2 Δεκ 2011

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

 ....... Δεν εμπιστευόμαστε καμία ξεπουλημένη και γραφειοκρατική ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ (πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ). Θεωρούμε ότι στις κρίσιμες στιγμές του κινήματος λειτουργεί αντεργατικά σαν ιμάντας μεταβίβασης της κυβερνητικής πολιτικής και με πυροσβεστικό τρόπο ενάντια στο αναπτυσσόμενο υγειονομικό κίνημα. Όταν η κυβέρνηση ΓΑΠ εξήγγειλε πάγωμα προσλήψεων, περικοπές επιδομάτων και μισθών, νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο, η  ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ πρόβαλε παραπλανητικά ως γραμμή άμυνας την άποψη ότι ο χώρος της Υγείας-Πρόνοιας αποτελεί εξαίρεση από τα μέτρα λόγω της ιδιαιτερότητάς του.
Γι’ αυτό το προηγούμενο διάστημα, στον χώρο του Ευαγγελισμού, συμβάλλοντας σε ένα πολύμορφο αγωνιστικό δυναμικό του νοσοκομείου δώσαμε μικρές και μεγάλες μάχες και πορευθήκαμε συλλογικά μέσα από τις μαζικές διαδικασίες στις Γενικές Συνελεύσεις. Συμβάλλαμε στην συγκρότηση της Επιτροπής Εργαζομένων που συσπείρωσε την αγωνιστική πλειοψηφία του νοσοκομείου,  και παλέψαμε μαζί στο νικηφόρο αγώνα για τα δεδουλευμένα με τις επισχέσεις εργασίας του Ιουνίου, με την συμμετοχή στις λαϊκές διαδηλώσεις στο Σύνταγμα, με την συμμετοχή στις πανελλαδικές απεργίες του Ιουνίου και του Οκτωβρίου, κόντρα στην κρατική βία και καταστολή, κόντρα στην καταιγίδα των χημικών/δακρυγόνων και του ξύλου των ΜΑΤ.
Μέσα από όλα αυτά τα δεδομένα και συνυπολογίζοντας την κρισιμότητα των στιγμών και την ευθύνη που μας αναλογεί καταλήγουμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε από κοινού συλλογικά παλεύοντας για την μέγιστη δυνατή πολιτική συναίνεση μεταξύ των εργαζομένων που είναι στον δρόμο του αγώνα μαζί μας.  ΚΟΝΤΡΑ στη δημαγωγία και στη λάσπη της ΕΣΑΚ. ΚΟΝΤΡΑ στο μονοπαραταξιακό ΔΣ του ΣΕΝΕ, που αντί να συσπειρώνει τους εργαζόμενους,  τους οδηγεί σε χωριστούς αγωνιστικούς δρόμους και τους θεωρεί ταξικούς εχθρούς. Πιστεύουμε ότι η εξουσία και η ευθύνη του αγώνα πρέπει να πηγάζει και να ανατίθεται στις Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων, μέσα από την συγκρότηση Ανοιχτών Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα που θα είναι αιρετές και ανα πάσα στιγμή  ανακλητές από τις Συνελεύσεις αυτές. Γι αυτόν τον λόγο παλεύουμε για τον οριζόντιο συντονισμό των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Γενικών Συνελεύσεων και των Επιτροπών Αγώνα από κάθε μονάδα υγείας και από κάθε κλάδο εργαζομένων στην Υγεία.
Μετά από γόνιμη δημοκρατική συζήτηση και αναζητώντας τα σημεία που μας ενώνουν, συγκροτούμε και στηρίζουμε στις εκλογές την Ενωτική Πρωτοβουλία όπου συμμετέχει η Αυτονομία Ενότητα, η Αγωνιστική Πρωτοβουλία (ΑΡΣΥ), καθώς και ανεξάρτητοι αγωνιστές υγειονομικοί ........


ΓΙΑ ΠΟΕΔΗΝ

ΠΑΜΕ 267 (6 ΕΔΡΕΣ) 
ΠΑΣΚΕ 124 ( 3 ΕΔΡΕΣ)
ΔΑΚΕ 116 (2 ΕΔΡΕΣ)
ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ (2 ΕΔΡΕΣ) (Αυτονομία Ενότητα-Αγωνιστική Πρωτοβουλία Υγειονομικών-ΑΡΣΥ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: