24 Δεκ 2011

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ: Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας και την ανθρωπιά μας

 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Όλο και περισσότεροι υγειονομικοί, εργαζόμενοι του νοσοκομείου μας, δοκιμάζονται σκληρά από την καταστροφική αντιλαϊκή πολιτική κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ. Τεράστιες περικοπές αποδοχών, καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων, μηχανογραφικά για … «χαρτζιλίκι» ή ακόμα και αρνητικά. Πολλές οικογένειες αρχίζουν να έχουν πραγματικό πρόβλημα επιβίωσης.
Η κατάσταση αυτή αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.
Και όμως σε αρκετούς εργασιακούς χώρους οι εργαζόμενοι με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια δεν σκύβουν το κεφάλι.
Δεν δέχονται τον απάνθρωπο εκβιασμό «ας έχουν τα δικά μου παιδιά κάτι να τρώνε και ας πεθάνουν τα παιδιά του διπλανού μου». Αγωνίζονται συλλογικά και ηρωϊκά όλοι μαζί ενάντια σε απολύσεις, περικοπές μισθών και άρνηση καταβολής δεδουλευμένων.
Οι αγώνες αυτοί, συνέχεια των παλλαϊκών κινητοποιήσεων του προηγούμενου διαστήματος, είναι η μεγάλη ελπίδα για το μέλλον.
Η αλληλεγγύη σε αυτούς τους αγώνες, σε αυτούς τους ηρωϊκούς εργαζόμενους – απεργούς έχει τεράστια και ζωτική σημασία.
Πολύ σύντομα είναι πιθανό να βρεθούμε και μεις στην ίδια θέση.
Ας στείλουμε στους «από πάνω» το μήνυμα πως οι «από κάτω» όλων των κλάδων είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Νίκαιας – Πειραιά θα επισκεφθεί μέσα στην εβδομάδα την «Ελληνική Χαλυβουργία» και το ALTER για να παραδώσει στους απεργούς – εργαζόμενους τρόφιμα και παιχνίδια και να δηλώσει αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον αγώνα τους.
(Όποιος θέλει να δώσει κατευθείαν τρόφιμα που να μην χρειάζονται ψυγείο ή παιχνίδια, φυσικά πρόσφατα αγορασμένα και συσκευασμένα, να τα φέρει ως Πέμπτη πρωί στα γραφεία του Συλλόγου. Όποιος θέλει να δώσει χρήματα – οποιοδήποτε ποσό- θα ξέρει πως με τα χρήματα αυτά ο Σύλλογος θα ψωνίσει τρόφιμα και παιχνίδια και θα τα παραδώσει μαζί με τα υπόλοιπα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: