23 Μαρ 2012

Aντιδρασεις των εργαζομενων του 7ου ΙΚΑ , των νοσοκομειων των Πατησιων και των κατοικων της περιοχης





Αυτό που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του 7ου νοσοκομείου του ΙΚΑ (νυν παράρτημα του Αγ. Όλγα) εκτός από τις σοβαρές μειώσεις των μισθών τους, εκτός από το κλέψιμο δεδουλευμένων υπερωριών, εφημεριών κ.λπ., που επιχειρείται απ' όταν άνηκαν στη μισθοδοσία του ΙΚΑ (τώρα ανήκουν στη αντίστοιχη του Αγ. Όλγα) είναι η σταδιακή υποβάθμιση του νοσοκομείου τους με τη μέθοδο της ...σαλαμοποίησης και στόχο το κλείσιμό του.
Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου εδώ και ένα και παραπάνω χρόνο κινητοποιούνται συνεχώς και για όλα τα ζητήματα. Με τις κινητοποιήσεις είχαν επιτυχίες στα μισθολογικά τους αλλά και στο ότι μέχρι σήμερα δεν έκλεισε το νοσοκομείο. Στο πλευρό τους έχουν και συλλογικότητες και κατοίκους των περιοχών των Πατησίων και της Κυψέλης,  της Φιλαδέλφειας και του Γαλατσίου, και πρόσφατα προστέθηκαν και από τον Κολωνό, τα Σεπόλια και τα Θυμαράκια. Όλες είναι περιοχές που εξυπηρετούνται άμεσα από τα τρία νοσοκομεία των Πατησίων. 
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη φορέων των περιοχών αυτών, συλλογικοτήτων από το χώρο της υγείας, και με πρωτοβουλία του σωματείου του νοσοκομείου, της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων και Συνεργαζόμενοι ΓΝ Πατησίων και της Πρωτοβουλίας Γένοβα-Νυστέρι και Συνεργαζόμενοι Αγία Όλγα στο χώρο του νοσοκομείου εκφράστηκε η διάθεση εργαζόμενων και κατοίκων να κινητοποιηθούν από κοινού για τη διάσωση όχι μόνο του 7ου αλλά και των άλλο δύο νοσοκομείων των Πατησίων που και αυτά βρίσκονται στο στόχαστρο του υπουργείου Υγείας, του Γ.Ν. Πατησίων και της Παμμακάριστου.
Αυτό που συμβαίνει αυτή την περίοδο είναι η ένταση της προσπάθειας με πολλούς και διάφορους τρόπους, με αυθαίρετες και τρομοκρατικές μετακινήσεις ιατρικού και μη προσωπικού από το 7ο στο Αγ. Όλγα, με διασπορά προτάσεων, σχεδίων και υποσχέσεων είτε φανερά είτε κάτω από το τραπέζι, από τη διοίκηση του Αγ. Όλγα και την 1η ΥΠΕ, να κάμψουν τις διαθέσεις των εργαζόμενων των νοσοκομείων, να τους τρομοκρατήσουν και να τους διασπάσουν.
Ήδη το προηγούμενο διάστημα του ενός χρόνου έχουν πραγματοποιηθεί συγκεντρώσεις, άλλες μαζικές και άλλες όχι, με πρωτοβουλία κυρίως της Επιτροπής Ενάντια στο Κλείσιμο των Νοσοκομείων. Οι κινητοποιήσεις αυτές έδειξαν ότι οι κάτοικοι κάθε άλλο παρά αδιάφοροι είναι.
Ο κόμπος πλέον έχει φτάσει στο χτένι. Αυτό που χρειάζεται είναι το κίνημα υπεράσπισης των νοσοκομείων να διευρυνθεί χωρίς όρους και αποκλεισμούς αλλά και με σεβασμό στη διαφορετικότητα της κάθε συλλογικότητας και του κάθε αγωνιστή που θέλει να συμβάλει σε αυτό. 
Ο στόχος αυτή την περίοδο είναι ένας. Το μη κλείσιμο των νοσοκομείων και η πλήρη λειτουργία τους όπως ήταν μέχρι τώρα, χωρίς συγχωνεύσεις ή άλλες "εναλλακτικές προτάσεις" που το μόνο που κάνουν στην ουσία είναι να αποδέχονται την όποια συζήτηση και διαπραγμάτευση, σπέρνοντας αυταπάτες, με την κυβέρνηση και τους εκπροσώπους της στις διοικήσεις των μεγάλων νοσοκομείων και των ΥΠΕ. 
Αιχμή αυτή την περίοδο είναι το 7ο νοσοκομείο γιατί αυτό επιλέχθηκε από τους κυβερνητικούς, αν τους περάσει δεν έχουν τίποτα καλό να περιμένουν ούτε οι εργαζόμενοι των άλλων δύο νοσοκομείων αλλά ούτε και αυτοί του Αγ. Όλγα. Η πολιτική που κλείνει το 7ο είναι η ίδια που μετά θα εφαρμοστεί και στα άλλα νοσοκομεία, είναι η ίδια που μειώνει μισθούς και αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους παντού, είναι η ίδια που αφαιρεί κατακτήσεις και δικαιώματα απ' όλους. Εδώ πλέον είναι το ποιος ποιόν και δεν χωρούν αυταπάτες. 
Τα βίντεο που ακολουθούν είναι από τη σύσκεψη της Τρίτης και από την παρέμβαση των εργαζόμενων του 7ου νοσοκομείου και κατοίκων στη διοίκηση του ΙΚΑ την Τετάρτη. Το πήραμε από το Κίνημα Δεν Πληρώνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: