1 Οκτ 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ - ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Στο δικαστήριο οδηγούνται ξανά τρεις αγωνιστές που το Νοέμβριο του 2012 συμμετείχαν σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του εντεταλμένου της τρόικας Χανς-Γιοακίμ Φούχτελ στη Θεσσαλονίκη.
Ο δάσκαλος Θανάσης Αγαπητός και οι δημοτικοί υπάλληλοι Σαράντης Αρβανίτης και Θωμάς Κυρατζόπουλος, οδηγούνται ξανά στο δικαστήριο με την κατηγορία της «επίθεσης» σε βάρος του Γερμανού προξένου κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας. Παρότι οι τρεις συνδικαλιστές είχαν αθωωθεί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ο εισαγγελέας άσκησε έφεση στην απόφαση, με αποτέλεσμα να παραπεμφθούν για δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.
Η νέα δίκη έρχεται σε μια στιγμή που η συγκυβέρνηση συνεχίζει εντατικά την επίθεση τρομοκρατίας ενάντια στους εργαζόμενους. Μετά την απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ και την κήρυξή της ως παράνομης και καταχρηστικής από τα αστικά δικαστήρια, στο στόχαστρο μπήκαν και οι Δημόσιοι Υπάλληλοι με την ποινικοποίηση του αγώνα τους ενάντια στο νόμο 4250/14 και την αξιολόγηση.
Τρόικα, κεφάλαιο και κυβέρνηση επιχειρούν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου σε κάθε χώρο δουλειάς, να ποινικοποιήσουν τις αντιστάσεις των εργαζομένων και κάθε κίνηση που δημιουργεί όρους μαζικής συμμετοχής, αντίστασης και διεκδίκησης των ίδιων των εργαζομένων.
Απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές οφείλουμε ν’ αντιπαρατεθούμε όλοι!
Δε θα γίνουμε σύγχρονοι δούλοι που θα φοβούνται να μιλήσουν, αλλά συλλογικά θα παλέψουμε ενάντια στην αντεργατική πολιτική, την τρομοκρατία και τις δικαστικές διώξεις.
  • Καταγγέλλουμε τη βιομηχανία ποινικοποιήσεων των αγώνων των εργαζομένων από την συγκυβέρνηση.
  • Θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τους διωκόμενους αγωνιστές και όχι μόνο δε θα υποστείλουμε τις σημαίες του αγώνα αλλά θα τις ανεμίσουμε ακόμα πιο μαχητικά.
  • Να σταματήσει ο δικαστικός πόλεμος ενάντια στους 3 αθωωμένους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση συμπαράστασης στα Δικαστήρια την Πέμπτη 2 Οκτώβρη.

Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: