν ήδη τραγική για τους εργαζόμενους, οι οποίοι δούλευαν για 500 με 700 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τα πόσα μεροκάματα είχαν συγκεντρώσει κάθε μήνα.
Το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο με διαρκείς παρεμβάσεις προς τη διοίκηση του νοσοκομείου έχει ζητήσει την άμεση επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων. Χτες, στη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των σωματείων με τον διοικητή, Αγγελο Λιόση, πέτυχαν τη δέσμευση ότι η διοίκηση θα ασκήσει πιέσεις προς την εργοδοσία της εταιρείας ώστε να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους.

πηγη: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: