13 Μαρ 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Ταξική Πορεία καταγγέλλει την επίθεση που δέχτηκε μέλος της στο Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου από εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και στέλεχος του ΠΑΜΕ, στην έκτακτη γενική συνέλευση του Συνδικάτου την Κυριακή 11 Μάρτη. Η τραμπούκικη επίθεση έγινε αμέσως μετά την τοποθέτηση του μέλους της Ταξικής Πορείας, με προβοκατόρικους χαρακτηρισμούς και τα «επιχειρήματα» που χρησιμοποιούν μέλη του ΠΑΜΕ όταν δέχονται κριτική για τη στάση τους στο κίνημα. Εκεί, λοιπόν, μάθαμε ότι «παίζουμε το ρόλο της εργοδοσίας», ότι «είμαστε πουλημένοι», ότι «συνεργαζόμαστε με τους “μαύρους” που χτύπησαν το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα», ότι «συμμετέχουμε στο σωματείο για να το διασπάσουμε» και βέβαια ότι «δεν έχουμε καμιά θέση εκεί μέσα και να μην ξαναπατήσουμε»! Φυσικά, τα μέλη του ΔΣ (τα οποία πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ) που ήταν μπροστά στην επίθεση, δεν πήρανε καμία θέση.
Σε μια περίοδο που χτυπιέται το εργατικό κίνημα κι ο εργαζόμενος λαός, σε μια περίοδο που μπαίνει πιο επιτακτικά από ποτέ η ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος και η μαζικοποίηση των συνδικάτων ως όρος απάντησης στη βαρβαρότητα του συστήματος, το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, θεωρώντας το συνδικαλιστικό κίνημα τσιφλίκι τους, δεν διστάζουν να τραμπουκίζουν απέναντι σε όποιον εκφράζει διαφορετική άποψη, να πολεμάνε την ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων στα συνδικάτα και την πολιτικοποίηση των διαδικασιών τους. Έχοντας για χρόνια ολόκληρα προωθήσει τη λογική της ανάθεσης που -πέρα απ’ όλα τα’ άλλα- οδήγησε στη μετατροπή ζωντανών σωματείων σε σωματεία-σφραγίδες, σήμερα εξακολουθούν την ίδια υπονομευτική, διαλυτική λογική.
Η Ταξική Πορεία δεν πρόκειται να καμφθεί από τους τραμπουκισμούς. Θα συνεχίσει να παλεύει με όλες τις δυνάμεις της για την ανάπτυξη μαζικών συνδικάτων που θα είναι πραγματικά εργαλεία στα χέρια των εργαζομένων, για την οικοδόμηση ενός πλατιού μετώπου αντίστασης λαού και εργαζομένων στην καπιταλιστική και ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.
Αθήνα, 12 Μαρτίου 2012
Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: