25 Ιουλ 2012

Σωματείο Εργ. Νοσοκομείου Φλέμιγκ: Ανακριβή τα στοιχεία για το Νοσοκομείο

Το Σωματείο και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Α. Φλέμιγκ με ανησυχία, οργή, και αγανάκτηση παρακολουθούν τις τελευταίες μέρες τα σενάρια που εξυφαίνονται κατ' επιταγή της τρόικας, από την πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας και βλέπουν το φώς της δημοσιότητας στα ΜΜΕ, σχετικά με κλείσιμο και συγχωνεύσεις έξι (6) Νοσοκομείων μεταξύ αυτών και του Νοσοκομείου Α. Φλέμιγκ, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα παραπλανητικά, μεθοδευμένα και επιλεκτικά στοιχεία που αλλοιώνουν και διαστρέφουν την πραγματικότητα.
  Η πραγματικότητα όμως για το Νοσοκομείο Α. Φλέμιγκ, είναι πολύ διαφορετική από αυτή που επιχειρούν να εμφανίσουν το Υπουργείο και τα ΜΜΕ και αυτό χάρη στις υπερπροσπάθειες όλων των εργαζομένων του Νοσοκομείου, που παρά τα τόσα προβλήματα λόγω της υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και έλλειψης προσωπικού, δίνουν καθημερινά μάχες προκειμένου να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες στον ασθενή πολίτη.
Ας μιλήσουμε όμως με πραγματικά στοιχεία για να δούμε ποια είναι η αλήθεια.
  Αγνοεί ή σκόπιμα παραβλέπει η πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας, έρευνα της Δ/νσης ποιότητας και αποδοτικότητας των υπηρεσιών του σχετικά με την μέτρηση της Ικανοποίησης του Ασθενή (ποιότητα ιατρικής φροντίδας ,ενημέρωση, συμπεριφορά, ψυχολογική υποστήριξη, κλπ..) όπου ανάμεσα στα 131 Νοσοκομεία, 1ο (πρώτο) μαζί με το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, ήρθε το Νοσοκομείο Α. Φλέμιγκ, με βαθμολογία υψηλότερη του 9 με άριστα το 10; ( εφημερίδα Ημερησία 12/5/2012)
  Αγνοεί ή σκόπιμα παραβλέπει η πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας, ότι τα ποσοστά πληρότητας του Νοσοκομείου για το 2011 ανέρχονται στο 67% (ESY.net) και ότι στην μελέτη της ΕΣΔΥ όπου αναφέρεται αποδοτικότητα 47% για το 2009, στην ακριβώς διπλανή στήλη για το Α΄ εξάμηνο του 2010 η αποδοτικότητα έχει αυξηθεί στο 82%, ενώ σύμφωνα με μελέτη της Διδάκτορος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κας Καλογεροπούλου, σχετικά με την αποδοτικότητα των δημόσιων Νοσοκομείων, η αποδοτικότητα του Α. Φλέμιγκ φτάνει στο 97%;
  Αν παρ όλα αυτά, η πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας επιμείνει στο κλείσιμο του Α. Φλέμιγκ, θα βρεθεί απέναντι σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους για την προάσπιση της εργασίας τους, απέναντι στους φορείς της περιοχής και την τοπική κοινωνία για την προστασία του αγαθού της υγείας τους και απέναντι στην κοινή λογική, γιατί δεν είναι δυνατόν να κλείσει ένα Νοσοκομείο που έρχεται πρώτο στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών.

                                                   Για το Δ.Σ του Σωματείου

Ο Πρόεδρος                    Ο Γενικός Γραμματέας
                                   α/α
                Μεταξάκης   Μιχάλης                             Ακρίβος  Κωνσταντίνος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: