16 Δεκ 2011

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΤΗΣΙΩΝ : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με πρόσφατη υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 2674-9/11/11) μειώνονται οι οργανικές κλίνες του ΓΝ Πατησίων από 100 σε 80. Έτσι υποβαθμίζεται το ΓΝ Πατησίων, του οποίου μάλιστα το εφημεριακό έργο αυξάνεται σημαντικά με τις επίσης πρόσφατες αποφάσεις του Υπουργείου. Επι πλέον λόγω λήξεως της θητείας όλων των επικουρικών γιατρών του, το Νοσοκομείο δεν θα μπορεί να εφημερεύσει με ασφάλεια από το τέλος Ιανουαρίου του 2012. H Γενική Συνέλευση των εργαζομένων την Παρασκευή 2/12/2011 αποφάσισε κινητοποιήσεις, καθότι είναι προφανές ότι όλα αυτά οδηγούν αναπόφευκτα στο κλείσιμο του ΓΝ Πατησίων.
Στις 14/12/11 πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο σύσκεψη του Σωματείου με Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους από το Δήμο Αθηναίων και τους όμορους Δήμους ώστε να ενημερωθούν για αυτές τις εξελίξεις. Παραβρέθηκαν οι Δήμαρχοι Νέας Ιωνίας και Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Αντιδήμαρχοι και Επικεφαλείς Παρατάξεων από το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Αντιδήμαρχοι, Επικεφαλείς Παρατάξεων και Δημοτικοί σύμβουλοι από το Δήμο Αθηναίων, Δημοτικοί σύμβουλοι από τους Δήμους Γαλατσίου, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Διαμερισματικοί Σύμβουλοι από το 5ο Διαμέρισμα. Όλοι δήλωσαν συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων του νοσοκομείου και των κατοίκων της περιοχής ώστε να μην κλείσει το ΓΝ Πατησίων.
            Αποφασίστηκε
- Συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα διαλέξεων του νοσοκομείου από την Επιτροπή Αγώνα του Νοσοκομείου και τους Δημάρχους που μας συμπαραστέκονται τη Δευτέρα 19/12/11, ώρα 12μμ με ταυτόχρονη συγκέντρωση εργαζομένων και κατοίκων στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου.
- Συγκέντρωση εργαζομένων και κατοίκων στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου την Τετάρτη 21/12/11, ώρα 6μμ και ακολούθως πορεία στην περιοχή.
- Παράσταση της Επιτροπής Αγώνα και των Δημάρχων στον Υπουργό Υγείας εντός της επόμενης εβδομάδας, ώστε να αρθεί η απόφαση που μειώνει τις κλίνες του ΓΝ Πατησίων από 100 σε 80, να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες σε γιατρούς και να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την αναβάθμιση του. 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: