14 Μαρ 2012

Για 10 ώρες "όμηροι" Μαρκόπουλος & Μαυρικάκης για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Μετά και την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το πρωί (διαβάστε εδώ), πολίτες της Ιεράπετρας και εκπρόσωποι φορέων της πόλης, απέκλεισαν την έξοδο των γραφείων του Νοσοκομείου, εγκλωβίζοντας έτσι στο γραφείο του τον Υποδιοικητή του κ. Μαρκόπουλο καθώς και τον Διοικητή των Νοσοκομείων του Νομού Λασιθίου κ. Μαυρικάκη.
Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τον κ. Μαυρικάκη για την πορεία το Νοσοκομείου ήταν αόριστες και δεν ικανοποίησαν τους πολίτες που παραβρέθηκαν στο χώρο, με αποτέλεσμα να προβούν στη κατάληψη αυτή.
Μάλιστα, ο κόσμος αυξήθηκε πολύ κατα την διάρκεια της νύχτας και όπως φάνηκε, δεν ειναι διατεθειμένοι να κάνουν πίσω έως ότου σταματήσει η συνεχόμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου και δοθούν λύσεις.

Ο Βουλευτής Λασιθίου και Γ.Γ του ΠΑΣΟΚ Μιχ.Καρχιμάκης θέλοντας να "εκτονώσει" την κατασταση, έστειλε νωρίς το απόγευμα επιστολή την οποία υπογράφει ο υπουργός Υγείας Α.Λοβέρδος που αναφέρει χαρακτηριστικά ότι "το ΓΝ - ΚΥ Ιεράπετρας παραμένει ως έχει (75 κλίνες και 5 κλινικές) καθώς και το ΓΝ – ΚΥ Σητείας παραμένει ως έχει (75 κλίνες και 5 κλινικές) και δεν μετατρέπονται σε ΚΥ αστικού τύπου."

Ώρα 23.15, οι πολίτες έλυσαν την ομηρία των δύο διοικητών και κανόνισαν για την Τετάρτη το πρωί στις 09.00 συνάντηση στον Άγιο Νικόλαο με όλους τους υπευθύνους στον τομέα Υγείας κ.Καρατσή, Μαρκόπουλο και Μαυρικάκη για να συζητήσουν για μία ακόμη φορά το θέμα.

πηγη : radiolasithi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: