15 Φεβ 2016

Ο λαός ξαναπιάνει το νήμα του αγώνα - Για να μην περάσει το ασφαλιστικό πρέπει να υπάρχει συνέχεια άμεσα με νέα πανεργατική απεργία !!!

Η απεργία στις 4 Φλεβάρη απέδειξε ότι οι μισθωτοί εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι αγρότες και οι αυτοαπασχολούμενοι, η συντριπτική δηλαδή πλειοψηφία του λαού αρνείται να παραδώσει αμαχητί ένα από τα βασικότερα δικαιώματα του, τη σύνταξη. Βδομάδες πριν την απεργία στις 4 Φλεβάρη οι αυτοαπασχολούμενοι και σε μεγαλύτερο βαθμό οι αγρότες κινητοποιούνταν στις συγκεντρώσεις τους κατά χιλιάδες και προμήνυαν ότι η μέρα της απεργίας θα θύμιζε μέρα γενικού ξεσηκωμού ενάντια στην αντιασφαλιστική επιδρομή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με το «κουαρτέτο» θέλουν να επιβάλουν. Και πράγματι στην επαρχία η εικόνα ήταν ξεχωριστή με τα καταστήματα να είναι κλειστά, τα αγροτικά μπλόκα να δίνουν τον τόνο και τις συγκεντρώσεις να θυμίζουν άλλες εποχές. Οι συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ήταν μαζικές, σίγουρα οι μαζικότερες των τελευταίων τριών ετών.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο οι οποίοι έχουν σωστά αντιληφθεί ότι το ασφαλιστικό τους αφορά εξίσου με όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους πρέπει και αυτοί να δώσουν τη μάχη. Η συμμετοχή στην απεργία στις 4 Φλεβάρη ήταν μαζικότερη από τις προηγούμενες φορές, τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία σε αρκετούς χώρους πολλαπλασιάστηκαν παρά την απογοήτευση που έχουν σπείρει οι κάθε λογής κυβερνητικοί συνδικαλιστές ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ, παρά την απογοήτευση από την κατάρρευση των αυταπατών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και παρά την αντίληψη της ανάθεσης που έχουν καλλιεργήσει οι συνδικαλιστές της αριστεράς επί χρόνια.

Για να μην περάσει το ασφαλιστικό πρέπει να κλιμακωθεί ο αγώνας, πρέπει δηλαδή να ασκηθεί πίεση από τη βάση των εργαζομένων και τα πρωτοβάθμια σωματεία για να γίνουν και άλλες κινητοποιήσεις. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες αντιλαμβανόμενες το μέγεθος της συσσωρευμένης αγανάκτησης και της δυναμικής που θα μπορούσε να αναπτυχτεί, αν μαζί με τα αγροτικά μπλόκα προκηρυσσόταν και μια πανεργατική απεργία προτείνουν την επόμενη απεργία στις αρχές Μάρτη πολύ μακριά δηλαδή από την προηγούμενη στις 4 Φλεβάρη (μέσα σε αυτούς και το ΠΑΜΕ).
Η επίθεση στο δικαίωμα της σύνταξης του λαού που προωθεί η κυβέρνηση τη στιγμή που οι ιμπεριαλιστές (τρόικα, Ε.Ε. και ΔΝΤ) πιέζουν για άσκηση ακόμη πιο σκληρής πολιτικής δεν θα περάσει μόνο αν δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο λαού- εργαζομένων- νεολαίας και αγροτών το οποίο με σταθερό και συνεπή τρόπο θα διεκδικεί χωρίς να πέφτει στη λούμπα του υποτιθέμενου διαλόγου να μην περάσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα. Η βιωσιμότητα των ταμείων και η διαχειριστική λογική ότι δεν υπάρχουν χρήματα είναι ψεύτικες δικαιολογίες που χρησιμοποιεί το σύστημα για να περάσει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να μπούμε σε αυτή τη λογική. Το δικαίωμα μας στη σύνταξη είναι πολιτικό ζήτημα και ζήτημα συσχετισμών. Αυτούς τους συσχετισμούς πρέπει να διαμορφώσουμε υπέρ μας.
  • Συνελεύσεις σε όλα τα νοσοκομεία!
  • Να μην περάσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα
  • Κλιμάκωση του αγώνα άμεσα με νέα πανεργατική απεργία
  • Συντονισμός εργαζομένων και αγροτών ενάντια στην αντιασφαλιστική λαίλαπα!
ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: