20 Μαρ 2012

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

Όλοι αυτοί, που με λύσσα κατακρεουργούν τα δικαιώματα και την ίδια τη ζωή όλου του κόσμου της δουλειάς, νοιάστηκαν ξαφνικά για τους νησιώτες και ιδιαίτερα για τους αγρότες της Κρήτης.
Τα φιλοαγροτικά τάχα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μαζί με το κόμμα της Μπακογιάννη, τη Ν.Δ. και το φασιστικό ΛΑΟΣ, ψάχνουν απεγνωσμένα άλλοθι για να χτυπήσουν όχι μονάχα το δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών αλλά συνολικότερα το δικαίωμα ενός κλάδου να απεργεί και να διεκδικεί το δίκιο του.
Έρχονται με τις κραυγές τους και την απεργοσπαστική τους τρομοκρατία να συμπληρώσουν τα μνημόνια που ψήφισαν που καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις και κάθε εργατικό δικαίωμα.
Θέλουν χάριν των εφοπλιστών και του κάθε κεφαλαιοκράτη ντόπιου και ξένου, να εφαρμόσουν κατά γράμμα την πολιτική των ιμπεριαλιστικών αφεντικών που μέσω της Τρόικα απαιτούν να οδηγηθεί ο λαός μας με όλο και πιο γρήγορους ρυθμούς σε βαθειά φτώχεια και εξαθλίωση.
Ο εργαζόμενος λαός των μισθών και του μεροκάματου πείνας και οι άνεργοι που αυξάνονται κατά 1000 τη μέρα, αδυνατούν να καταναλώσουν φρούτα και λαχανικά και έτσι τα πορτοκάλια σαπίζουν κάτω από τα δέντρα ή πωλούνται σε κυριολεκτικά εξευτελιστικές τιμές, ενώ οι τομάτες ακόμη και τα Χριστούγεννα και παρά τη μικρή παραγωγή δε ξεκόλλησαν από τιμές που να μπορούν να αφήσουν μεροκάματο για τους μικρομεσαίους αγρότες.
Είναι φανερό και αναγκαίο, για τους ίδιους τους αγρότες να καταλάβουν, πως η φτώχεια των εργαζόμενων στην πόλη πολύ σύντομα θα σημάνει ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια στα χωριά. Ας δούμε στα ρημαγμένα Βαλκάνια, στο Μαρόκο ή στην Τουρκία πόσο πουλάνε οι παραγωγοί τις τομάτες, τις πατάτες και κάθε αγροτικό προϊόν. Ας μην επιτρέψουμε στους ληστές του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού να μας βάλουν να φάμε ο ένας τον άλλο.
Το υπαρκτό πρόβλημα των παραγωγών νωπών οπωροκηπευτικών της Κρήτης δεν πρέπει να οδηγήσει κανέναν να γίνει αβανταδόρος της πολιτικής της φτώχειας και της λεηλασίας των εργατικών δικαιωμάτων!!
Οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία, οι απεργοί της COCA COLA και δεκάδες άλλα συνδικάτα που απεργούν τον τελευταίο καιρό, όχι μόνο έχουν δίκιο μα δίνουν αγώνα ηρωικό και σπουδαίο για όλο τον κόσμο της δουλειάς και του μόχθου.
Ας παλέψουμε λοιπόν αποφασιστικά για να μη περάσουν τα βρώμικα απεργοσπαστικά τους σχέδια.
Ας προετοιμαστούμε σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που βρήκαν όλο τον κόσμο της δουλειάς, να ενώσουμε την οργή μας σ’ ένα παρατεταμένο αγώνα αντίστασης για την υπεράσπιση της ζωής και του δίκιου μας!!!
· ΚΑΤΩ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
· ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΑΠΕΡΓΙΕΣ- ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ
· ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
ΧΑΝΙΑ 19-3-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: