11 Ιουλ 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ″Α .ΣΥΓΓΡΟΣ"

Στις 4 Ιούλη έγιναν εκλογές στο Νοσοκομείο ″Α. Συγγρός″ για ανάδειξη Δ.Σ στο Σωματείο εργαζομένων.
Στις προηγούμενες εκλογές οι συσχετισμοί ήταν ΠΑΜΕ (3 έδρες), Ταξική πορεία (2 έδρες ), ΠΑΣΚΕ (2 έδρες).  Το προεδρείο συγκροτήθηκε από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και τον έναν συνδικαλιστή  της ΠΑΣΚΕ, ενώ η δεύτερη συνδικαλίστρια υποστήριξε τις δυνάμεις της Ταξικής Πορείας.
Η πλειοψηφία που δημιουργήθηκε δεν ανταποκρίθηκε στις ανάγκες και στις απαιτήσεις των εργαζομένων να αντισταθούν στην επίθεση που καθημερινά εκφραζόταν όλο και πιο βάναυσα, όπως άλλωστε και σε κάθε χώρο δουλειάς των εργαζομένων. Παρόλο που στα λόγια εμφανιζόταν δήθεν ως ταξική και αγωνιστική στην πράξη δεν ήταν τίποτα άλλο από έναν μηχανισμό συνδιοίκησης, εκδουλεύσεων  και παρεμπόδισης των ίδιων των εργαζομένων να αποφασίζουν για τα προβλήματα και την πάλη τους.

Έγιναν ελάχιστες συνεδριάσεις, αλλά και όσες έγιναν υποκαθιστούσαν τη ζωή και τη δράση του σωματείου για τη διαμόρφωση της πάλης μας αφού χρησιμοποιούσαν κεντρικές προκηρύξεις του ΠΑΜΕ για την υγεία με την υπογραφή του Δ.Σ. Ακόμα  πιο ελάχιστες ήταν οι Γ.Σ. και αυτές κάτω από την πίεση της Ταξικής Πορείας ενώ την ίδια στιγμή τις σαμποτάριζαν. Αλλά και όταν αποφάσιζαν οι εργαζόμενοι άλλαζαν πραξικοπηματικά τις αποφάσεις  αυτές, όπως  για παράδειγμα όταν αποφασίσαμε να κλείσουμε τα εξωτερικά ιατρεία και να συντονιστούμε με άλλα νοσοκομεία για καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων μας. Απόφαση που υπονομεύτηκε γιατί η αντίληψη του ΠΑΜΕ ήταν διαφορετική (για δήθεν αγώνες με ανοιχτά νοσοκομεία και συντονισμό γύρω από τον εαυτόν τους, όπως άλλωστε το συνηθίζουν). Να σημειώσουμε επίσης ότι η οργή των εργαζομένων ενάντια στην κυβερνητική πολιτική  ήταν τέτοια, που ανάγκασαν τις δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ να μην συμμετάσχουν στις εκλογές.
Η Ταξική Πορεία όλο αυτό το διάστημα προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις της να συμβάλει ώστε να μπορέσει να εκφραστεί (παρά τα εμπόδια) η πραγματική θέληση των εργαζομένων να αγωνιστούν για να μην περάσουν τα μέτρα του μνημονίου. Συγκρότησε επιτροπή πρωτοβουλίας με εργαζόμενους που θελαν να εκφράσουν την αντίθεση τους στα μέτρα ξεπερνώντας διαχωριστικές γραμμές, αφήνοντας πίσω τις λογικές της αντιπροσώπευσης και του κλίματος απογοήτευσης .Συνέβαλε όπου και όπως μπορούσε στο συντονισμό των εργαζομένων από τα κάτω για το ξεπέρασμα των συμβιβασμένων ηγεσιών της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ. Ήταν μπροστά και στο πλάι των εργαζομένων στους μικρούς και μεγάλους αγώνες.
Αποτελέσματα αυτής της δράσης ήταν το δυνάμωμα της που εκφράστηκε και εκλογικά.

Αποτελέσματα εκλογών:

ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ                                     2010                            2012
Αγωνιστική συνεργασία ΠΑΜΕ    66 ψήφοι(3 έδρες)     54 ψήφοι(3 έδρες)
Ταξική Πορεία                               55ψηφοι (2 έδρες)     57 ψήφοι(4 έδρες)
Δημοκρατική Ενότητα ΠΑΣΚΕ      51ψηφοι (2 έδρες)                -
       

Δεν υπάρχουν σχόλια: