1 Μαρ 2012

ΟΛΟ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1 ΜΑΡΤΗ
(Νοσοκομείο Συγγρού)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Τα τελευταία δυο χρόνια η ζωή μας έχει χειροτέρευση σε πρωτόγνωρο επίπεδο .Με τα απανωτά μνημόνια την επικυριαρχία της τρόικας και την αντιλαϊκή –αντεργατική λαίλαπα επιχειρούν να μας βυθίσουν στην πείνα, την φτώχεια και την εξαθλίωση.
Το νέο φτωχολόγιο αποτελεί το μέσον για την λεηλασία του μισθού μας σε μόνιμη βάση σε συνδυασμό με την φοροληστεία και τα χαράτσια έχουν μετατρέψει το εισόδημα μας σε προνοιακό επίδομα.
Οι σχεδιαζόμενες απολύσεις 150-200 χιλιάδες εργαζομένων στο δημόσιο έρχονται να αμφισβητήσουν το θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα στην εργασία και να αυξήσουν τις στρατιές των ανέργων.
Μισθολόγιο και απολύσεις είναι δυο κορυφαία ζητήματα για τα οποία πρέπει να ξεδιπλωθούν μαζικοί μαχητικοί αγώνες.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Το Δ.Σ. του Σωματείου κινήθηκε την τελευταία διετία μέσα στο πλαίσιο της σφοδρότατης επίθεσης του συστήματος και των φορέων του. Και όπως όλοι γνωρίζουμε δεν ανταποκρίθηκε στις ανάγκες των εργαζομένων. Η πλειοψηφία του Δ.Σ. παρότι στα λόγια εμφανιζόταν δήθεν ως ταξική και αγωνιστική στην πράξη δεν ήταν τίποτα άλλο από ένας μηχανισμός συνδιοίκησης, εκδουλεύσεων και παρεμπόδισης των ίδιων των εργαζομένων να αποφασίζουν για τα προβλήματα και την ζωή τους. Ελάχιστες ήταν οι συνελεύσεις που συγκάλεσε και αυτές κάτω από την δική μας πίεση, ενώ την ίδια στιγμή τις σαμποτάριζε. Καμιά από τις ανακοινώσεις που μοιραστήκαν ως απόφαση του Δ.Σ. δεν συζητήθηκαν και αποφασιστήκαν σ᾿ αυτό αλλά ερχόντουσαν φυτευτές απέξω. Και όταν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αποφάσιζαν κινητοποιήσεις όπως στην τελευταία Γ.Σ. αυτοί την άλλαξαν πραξικοπηματικά ακυρώνοντας έτσι τις κινητοποιήσεις και απογοητεύοντας τους εργαζόμενους.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Οι εργαζόμενοι έχουμε ανάγκη από ένα πραγματικά ταξικό σωματείο που θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα μας απέναντι σε τρόικα, κυβέρνηση και εργοδοσία.
Σωματείο που θα δίνει τη δυνατότητα στους ίδιους τους εργαζόμενους για όλα τα ζητήματα να συζητούν να αποφασίζουν και να παλεύουν για την υλοποίηση των αποφάσεων τους. Αυτή η κατεύθυνση είναι έξω από τη λογική και πρακτική των άλλων παρατάξεων που το μόνο που θέλουν είναι να ψηφίζουμε κάθε 2-3 χρόνια και μετά να τους αναθέτουμε τα ζητήματα μας εν λευκώ. Ο κύριος λόγος που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε είναι αυτή η λογική της ανάθεσης και εκπροσώπησης.
Η Ταξική Πορεία καλεί τους συναδέλφους που αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της περιόδου αλλά και την αναγκαιότητα να σταματήσουμε την επίθεση μέσα από την δικιά μας από τα κάτω πάλη, αντίσταση και αγώνα να συμμετάσχουν μαζικά στην συνέλευση.

Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: